Κλείνει ήδη θέσεις για του χρόνου η Jet2

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το βλέμμα στρέφεται ήδη στην προετοιμασία της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2023. Χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της διοίκησης του βρετανικού τουριστικού ομίλου Jet2, εκ των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της αγοράς.
Οι προθέσεις της εταιρείας, όπως εκφράστηκαν ενώπιον των εκπροσώπων της Περιφέρειας από την επικεφαλής των αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου, Janice Mather, είναι η περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας της Jet2 προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2023. «Αυξάνουμε την αεροπορική χωρητικότητά μας προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την Περιφέρεια: Από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις του 2019, στις 379.000 το 2022 (αύξηση 87%) και από αυτές στις 410.000 για την επόμενη χρονιά, το 2023, στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου».

Να σημειωθεί ότι το διευρυμένο πρόγραμμα της Jet2.com και της Jet2holidays φέτος στην Ελλάδα, περιλαμβάνει πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο).

Πού οφείλεται η επιτυχία
Πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφού μετά την πολύ δυνατή χρονιά του 2022, που σημείωσε 87% αύξηση στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2019, η εταιρεία ανανεώνει και ενισχύει την ψήφο εμπιστοσύνης της σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με περαιτέρω αύξηση 10% για την επόμενη χρονιά, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη που συνδέεται με τις δυσκολίες στο διεθνές περιβάλλοντος, όπως η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.

«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό, που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική. Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζημάρκος.

Επίσης, ενδιαφέρον σημείο συζήτησης μεταξύ τους αποτέλεσε και η συνεργασία για τη στενότερη σύνδεση των μεγαλύτερων με μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Καταλήγοντας, η κα Μather τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχέδιο διαχείρισης που εφαρμόζεται στα νησιά το 2020, από τα πρωτοκόλλα και την εκπαίδευση του προσωπικού μέχρι τα ξενοδοχεία καραντίνας και την υπεύθυνη και ενιαία εκπροσώπηση του προορισμού απέναντι στα ΜΜΕ, τα τουριστικά γραφεία και τους επισκέπτες σε μία χρονιά γεμάτη εύλογες αγωνίες.

Fraport: Ξεπέρασαν το 2019 οι αεροπορικοί επιβάτες του φετινού Αυγούστου

Αυξημένη κατά 9,4% ήταν η επιβατική κίνηση στα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece τον Αύγουστο του 2022 σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με την αύξηση έναντι του 2021 να διαμορφώνεται στο +34,2%.

Το σύνολο των επιβατών τον Αύγουστο του 2022 άγγιξε σχεδόν τα 6 εκατ. έναντι 5,5 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και 4,4 εκατ. το 2021.

Η μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης έναντι του 2019 σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, η οποία προσέγγισε το +40%, ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφηκε – σε ποσοτικούς όρους – και στα αεροδρόμια της Κέρκυρας (+20,2%), των Χανίων (+16,9%) και Μυκόνου (+13,7%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση έναντι του 2021 παρουσίασε το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (+91,6%).

Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση επιβατών έναντι του 2019 ακόμα και κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος, η οποία διαμορφώνεται στο +2,2% (22,2 εκατ. έναντι 21,7 εκατ. το 2019).

Η αύξηση έναντι του 2021 είναι της τάξης του 111.8%, όταν η επιβατική κίνηση είχε ανέλθει σε 10,5 εκατ. επιβάτες.

Στο Λαύριο το πρώτο Υδάτινο Πεδίο

Στην Αττική και συγκεκριμένα στον λιμένα Λαυρίου εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο, κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) η οποία και εγκρίθηκε αρμοδίως από το ΓΕΝ σε συνεργασία με τη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.», φορέας Διαχείρισης του Λιμένα Λαυρίου, ανέλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να προχωρήσει στην έγκριση Υδάτινου Πεδίου το οποίο θα εξυπηρετήσει ανάγκες μετακίνησης τουριστών αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου προς τα νησιά, κυρίως, των Κυκλάδων.

