Μεγαλύτερος ο κίνδυνος χρεοκοπίας φέτος για τους αερομεταφορείς στην Ευρώπη

Οι πιο αδύναμες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας αυτόν τον χειμώνα, όπως διαγιγνώσκουν αναλυτές της Sanford C. Bernstein. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι χώρες που διέσωσαν αερομεταφορείς κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid, πλέον έχουν λιγότερη ευελιξία στις δαπάνες και εστιάζουν τα κεφάλαιά τους σε άλλους τομείς λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Έτσι πολλές αεροπορικές εταιρείες μένουν εκτεθειμένες, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ταξιδιωτική κίνηση.

Οι πιο εκτεθειμένοι αερομεταφορείς
Ενώ η πανδημία έφερε λίγες χρεοκοπίες αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη, με πολές χώρες να προχωρούν σε κρατικές παρεμβάσεις για την ενίσχυσή τους, οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν τώρα τη συμπίεση από το υψηλότερο κόστος καυσίμων και εργασίας. Και μάλιστα την ώρα που παραδοσιακά σημειώνεται εποχική μείωση των ταξιδιών. Αυτό συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους αυξανόμενους λογαριασμούς των νοικοκυριών.

Οι μικρότεροι αερομεταφορείς στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα είναι πιο ευάλωτοι, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bernstein, Alex Irving και Clementine Flinois.

Επίσης, ανέφεραν ότι πλέον χρησιμοποιούν ένα νέο μικτό μοντέλο για την αξιολόγηση του κινδύνου χρεοκοπίας σύμφωνα με τα επίπεδα ανταγωνισμού και χωρητικότητας, τα δίκτυα δρομολογίων και το πιθανό κόστος από τη μίσθωση και την αντικατάσταση αεροπλάνων.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι έξι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν αμελητέο κίνδυνο, ενώ οι low cost, όπως η Ryanair, η EasyJet και η Wizz Air Holdings Plc διατηρούν τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας επενδυτικής βαθμίδας. Επίσης, λύσεις έχουν και οι κλασικοί όμιλοι όπως η Air France-KLM, η IAG SA και η Deutsche Lufthansa, καθώς εξακολουθούν να μπορούν να βασίζονται στην κρατική βοήθεια εάν απαιτείται.

Οι πιο εκτεθειμένοι αερομεταφορείς περιλαμβάνουν έναν από την Κύπρο και δύο από την Αλβανία, καθώς και αεροπορικές εταιρείες με έδρα τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Αυτό θα ευνοήσει τους ισχυρότερους παίκτες στην Ανατολική Ευρώπη, κυρίως τη Wizz και τη Ryanair, σύμφωνα με την Bernstein, η οποία είπε ότι οι εταιρείες αυτές έχουν τη δυνατότητα να ανακατανέμουν ταχέως αεροσκάφη σε αγορές που έχουν εκκενωθεί πρόσφατα.

«Ανοιξε» ο Αναπτυξιακός για τις τουριστικές επενδύσεις

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:
α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,
β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (https://opsan.mindev.gov.gr) που υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου. Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr).

Mykonos Theoxenia: Η αναγέννηση της ελληνικής φιλοξενίας

Μετά από ριζική ανακαίνιση, το Mykonos Theoxenia, μέλος των Design Hotels, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του και επανασυστήνεται ως ένα διεθνούς εμβέλειας destination hotel που ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο αέρα του και την αυθεντικά ελληνική ψυχή του. Ένα κτίριο ορόσημο της δεκαετίας του ’60 σε μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς, που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, αναβιώνει σήμερα από την αλυσίδα ξενοδοχείων Louis Hotels σε συνεργασία με την εταιρεία hotel management Trésor Hospitality.

Η θρυλική ιστορία του Mykonos Theoxenia ξεκινά από τη δεκαετία του 1960, όταν το νησί των ανέμων έγινε ο αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set. Το τολμηρό εγχείρημα του οραματιστή αρχιτέκτονα του μοντέρνου κινήματος, Άρη Κωνσταντινίδη, και η μοναδική του τοποθεσία στην άκρη της Χώρας ήταν ό,τι χρειαζόταν για να δημιουργηθεί το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί της Μυκόνου. Το θρυλικό Xenia Mykonos έγινε το αγαπημένο ξενοδοχείο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι. Αργότερα μετονομάστηκε σε Mykonos Theoxenia.

Το Mykonos Theoxenia ανακαινίστηκε ριζικά και με απόλυτο σεβασμό στη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του από την ομάδα Vois Architects σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Cosmos Anima που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων.

Πλαισιωμένο από επιβλητικά πεύκα και αρμυρίκια, ο επισκέπτης στο Mykonos Theoxenia μπορεί να συνδεθεί με τον εσωτερικό εαυτό του κάνοντας πρωινή yoga με θέα στο Αιγαίο, να αφυπνιστεί ενεργειακά με μια ημερήσια εκδρομή στη Δήλο, να απολαύσει την πανσέληνο ή να αφεθεί στις κορυφαίες γεύσεις του μεσογειακού μενού που έχει επιμεληθεί με μαεστρία ο καταξιωμένος σεφ της Louis Hotels, Κυριάκος Σωτηρίου.

Κορίνα Μηλιαράκη, «Επιμενίδης»: Στους δρόμους του χαρουπιού

Πώς ξεκίνησε η δράση της Πολιτιστικής Εταιρείας «Επιμενίδης»;

K.M.: Στην περιοχή του Πανόρμου Ρεθύμνου υπάρχει ένας παλιός χαρουπόμυλος που γνώρισε μεγάλες δόξες μέχρι και το 1966. Αυτό το κτίριο, και η αγάπη μας για το χαρούπι, μας ενέπνευσαν να ξεκινήσουμε. Ο χαρουπόμυλος του Πανόρμου, με μηχανήματα του 1935, έσπαγε τα χαρούπια κι έκανε διαχωρισμό του σπόρου από τα υπόλοιπα. Ο σπόρος πωλούνταν στο εξωτερικό και το υπόλοιπο γινόταν άλευρο ή ζωοτροφή. Ιδρύσαμε τον Επιμενίδη ώστε να μπορέσουμε να αντλήσουμε χρηματοδότηση και να αναστηλώσουμε τον χαρουπόμυλο που λειτουργεί πλέον ως πολιτιστικό κέντρο.

Εκτός από τον Επιμενίδη έχουμε συστήσει και τον φορέα «το Χαρούπι της Κρήτης». Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, φτιάξαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα carobofcrete.gr, όπου μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για το χαρούπι μέσα από σύντομα βίντεο στα οποία μιλούν οι επιστημονικοί μας συνεργάτες.

Με πρότασή μας, η αγροδιατροφική παρά­δοση του χαρουπιού της Κρήτης μπήκε στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υπάρχει επικοινωνία και με άλλες χώρες της Μεσογείου;

K.M.: Το 2019 διοργανώσαμε το πρώτο διεθνές μεσογειακό συνέδριο για την αναγέννηση της χαρουπιάς με συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων από χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Αίγυπτος. Έχουμε ιδρύσει ένα δίκτυο, με στόχο να γίνει ο Χαρουπόμυλος του Πανόρμου σημείο αναφοράς του χαρουπιού στη Μεσόγειο. Προσπαθούμε να κάνουμε προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και είμαστε σε επαφή με ειδικούς απ’ όλες τις χώρες. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι υλοποιήσαμε έρευνα, με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, για την χαρτογράφηση του DNA της κρητικής χαρουπιάς και στις 9 Οκτωβρίου θα γίνουν ανακοινώσεις. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά.

Ποια η πορεία και η δυναμική του χαρουπιού;

K.M.: Το χαρούπι είναι ένα παρεξηγημένο προϊόν. Ξεκινήσαμε να κάνουμε σχετικές ημερίδες από το 2005 αλλά οι συνθήκες τότε δεν ήταν καθόλου ώριμες. Σήμερα πια, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα με χαρούπι και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, το χαρούπι είναι το προϊόν που έσωσε τον πληθυσμό της Κρήτης από τον λιμό κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει τρεις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία. Με σημερινούς όρους, αποτελεί μία υπερτροφή. Στη συνέχεια ωστόσο απαξιώθηκε. Νομίζω ωστόσο ότι το χαρούπι θα μας ξανασώσει με άλλον τρόπο αφού αποτελεί τη βάση για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Πείτε μας περισσότερα για την εκδήλωση που προετοιμάζετε για τον Οκτώβριο.

