Διπλάσια υπερατλαντικά ταξίδια σε σχέση με το 2019 σχεδιάζουν οι Αμερικανοί

Οι «εύποροι» Αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν σχεδόν διπλάσια διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι έτοιμοι να ξοδέψουν και διπλάσια χρήματα στον προορισμό. Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα Portrait of American International Travelers, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο μάρκετινγκ MMGY, σε συνεργασία με την Ένωση Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έρευνα, η τρίτη ετήσια εθνική δημοσκόπηση του είδους της, εξέτασε τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, τις συνήθειες δαπανών, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα των ερωτηθέντων και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, έκτοτε το δολάριο έχει ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

Το MMGY ορίζει τους «εύπορους» ταξιδιώτες ως όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 100.000 $ και ως άτομα που είχαν κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι εκτός Βόρειας Αμερικής τα τελευταία τρία χρόνια και σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον άλλο ένα κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Αυτοί οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ σχεδιάζουν τώρα να κάνουν κατά μέσο όρο 3,8 διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, αύξηση 72% από τα 2,2 που έκαναν το 2019.

Τι αναζητούν
Ενώ το συνολικό ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό είναι αυξημένο, ο αριθμός των προορισμών που θέλουν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι μειωμένος σε σύγκριση με το 2019. Η Ευρώπη, ο Νότιος Ειρηνικός, η Καραϊβική και ο Καναδάς συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς που αναφέρονται από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ως μέρη που θέλουν να επισκεφτούν.

Οι Αμερικανοί δείχνουν ακόμα ενδιαφέρον να ταξιδεύουν σε λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς και μέρη που προσφέρουν πολλά να κάνουν σε εξωτερικούς χώρους.

Τι θα ξοδέψουν
Εκτός από τον αριθμό των ταξιδιών, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι boomers ήταν έτοιμοι να ρίξουν διπλάσια χρήματα σε κάθε ταξίδι (7.725 $ έναντι 3.564 $). Αλλά οι millennials εμφανίζουν λίγο μεγαλύτερη κινητικότητα και σχεδιάζουν να πάνε σε περισσότερα διεθνή ταξίδια από τους boomers, σε 5,7 έναντι 1,5, τους επόμενους 12 μήνες.

Σε μέση βάση, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες προβλέπουν ότι θα ξοδέψουν συνολικά 15.364$ σε διεθνή ταξίδια το επόμενο έτος – μια αύξηση 16% σε σχέση με τις προβλέψεις δαπανών πριν από την πανδημία.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει προθυμία και αυξανόμενη όρεξη για ταξίδια διεθνώς, αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να σημειωθεί για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι ότι ο Αμερικανός ταξιδιώτης φαίνεται και ενεργεί πολύ διαφορετικά από ό,τι πριν από τον Covid-19», δήλωσε ο Cees Bosselaar, διευθύνων σύμβουλος του MMGY Travel Intelligence Europe.

RevitUp: Αποκλειστική συνεργάτης του HolidayCheck σε Ελλάδα και Κύπρο

Η RevitUp αποτελεί την πρώτη αποκλειστική συνεργάτη του HolidayCheck σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το HolidayCheck γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ξενοδόχων και επισκεπτών, προσφέροντας ταυτόχρονα μία σύγχρονη πλατφόρμα στους tour operators, για τη διάθεση ανταγωνιστικών τιμών σε δυνητικούς πελάτες. Η νέα συνεργασία μεταξύ RevitUp και HolidayCheck αποτελεί σημείο αναφοράς ανάμεσα στα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου και τη γερμανόφωνη αγορά.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο 2 ετών, όλα δείχνουν προς μία άνθηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, την οποία οι ξενοδόχοι δύνανται να εκμεταλλευτούν. Η RevitUp βρίσκεται στο προσκήνιο αυτής της εξέλιξης, η οποία θα αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο γνωρίζουμε και λειτουργούμε στην ταξιδιωτική αγορά, λαμβάνοντας υπόψιν την πολύπλευρη πηγή των Big Data στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η Revitup.direct προσφέρει υπηρεσίες Digital & Performance Marketing, Revenue & Yield Management, καθώς και Business Intelligence εργαλεία στον χώρο της φιλοξενίας πάνω από 10 χρόνια. Παρέχει καθετοποιημένες τεχνολογικές λύσεις Sales & Marketing.

Το Amanzoe γίνεται 10 ετών

Δέκα χρόνια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το Amanzoe στην Πελοπόννησο, ένα μοναδικής αισθητικής resort που συνδυάζει όλα τα στοιχεία πολυτελούς φιλοξενίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Σχεδιασμένο σαν μια σύγχρονη Ακρόπολη, από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ed Tuttle, το Amanzoe αποτέλεσε το όχημα εισόδου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aman στην ελληνική αγορά.
Η κατασκευή του πολυτελούς resort ξεκίνησε στις αρχές του 2010 και διήρκησε 2 χρόνια. Έτσι, από την 1η Αυγούστου του 2012 που άνοιξε τις πύλες του, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο, έχοντας υποδεχτεί μέχρι σήμερα χιλιάδες πελάτες, κυρίως από την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό βασιλιάδες, αρχηγοί κρατών, σημαντικές προσωπικότητες και celebrities, οι οποίοι επιλέγουν το Amanzoe λόγω της απόλυτης διακριτικότητας και ηρεμίας που προσφέρει.

Σήμερα, το Amanzoe απασχολεί 300 εργαζόμενους και διαθέτει πάνω από 150 εξωτερικούς συνεργάτες και τοπικούς προμηθευτές.

Σε μία έκταση άνω των 940.000 τ.μ. και δομημένη επιφάνεια μόλις 31.000 τ.μ., το Amanzoe απαρτίζεται από 38 pavillions, 4 beach cabanas, το Amanzoe Beach Club, καθώς και 12 Amanzoe Villas, ενώ αρκετές ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Το 2018, το Amanzoe πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality, με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου 85%, ενώ η διαχείρισή του γίνεται από την αλυσίδα Aman. Η Grivalia Hospitality αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Ελλάδα στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας. Σήμερα, η Grivalia Hospitality διαθέτει πάνω από 95% του Amanzoe, με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στην DCP.

Θα λειτουργεί και τον Οκτώβρη η ιαματική πηγή Υπάτης

Την παράταση της λειτουργίας της Ιαματικής Πηγής Υπάτης για τον Οκτώβριο ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ. Με γνώμονα την στήριξη της τοπικής οικονομίας και την τόνωση του τουριστικού προϊόντος, η ΕΤΑΔ προχώρησε στην απόφαση παράτασης λειτουργίας της Επιχειρηματικής της Μονάδας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι για τον Οκτώβριο προβλέπεται αύξηση της προσέλευσης των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης, σύμφωνα με την ενημέρωση των επιχειρηματιών και των ξενοδόχων της περιοχής, μία εξέλιξη που επιβεβαιώνεται και από τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από επισκέπτες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τον Ιαματικό Τουρισμό.

Συγκεκριμένα, για το μήνα Οκτώβριο 2022 θα λειτουργούν και τις 7 ημέρες της εβδομάδας η Εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα ιαματικού νερού) και η Πτέρυγα πολυτελείας / πτέρυγα Α’ (εσωτερικοί ατομικοί λουτήρες) από τις 09:00 – 17:00.

Μέσα από τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών Υπάτης η ΕΤΑΔ στοχεύει να συμβάλλει στη βιώσιμη τουριστική και περιφερειακή ανάπτυξη και προβολή και ανάδειξη της Υπάτης σε σημαντικό πόλο ιαματικού τουρισμού /θερμαλισμού με απώτερο στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και κοινωνιών και τον εμπλουτισμό του ιαματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Νεκτάριος Κεφαλάς, Fabrica de Vino: Εκεί που το κρασί συναντά την τέχνη

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Wine and Art Festival;

Ν.Κ.: Είχαμε διαπιστώσει μία επανάληψη στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι περισσότερες εκθέσεις κρασιού και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που να διαφοροποιείται και να εκφράζει το κρασί μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Έτσι, δημιουργήσαμε μία διαδραστική έκθεση κρασιού και τη συνδυάσαμε με έργα τέχνης από την συλλογή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με θεατρικά δρώμενα και με dj sets. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κάνει τη διαφορά. Τα θεατρικά δρώμενα ήταν κάτι το μαγευτικό. Οι γονείς είχαν την ευχέρεια να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη γωνιά της δημιουργικής απασχόλησης και να απολαύσουν τη δοκιμή των κρασιών. Η πρώτη έκθεση έγινε το 2019 και μετά μεσολάβησε η πανδημία. Φέτος, η έκθεση θα γίνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Η εμπειρία του 2019 ήταν συνολικά μοναδική αφού και τόσο οι εκθέτες όσο και το κοινό έφυγαν με εξαιρετικές εντυπώσεις.

Τι είδους οινοποιεία συμμετέχουν;

Ν.Κ.: Απευθυνόμαστε κατά κανόνα σε οινοποιεία μικρού τονάζ και μικρών παραγωγών. Πολλά από τα οινοποιεία αυτά έχουν μόνο δύο ή τρεις ετικέτες και κάποια παρουσιάζουν τα κρασιά τους στο κοινό για πρώτη φορά. Κατά κανόνα, τα οινοποιεία της έκθεσης ακολουθούν τη λογική της βιολογικής καλλιέργειας και των ήπιων παρεμβάσεων. Στην έκθεση συμμετέχουν και κάποια πιο μεγάλα οινοποιεία αλλά με ειδικές εμφιαλώσεις πολύ μικρού τονάζ.

Μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα από κάποια οινοποιεία που συμμετέχουν;

Ν.Κ.: Όλα τα οινοποιεία που συμμετέ­χουν είναι ισότιμα για μας οπότε το προτιμότερο είναι να μπει κανείς στην ιστοσελίδα μας για να τα δει όλα. Αν επιμένετε να δώσουμε ένα στίγμα, τότε μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά την Wine Lab, ένα μικρό οινοποιείο στην Ηλεία που βγάζει μόνο αμφορείς και βγάζει 500 φιάλες από κάθε κωδικό. Αντίστοιχα, την Micro-Bio Farm από την ίδια περιοχή, το Zidianakis Garage Winery από την Κρήτη και τους Αμπελώνες Χατζησάββα από την Αλεξανδρούπολη. Στην πρώτη έκθεση συμμετείχαν 50 οινοποιεία και φέτος στόχος μας είναι τα 65 με 70 οινοποιεία.

Τι μορφή παίρνει η τέχνη στην έκθεση;

Ν.Κ.: Κατ’ αρχάς, για όλους όσους είμαστε λάτρεις του κρασιού, το ίδιο το κρασί αποτελεί τέχνη. Όταν γνωρίζεις ποιος είναι ο παραγωγός της κάθε φιάλης καταλαβαίνεις πόσο κοντά είναι στον χαρακτήρα του. Το κρασί είναι ουσιαστικά η έκφραση του ίδιου του ανθρώπου. Όχι μόνο σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο φιλοσοφίας που εκφράζεται μέσα από το κρασί. Στην περίπτωση των παραγωγών που συμμετέχουν στην έκθεσή μας μάλιστα, αυτό είναι ακόμα πιο έντονο.

