Και νέα 5άστερα στην Αργολική Ριβιέρα

Η περιοχή του Πόρτο Χελίου και της Ερμιονίδας έχει αποδεχτεί σημείο συγκέντρωσης υπερπολυτελών μονάδων αποκτώντας έτσι έναν exclusive, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Άλλα τρία 5άστερα ξενοδοχεία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να δώσουν ένα ακόμα πιο exclusive χαρακτήρα στη δυτική αυτή χερσόνησο της Πελοποννήσου.

Το νέο 5άστερο Infinity Porto Heli
Το Infinity, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη, πήρε το πράσινο φως όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και προχωράει προς υλοποίηση. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 304 κλινών και θα περιλαμβάνει δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων όπου βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Mold Architects.

Το τουριστικό project Kilada Hills
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό νόμο η επένδυση για το golf πολυτελείας στο Kilada Hills στην Αργολίδα, μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνά συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ. Η επένδυση που είναι γνωστή με την ονομασία Kilada Country Club, Golf and Residences και υλοποιείται από τη συνδεδεμένη εταιρεία με την Dolphin Capital Investors Ltd, Mindcompass Overseas, του Μίλτου Καμπουρίδη, αφορά στην κατασκευή επαγγελματικού γηπέδου γκολφ 18 οπών σε συνολική έκταση 869 στρεμμάτων στην κοιλάδα της Ερμιονίδας. Είναι ύψους 19 εκατ. ευρώ και η επιδότηση θα ανέλθει περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Το πρώτο σκέλος της επένδυσης θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Golf Club House με 260 κατοικίες.

Στην επόμενη φάση του project θα κατασκευαστεί πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και 88 κατοικίες και βίλες. Σχετικά με τις τελευταίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για 5 από αυτές και θα βγουν σύντομα προς πώληση.

Επέκταση του Amanzoe
Μια ακόμα βίλλα προσθέτει το πολυτελές Amanzoe στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Ερμιονίδας. Η ΕΚΤΕΡ ανέλαβε την κατασκευή της «AMANZOE VILLA 04a». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται σε 2.455.200,00 ευρώ.

2 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να αξιοποιήσει δυο ακίνητα στην Αργολική ακτή που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του και τα οποία προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις. Το ένα αφορά έκταση 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι και το άλλο αφορά τρία παραθαλάσσια οικόπεδα απέναντι από την Ύδρα, συνολικής έκτασης σχεδόν 170 στρεμμάτων. Και τα δύο ακίνητα-φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ προωθούνται προς πώληση.

Τι ζητά ο ΣΕΤΕ από την κυβέρνηση

Την εφαρμογή τριών μέτρων για τη διαχείριση της αύξησης του ενεργειακού κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο ΣΕΤΕ ζητά:

 • Άμεση έκδοση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ για επιχειρήσεις, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους.
 • Διευκόλυνση – κινητροδότηση των επιχειρήσεων να παράγουν οι ίδιες μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος την ενέργεια που καταναλώνουν (net – metering). Σχετικά κρίνεται απαραίτητο: α. να ενισχυθούν άμεσα οι υφιστάμενες υποδομές του δικτύου ώστε αυτό να μπορεί να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα φορτία που θα δημιουργηθούν, και β. να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα σε χώρο που δεν είναι όμορος με τις εγκαταστάσεις τους.
 • Επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 300μ. και πάνω καθώς έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανά έτος.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επένδυση Ikos Kissamos

Σε Ανοιχτή Διαβούλευση έχει τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ξενοδοχειακό συγκρότημα 1280 κλινών στη θέση Λειβάδια, Δήμος Κισσάμου, Π.Ε. Χανίων», της εταιρείας «IKOS KISSAMOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

Πρόκειται για την επένδυση του ομίλου Sani/Ikos, την πρώτη του ομίλου στο νησί της Κρήτης. Όπως έχει ανακοινωθεί, το 5άστερο Ikos Kissamos, πρόκειται να αναπτυχθεί σε έκταση 200 στρεμμάτων που εξαγόρασε ο όμιλος στον κόλπο της Κισσάμου Χανίων.

Το νέο Ikos Kissamos θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 στρεμμάτων ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023 και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Μάιο του 2025.