Ακόμα η λειτουργία του Υδάτινου Πεδίου θα δημιουργήσει την πολύ θετική συνέργια κρουαζιεροπλοίων με υδροπλάνα, γεγονός που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λαύριο καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα περιηγητικών πτήσεων (Sightseeing flights) σε κοντινά νησιά των Κυκλάδων. Η παροχή αυτής της υπηρεσίας θα καταστήσει το λιμάνι του Λαυρίου ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια.

Το λιμάνι Λαυρίου έχει μπει ενεργά στο χάρτη της κρουαζιέρας. Ενδεικτικά, μόνο η «Celectyal Cruises» έχει προγραμματίσει για το 2022 συνολικά 62 κρουαζιέρες. Ήδη για το 2023 αναμένονται περισσότερες από 80 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων από πέντε διαφορετικές εταιρείες. Ο αριθμός των εν λόγω προσεγγίσεων και η πολύμηνη σεζόν (8 μήνες ετησίως) της κρουαζιέρας στο Λαύριο είναι ποιοτικά στοιχεία που ήδη αξιολογήθηκαν ως πολύ σημαντικά από την αεροπορική εταιρεία “GRECIAN AIR SEAPLANES”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων. Σύμφωνα με το Business Plan της “GRECIAN AIR SEAPLANES” οι περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) θα αποτελούν κεντρικό τομέα του πτητικού έργου των υδροπλάνων της και ως εκ τούτου το Υδάτινο Πεδίο του Λαυρίου θα ενταχθεί στους προορισμούς που θα δραστηριοποιηθεί.

Για την υλοποίηση της έγκρισης του Υδάτινου Πεδίου ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» επέλεξε ως ανάδοχο την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Νέο μενού για το «Τhe Parliament» του NJV Athens Plaza

Νέο a la carte μενού καθώς και ανανεωμένη λίστα κρασιών από τις 19 Σεπτεμβρίου, για το ιστορικό εστιατόριο The Parliament του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza.

Ο επί σειρά ετών, καταξιωμένος Chef Νίκος Γιαννόπουλος δημιούργησε ένα πλούσιο και εκλεπτυσμένο μενού, που θα ικανοποιήσει τόσο το ελληνικό κοινό όσο και τους ξένους επισκέπτες. Ενώ τα υπέροχα κρασιά από τη νέα λίστα κρασιών θα συνοδεύσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις επιλογές πιάτων από το μενού.

Τον γλυκό επίλογο του νέου μενού του εστιατορίου υπογράφουν οι επιτυχημένοι Pastry Chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης & Γιάννης Kίκιρας του Madame Fraise. Παράλληλα, τα γλυκά του Madame Fraise θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, όπως στο Plaza Café, στο Explorer’s Bar Bistro, καθώς και στις υπηρεσίες Room Service των δωματίων.

Μεταξύ άλλων το νέο μενού του The Parliament περιλαμβάνει: Μυλοκόπι confit σε αλατισμένο βούτυρο, πουρέ φρέσκιας πατάτας με ελληνική τρούφα & λαχανικά ατμού, Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι σωτέ με σπαγγέτι σελινόριζας, φινόκιο, πορτοκάλι & σάλτσα με κρόκο Κοζάνης, Τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Périgord αρωματισμένη με τρούφα, baby λαχανικά σωτέ με θυμαρίσιο μέλι & ψητές baby πατάτες, καθώς και επιλογές από το vegan μενού όπως: Μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη Ψητή τομάτα & κρεμμύδι, ριζότο μανιταριών, σαλάτα κινόα με αποξηραμένα φρούτα.

Η signature λίστα επιδορπίων του Madame Fraise περιλαμβάνει μια σειρά από διάσημα κλασικά γλυκά δοσμένα με vintage αναφορές όπως: Paris- Brest, Cheesecake, Tiramisu, Millefeuille, Lemon Pie, Chocolate Tart, Black Forest, Profiterole, Tarte Amande, Black Forest, Pavlova, Rose Raspberry Cheesecake και Tarte Vibrato.