Θα μπορούσε το Wine and Art Festival να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας;

Ν.Κ.: Απευθυνόμαστε στο αθηναϊκό κοινό ηλικιών 25 με 45, αλλά η έκθεση θα μπορούσε να είναι ελκυστική και για ξένους επισκέπτες. Στην έκθεσή μας, ο κόσμος βρίσκει τα κρασιά με τα οποία θα «ξεχειμωνιάσει». Αυτά που θα αγαπήσει και παρέα τους θα περάσει τον επόμενο χειμώνα. Είναι άλλωστε η πρώτη έκθεση που ανοίγει την χειμερινή σεζόν. Η χρονική στιγμή που γίνεται, της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: οι επαγγελματίες που θα δοκιμάσουν ένα κρασί στην Wine and Art και στη συνέχεια θα το εντάξουν σε μία wine list γνωρίζουν ακριβώς τι κρασί θα δοκιμάζουν οι πελάτες μήνες μετά. Αυτήν την περίοδο του χρόνου, η γεύση που δοκιμάζεις είναι ακριβώς η ίδια γεύση που θα έχεις στο τραπέζι.

Ποια είναι η ομάδα που δουλεύει για την έκθεση;

Ν.Κ.: Η ομάδα που διοργανώνει το φεστιβάλ απαρτίζεται από τον Άγγελο Δαμουλιάνο της ηλεκτρονικής κάβας Botilia, εμένα, την Ιωάννα Παπαϊωάννου που ασχολείται με τις πωλήσεις στον χώρο του κρασιού, τον σύμβουλο οίνου και οινοχόο Δη­μήτρη Γρουμπό και την οινολόγο και σύμβουλο οίνου Φανή Κολάκη. Τα θεατρικά δρώμενα αναλαμβάνει η ομάδα Απλετοι Κή­ποι και στη σελίδα μας, https://wineandartfestival.gr/, υπάρχει αναρτη­μένο όλο το σχετικό πρόγραμμα. Την επιλογή και έκθεση έργων τέχνης από τις συλλογές της ΑΣΚΤ αναλαμβάνει ο επιμελητής της πινακοθήκης της ΑΣΚΤ Μανώλης Κατεράκης.

Η 13η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 13η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στον Βόλο, έδρα τριών Mελών της Πρωτοβουλίας, της ΕΨΑ, του Τυροκομείου Καρακάνας και της Οικογένειας Βολιώτη, που αποτέλεσαν τους οικοδεσπότες.

Η Κλειστή Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η οποία τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της Οικονομίας της Φιλοξενίας με την Οικονομία της Παραγωγής. Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το θέμα της αύξησης χρήσης αμιγώς ελληνικών προϊόντων στις επιχειρήσεις φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Τα Μέλη αναφέρθηκαν στους τρεις βασικούς πυλώνες της Πρωτοβουλίας, τη Δημόσια Παρέμβαση, τις Συνέργειες και την προβολή του Σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ». Οι εταιρείες-Μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν projects σχετικά με τις συνέργειες εξαγωγών, όπως τη συμμετοχή στη SIAL 2022, και εσωτερικής αγοράς, όπως τη Foodexpo 2023, ενώ παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε το αποτύπωμα των μέχρι τώρα δράσεων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Βόλου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε βραβείο στον κ. Αλέξανδρο Κουρή, Ιδιοκτήτη και Ιδρυτή της ΝΗΣΟΣ και στον κ. Μιχάλη Καμβύση, Managing Director της Coffee Island για την πρωτότυπη συνεργασία των δυο εταιρειών σε επίπεδο dual branding για τη δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος, του Coffee Cold Brew Beer.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης τις απονομές του βραβείου «Το Σήμα μας παντού» στις εταιρείες- Μέλη, The Writing Fields, Τυροκομείο Θυμέλης, Τυροκομείο Καρακάνας και Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή της πιστοποίησης ETHOS από το φορέα πιστοποίησης EUROCERT, σε εταιρείες που αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Το σήμα ETHOS “Gold”, απονεμήθηκε στις εταιρίες Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια και Domus. Το σήμα ETHOS “Green” παρέλαβαν οι The Writing Fields, Απόστολος Παπαδόπουλος- Meat Company, SABO, Οικογένεια Βολιώτη και Polyplast LTD.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΕΨΑ και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο της Οικογένειας Βολιώτη, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου.

World Class Global Bartender of the Year ο Νορβηγός Adrián Michalčík

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, ο Adrián Michalčík από τη Νορβηγία κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις τεχνικές του και να αναδειχθεί ως ο World Class Global Bartender of the Year 2022, ανάμεσα σε 50 bartenders που έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο τελικό. Οι φιναλίστ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τις δημιουργικές τους τεχνικές και να υποστηρίξουν την ιδέα του «drinking better, not more».

Παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές συνταγές, από τη δημιουργία ενός μοναδικού cordial με την αξιοποίηση περισσευούμενων υλικών για την παραγωγή ενός highball με το κορυφαίο ουίσκι στον κόσμο, το Johnnie Walker, μέχρι τη σύνθεση του τέλειου Tanqueray No. TEN Martini.

Ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ, παρόλη την εξαιρετική παρουσία του, δεν κατάφερε να μπει στην τελική λίστα των φιναλίστ και να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου νικητή.

Πιστοποίηση της ΠΙΝΔΟΣ σύμφωνα με το πρότυπο IFS

Πιστοποίηση από την TÜV AUSTRIA Hellas σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS Food 7, σχετικό με την ασφάλεια και την ποιότητα επεξεργασμένων τροφίμων και των διαδικασιών παραγωγής, έλαβε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωάννινων ΠΙΝΔΟΣ, για τη νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου.

Η ΠΙΝΔΟΣ έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία (98,29%) για την ορθή εφαρμογή του προτύπου.

Νέες προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ

Εντυπωσιασμένοι από την τοπική φιλοξενία, την εξαίρετη γαστρονομική εμπειρία, την εκτεταμένη αμμώδη ακτογραμμή, την ηλιοφάνεια που επεκτείνεται και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και την ιστορική κληρονομιά της, δήλωσαν για την Ηλεία οι εκπρόσωποι 13 γερμανικών τουριστικών πρακτορείων, που επισκέφθηκαν την περιοχή από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Tour Operator LMX, την αεροπορική εταιρεία Condor και την Aldemar, με στόχο τη γνωριμία των Γερμανών επαγγελματιών με τον προορισμό και την περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.

Παράλληλα, από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων επισκέφθηκε 7μελές συνεργείο του πολωνικού ομίλου media Wirtualna Polska TV. Το ταξίδι διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα τουριστικών πωλήσεων στη χώρα Wajacje.pl του ίδιου ομίλου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Metaxas Hospitality.

Το σχετικό επεισόδιο, διάρκειας 23’, θα προβληθεί σε νέα ταξιδιωτική εκπομπή της WP TV (με 1 εκατ. τηλεθεατές/μήνα) αρχικά τον Ιανουάριο του 2023 και κατόπιν σε τουλάχιστον 23 επαναλήψεις, με εκτιμώμενη συνολική τηλεθέαση περίπου 1 εκατ. ατόμων.

Μαρίνα Φλοίσβου: Πρώτο βραβείο για βιώσιμες πρακτικές

Το πρώτο διεθνές βραβείο «Smart & Sustainable Marina» απέσπασε η Μαρίνα Φλοίσβου του ομίλου Lamda Development στον Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Monaco Yacht Club στις 25-26 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τη Monaco Marina Management, με στόχο να αναδείξει τις έξυπνες και βιώσιμες πρακτικές start ups, μαρινών και αρχιτεκτόνων.

Για τη Μαρίνα Φλοίσβου η βιώσιμη ανάπτυξη και η καινοτομία αποτελούν προτεραιότητες στη στρατηγική της και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και των δραστηριοτήτων της.

Μερικά παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η διαχείριση 16 ρευμάτων ανακύκλωσης, η ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, η ποιότητα των υδάτων σε επίπεδο κολύμβησης, οι καμπάνιες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, η χρήση υλικών δόμησης φιλικών στο περιβάλλον όπως ο κυβόλιθος καθώς επίσης οι καινοτόμες λύσεις όπως η υπαίθρια μονάδα κομποστοποίησης, οι δύο μονάδες περισυλλογής μικρο-πλαστικών από τη θάλασσα κ.ά.