Estia Awards: Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων

Στην έκτη τους ετήσια διοργάνωση, τα Estia Awards διευρύνονται για να αναδείξουν τους κορυφαίους σε κάθε επιμέρους κλάδο της ελληνικής εστίασης. Έτσι, κάτω από τη σκέπη των Estia συναντάμε φέτος τα: Pizza Awards, Burger Awards, Souvlaki Awards, Fish Restaurant Awards, Meat Restaurant Awards, Greek Cuisine Awards, Casual Dining Awards, Streetfood Awards, Café & Drinks Awards και Sweets Awards.

Οι κορυφαίοι κάθε κλάδου θα αξιολογηθούν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τη Δρ. Αλεξία Κουτρουλιά, Γενική Διευθύντρια των Palmie Bistro. Τα Estia Awards θα αναδείξουν επίσης τις πιο αξιόλογες εξελίξεις, τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες, τις νέες γεύσεις και concepts που λανσαρίστηκαν με επιτυχία στην ελληνική αγορά εστίασης.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου και η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει το Νοέμβριο.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν αλυσίδες και όμιλοι επιχειρήσεων εστίασης καθώς και καταστήματα που χαρακτηρίζονται από καινοτομία σε επίπεδο προϊόντος ή υπηρεσίας.
Στα Estia Awards έχουν μέχρι σήμερα διακριθεί ηχηρά ονόματα όπως: Goody’s Burger House, L’ Artigiano, TGI Fridays, Simply Burgers, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Everest, Coffee Island , Chillbox, Όμιλος Nice n Easy, Όμιλος Καστελόριζο, Sushi Bar, Amigos, Starbucks, Kayak, e-food, Forky και Delivery.gr.

ΕΦΚΑ: Αξιοποιεί κι άλλο ακίνητο στην Ομόνοια

Ένα ακόμα ακίνητο κοντά στην Ομόνοια,στο νούμερο 65-67 της Σωκράτους, ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ο ΕΦΚΑ. Θα εκμισθωθεί για 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον, για χρήση ως ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων. Το κατώτατο μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε σε 30.000 ευρώ.

Ο επενδυτής υποχρεούται να διαθέσει κατ’ ελάχιστον 24 εκατ. ευρώ για συντήρηση και ανακαίνιση του κτιρίου.

Κρασί και γαστρονομία πρεσβευτές της χώρας σε όλο τον κόσμο

Η ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης και κατ’ επέκταση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και του βιώσιμου τουρισμού γνωρίζουμε πλέον ότι είναι μονόδρομος και φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις της Ρόδου, του νησιού που αποτελεί προπύργιο του ελληνικού τουρισμού, το έχουν αντιληφθεί πλήρως. Η Ρόδος βίωσε το καλοκαίρι αυτό μια πρωτόγνωρη τουριστική ανάπτυξη, η διαχείριση της οποίας είναι κομβικής σημασίας, τόσο για το άμεσο μέλλον, όσο και για τις γενιές που έρχονται.

Χιλιάδες τουρίστες κάνουν ακόμη διακοπές στο νησί και όπως φαίνεται τα νούμερα των αφίξεων θα ξεπεράσουν αυτά του 2019. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία της έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100% και τα τετράστερα το 90%. Οι επισκέπτες εδώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν πολιτισμό, γαστρονομία και φύση.

Tα ξενοδοχεία Apollo Hotels στο Φαληράκι είναι γνωστά για την ποιοτική φιλοξενία τους, γεγονός που αποδεικνύεται από το υψηλότατο ποσοστό των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του εδώ και χρόνια. Με απέραντη φυσικότητα επιβεβαιώνει ο κ. Βάσος Μηναΐδης «δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και μας εμπιστεύονται για τον υψηλό επαγγελματισμό μας»!

Food & Wine Pairing Degustation Events
Οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας “Food & Wine Pairing Degustation Events” των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο, είναι ένα αρμονικό πάντρεμα κρασιού και φαγητού, που στόχο έχουν να γνωρίσουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου απ’ όλο τον κόσμο τους ποιοτικούς ελληνικούς αμπελώνες και την ποικιλία των κρασιών τους, σε συνδυασμό με την ελληνική δημιουργική γαστρονομία.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται μια φορά τον μήνα με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του διακεκριμένου οινοχόου Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Συμβούλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στην Β.Σ. Καρούλιας. Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία μαζί με τους φιλοξενούμενους του Apollo Blue και προσκεκλημένους ξενοδόχους του νησιού («εδώ είμαστε φίλοι οι ξενοδόχοι» παρατήρησε ο κ. Μηναΐδης!) να απολαύσουμε ένα τέτοιο δείπνο αφιερωμένο στο Κτήμα Κυρ’ Γιάννη, που μας διέθεσε η Β.Σ. Καρούλιας.