ΨηφιοποιοÜμε και ΠιστοποιοÜμε την Ασφάλεια Τροφίμων

Η TÜV AUSTRIA Hellas την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, 16.00 -18.00, διοργανώνει, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Ευρωπαϊκού Έργου “TheFSM”-The Food Safety Market (Horizon 2020), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ψηφιοποίηση της πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων «farm to fork», μέσα από την πλατφόρμα “TheFSM” : The Food Safety Market».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παραγωγούς, επιχειρήσεις τροφίμων, εμπόρους, ερευνητές και φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία πιστοποίησης της ασφάλειας τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δράσεις και οι στόχοι του Έργου, οι εφαρμογές της ψηφιακής πλατφόρμας δεδομένων “TheFSM” και τρόποι αξιοποίησης για τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ασφάλειας τροφίμων παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων του Aγροδιατροφικού τομέα. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του Πιλοτικού Προγράμματος της πλατφόρμας και των αποτελεσμάτων του σε παραγωγούς και επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα.

Η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να καταστεί ένα εργαλείο φιλικό για τον χρήστη των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στην αλυσίδα τροφίμων, αλλά και αξιόπιστο για τις παρεχόμενες επεξεργασμένες πληροφορίες που θα παρέχει, στους φορείς ελέγχου ή και πιστοποίησης της ασφάλειας των τροφίμων.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές μπορείτε να καλέσετε στο 6955493997 (υπεύθυνη κα Γ. Τέρπου)

2ο Olympic Yacht Show, με πρεμιέρες

Στο Olympic Yacht Show επιστρέφει για δεύτερη φορά, στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου.

Όπως και πέρυσι, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τόσο στο πλωτό τμήμα της μαρίνας όσο και στο χερσαίο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα νέα σκάφη και ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική αγορά.

Η πολυδιάσταση εκδήλωση που διοργανώνει η ONDECK EVENTS έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα ενώ έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ως επισκέπτες και κορυφαία στελέχη ξένων οίκων και ναυπηγείων του εξωτερικού, κάνοντας σαφή τον διεθνή χαρακτήρα.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις της έκθεσης θα είναι σημαντικές παγκόσμιες πρεμιέρες ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το χερσαίο τμήμα της έκθεσης, με κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίζουν για τις υπηρεσίες τους σε θέματα εξοπλισμού, τεχνολογίας και γενικότερα υποστήριξης σκαφών.

Αlcohol-free το νέο Tanqueray 0.0%

Η Diageo συστήνει και στην Ελλάδα, το καινοτόμο Tanqueray 0.0%, ένα απόσταγμα χωρίς αλκοόλ από τους δημιουργούς του Tanqueray, που συνδύασαν τη μακρόχρονη εμπειρία και τη βαθιά γνώση στην απόσταξη τζιν για να δημιουργήσουν μία αξιόπιστη alcohol-free εμπειρία.

Αποστάζοντας τα ίδια βοτανικά του κλασικού Tanqueray London Dry, το Tanqueray 0.0% απευθύνεται σε εκείνους που επιλέγουν να μην καταναλώσουν αλκοόλ, αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα απόσταγμα που δεν στερείται σε ποιότητα και γεύση.

Αποστάζοντας άρκευθο, κόλιανδρο, ρίζα αγγελικής και γλυκόριζα, οι ειδικοί της Diageo, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα απόσταγμα με τις ίδιες νότες του κλασικού Tanqueray London Dry χωρίς αλκοόλ, ιδανικό για όσους ακολουθούν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ακριβώς όπως το κλασικό Gin &Tonic, το Tanqueray 0.0 σερβίρεται με άφθονο πάγο και τόνικ.

Αυτό το καινοτόμο απόσταγμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς καταναλωτών που βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση χαμηλών σε περιεκτικότητα ή χωρίς αλκοόλ εναλλακτικών που ταιριάζουν απόλυτα στον ισορροπημένο και προσεκτικό τρόπο ζωής που επιλέγουν.