K.M.: Η εκδήλωση έχει στόχο την προ­βολή και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το χαρούπι. Εκτός από τις ανακοινώσεις που αναφέραμε, σεφ θα δημιουργήσουν πιάτα με βάση το χαρούπι, μικροί παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα γίνουν μία συναυλία και δράσεις για παιδιά. Μέσα από τη δράση μας βοηθάμε όσο μπορούμε τους μικρούς παραγωγούς. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να καλλιεργούν τις χαρουπιές και να φτιάχνουν προϊόντα.

Προσφέρεται το χαρούπι για αγροτουρισμό;

K.M.: Ο αγροτουρισμός είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει πολύ να προωθήσουμε. Στο συνέδριό μας είχε συμμετάσχει εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με στόχο να φτιάξουμε τους δρόμους του χαρουπιού στη Μεσόγειο. Μας ενδιαφέρει να εντάξουμε το χαρούπι και στη διεθνή λίστα της Ουνέσκο. Νότια του Ηρακλείου, στις Τρεις Εκκλησιές, βρίσκεται το μοναδικό χαρουποδάσος της Ευρώπης το οποίο αποτελεί και τουριστικό προορισμό. Οταν το επισκέπτεσαι, αντιλαμβάνεσαι γιατί η χαρουπιά είναι και η απάντηση στην κλιματική κρίση. Μπορεί να επιβιώσει σε ακραίες συνθήκες ξηρασίας και είναι ιδανική για την ανασυγκρότηση των διαβρωμένων εδαφών.

Κάποιοι καλλιεργητές δέχονται και επι­σκέπτες στον χώρο τους. Θέλουμε να εξελίξουμε τον Χαρουπόμυλο του Ρε­θύμνου σε μουσείο και σε κέντρο ενη­μέρωσης ώστε να παίρνει ο επισκέπτης κατευθύνσεις για να ανακαλύψει σημεία ενδιαφέροντος στην ενδοχώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημιουργία Πάρκου Χαρουπιάς σε έκταση 30 στρεμ. που μας παραχώρησε ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Δυναμικό ξεκίνημα της Καλλιμάνης μετά την εξαγορά από την Dardanel

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ξεκίνησε με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας. H ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ενισχύεται πλέον από τη στήριξη και την αποφασιστικότητα του ομίλου Dardanel, με κοινό στόχο όλων να φτάσει ξανά την κορυφή της κατηγορίας των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η δυναμική επανεκκίνηση της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ περιλαμβάνει την ανάπτυξη του brand στα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, τη διεύρυνση των υφιστάμενων σειρών προϊόντων με νέους κωδικούς, την είσοδο σε νέες κατηγορίες αλιευμάτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών. Στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων παραμένει πάντα η πλήρης αξιοποίηση των υπερσύγχρονων μονάδων στο Αίγιο και η ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας.

Ο στόχος για επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε νέες αγορές είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουνίου, ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, η οποία με τη σειρά της αρχικά εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα προβλέπει την πλήρη αναδιάρθρωση και τακτοποίηση των οφειλών της εταιρείας, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας με Δημόσιο, τράπεζες και προμηθευτές.

Με την επικύρωση της συμφωνίας, η νέα εταιρεία θα μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά όλες τις γραμμές παραγωγής των εγκαταστάσεων του Αιγίου, αλλά και να υλοποιήσει εκτενές επιχειρηματικό πρόγραμμα, που εκπονήθηκε από την Deloitte Greece, και θα αποτελέσει τη βάση για την επάνοδο του brand στην κορυφή της κατηγορίας.

Athens Coffee Festival 2022: It’s festival time!

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν ραντεβού στο Athens Coffee Festival, στην μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην πόλη.

200 κορυφαία brands, σπάνια blends, μηχανές και αξεσουάρ, αλλά και φυσικά αναψυκτικά, τσάι, χυμοί και σοκολάτα περιμένουν τους επαγγελματίες και το κοινό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Μέγας Χορηγός του φεστιβάλ είναι για ακόμα μια χρονιά το NOYNOY BARISTA’S GOLD.

Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα πραγματοποιηθούν Coffee Masterclasses όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Επίσης, διακεκριμένοι και έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής διαγωνισμοί: Coffee in Good Spirits, Roasting. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. Τέλος στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί και το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress.

Το ByRaki flavor στην 86η Δ.Ε.Θ.

Το ByRaki flavor συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με ορίζοντα τις νέες πραγματικότητες στην παγκόσμια οικονομία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία και την ενέργεια.

Η 86η ΔΕΘ 10-18/9/2022, έρχεται να δηλώσει τη διαχρονική της παρουσία και συνεισφορά στη ζωή του τόπου υπηρετώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

Στην πατρίδα των γεύσεων, των «λιχουδιών» και των αρωμάτων, Ανατολή και Δύση συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργώντας συνεχώς καινούργιες γαστρονομικές προκλήσεις.

Η εκθεσιακή – θεματική ενότητα Γαστρονομία & Διατροφή έχει στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής αγοράς στο ευρύ κοινό.

Η ομάδα του ByRaki flavor θα βρίσκεται στην ΔΕΘ με την Τσικουδιά Κρήτης και επιλεγμένες γεύσεις από την καινοτόμα σειρά προϊόντων της.

Οι επισκέπτες την 86η ΔΕΘ θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με την ομάδα μας, να δοκιμάσουν καθώς και να προμηθευτούν τα προϊόντα μας.

Από το 2008 με έρευνα και μελέτη στο Κρητικό Απόσταγμα, δημιούργησε συνταγές τόσο για την τσικουδιά, όσο και για τα ηδύποτα.

Το Negroni Week επιστρέφει

Το Negroni Week, ο παγκόσμιος θε­σμός που δημιουργήθηκε από το ico­nic κόκκινο aperitivo Campari & το Imbibe magazine, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά για να χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης και να προσφέρει σε κοινωφελείς σκοπούς, ένα μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από κάθε παραγγελία Negroni.

Για το ορόσημο των 10 χρόνων, ο θεσμός επέλεξε να υποστηρίξει έναν νέο φορέα, τη Slow Food, ένα διεθνές κίνημα τοπικών κοινοτήτων και ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 160 χώρες.

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και για μια ολόκληρη εβδομάδα στο πλαίσιο του Negroni Week, καταξιωμένοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Giorgio Bargiani, Brand Ambassador του Cinzano Vermouth και υπεύθυνος των bartenders στο “The Connaught bar” του Λονδίνου (βραβευμένο ως #1 από τα 50 καλύτερα Bars παγκοσμίως), παίρνουν θέση πίσω από τη μπάρα σε αγαπημένα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι καλεσμένοι bartenders θα δημιουργήσουν μια σειρά από exclusive twists του Negroni ενώ θεαματικά events έχουν σχεδιαστεί σε bars της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του Negroni week.

Το Ράλλυ Ακρόπολις προβάλλει την Ελλάδα

Το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022), επιστρέφει και φέτος στην Ελλάδα, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πελοπόννησο, στην Αττική και στη Στερεά Ελλάδα, με Μεγάλο Χορηγό τον ΕΟΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του ΟΑΚΑ στην έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολις, δήλωσε:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΟΤ στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά το Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλος της ισχυρής ομάδας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία διοργανώνει έναν από τους σημαντικότερους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η αναγνωρισιμότητα και η επίδραση του Ράλλυ των Θεών συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της χώρας μας.

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι η καλύτερη επένδυση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού διεθνώς. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα προβληθεί παγκοσμίως σε περισσότερα από 60 δίκτυα, σε 150 χώρες σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές που θα έχουν την ευκαιρία να δουν μαγευτικές εικόνες από την Ελλάδα. Οι διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί στηρίζουν ξεχωριστές περιοχές που έχουν ανάγκη την ανάδειξη της τουριστικής εμπειρίας που μπορούν να προσφέρουν. Γι’ αυτό στον ΕΟΤ στεκόμαστε περήφανοι αρωγοί σε μια διοργάνωση που και φέτος καινοτομεί και καθηλώνει».