Κάθε εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε έναν Έλληνα οινοπαραγωγό γύρω από τα κρασιά του οποίου οι σεφ των ξενοδοχείων, Γιώργος Καμπουράκης Head chef, Νίκοs Καραβάκης Chef à la carte, Μιχάληs Χρυσοβέργηs Pastry chef με την ομάδα τους και με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη, δημιουργούν μοναδικά εμπνευσμένα πιάτα που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα αρώματα και τον χαρακτήρα του κάθε κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία! Την παρουσίασή των επιλεγμένων κρασιών στο κοινό υποστηρίζουν ο Sommelier του ξενοδοχείου Στράτος Καραγαβριηλίδης και ο Maître d hôtel Στέλιος Βορβολάκος, με την ομάδα του service.

Στον υπαίθριο χώρο του Taverna Blue στο ξενοδοχείο Apollo Blue με φόντο το Αιγαίο πέλαγος, οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας είναι μια γιορτή μοναδικών γεύσεων και δημιουργικών συνδυασμών κρασιού & φαγητού και αποτελεί μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Γυρνώντας πίσω γεμάτοι εμπειρίες…
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλέον θεσμό των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο και έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και από τους Έλληνες Οινοπαραγωγούς. Μέσα στο 2022 έχουν ήδη διοργανωθεί εκδηλώσεις με το Κτήμα Χατζηγεωργίου από την Καβάλα, το Κτήμα Δουράκη από την Κρήτη & το Οινοποιείο Γαβαλά από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Ζαφειράκη, το Οινοποιείο Βοσινάκη, το Κτήμα Μπαραφάκα, το Οινοποιείο Κυρ Γιάννη και το πρόγραμμα για το 2022 ολοκληρώνεται με την εκδήλωση για την Οινοποιητική Μονεμβασιάς, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Νίκος Πορτοκαλάς, Διευθυντής του Apollo Blue: «Στα ξενοδοχεία μας η προώθηση του ελληνικού κρασιού και της ελληνικής γαστρονομίας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας και της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Ξεκινώντας από το πάθος μας για το κρασί και την επιθυμία μας να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τη μεγάλη ποικιλία και ποιότητα του ελληνικού κρασιού, δημιουργήσαμε την κάβα μας όπου στις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενείται μια συλλογή κρασιών που προβάλλει την παραγωγή των καλύτερων αμπελώνων σε όλη την Ελλάδα, από την ηπειρωτική χώρα μέχρι τα νησιά. Παράλληλα η διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας σε τακτική βάση με κορυφαίο το «food & wine pairing degustation event» κάθε μήνα, προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο, κάνοντάς τους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής παραγωγής και γαστρονομίας».

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2022»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 3η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2022» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, το διήμερο 10&11.09.22, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία -μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν ήταν τα παρακάτω:

 • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική-Πάτρα-Θεσσαλονίκη)
 • Ζυθοποιία Πηνειού (Λάρισα)
 • Ζυθοποιία Χίου (Χίος)
 • Κορινθιακή Ζυθοποιία (Κόρινθος)
 • Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης (Ηράκλειο Κρήτης)
 • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά Κρήτης)
 • Μικροζυθοποιία Καβάλας (Καβάλα)
 • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο (Τήνος)
 • Μικροζυθοποιία Local streets beer (Βόλος)
 • Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Μύκονος)
 • Μικροζυθοποιία Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δ. Κύμης- Αλιβερίου, Εύβοια)
 • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος (Σέρρες)
 • Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Ευβοίας)
 • Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία (Πλατάνι Αχαΐας, Πάτρα).

Κάλυμνος: Τουρίστες και τον Οκτώβρη

Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων και ευρωπαϊκό επίκεντρο εμπορίας φυσικών σφουγγαριών, πρόκειται να προβληθεί σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο εξειδικευμένο περιοδικό για καταδύσεις, «Subaqua» της Γαλλικής Ομοσπονδίας FFESSM, με περισσότερους από 150.000 αναγνώστες και 200.000 διαδικτυακούς επισκέπτες.

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί ο Stephane Coutteel, ένας από τους πιο έγκυρους φωτορεπόρτερ του ευρωπαϊκού καταδυτικού ρεπορτάζ, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσαν το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας με τον Δήμο Καλυμνίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών επαγγελματιών και του Δήμου, οι τουριστικές ροές στο νησί θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως οι αναρριχήσεις και οι καταδύσεις, να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν.