Πώς βαθμολογούνται τα αεροδρόμια της Ελλάδας από τη Google

Το ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Google είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Στον αντίποδα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις χειρότερες βαθμολογίες.

Η Holidu, η μηχανή αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές, αναζήτησε τα αεροδρόμια με τις καλύτερες κριτικές, με βάση τη μέση βαθμολογία της Google και τον αριθμό των κριτικών. Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια, η Holidu προτείνει εναλλακτικές, βασισμένες στις αξιολογήσεις άλλων χρηστών.

Τα Top 5 αεροδρόμια με την καλύτερη βαθμολογία
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, έχει μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 4,4 (24.467 κριτικές). Όπως επισημαίνεται «η Ελλάδα έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη από την ευρωπαϊκή αεροπορική μανία, με τις περισσότερες καθυστερήσεις να παρατηρούνται στα αεροδρόμια αναχώρησης με πτήσεις προς τη χώρα μας. Η πτήση σας έχει καθυστέρηση; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου, τις εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων και μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και καφετεριών. Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες του!».

Στη λίστα ακολουθούν το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 / 14.267 σχόλια), το Francisco de Sá Carneiro, στο Πόρτο της Πορτογαλίας (βαθμολογία 4,4 / 11.904 κριτικές), το διεθνές Αεροδρόμιο Αλικάντε, στην Ισπανία (βαθμολογία 4,3 / 10.547 κριτικές) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Μάλτας (βαθμολογία 4,3 + 6.279 κριτικές).

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν το Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία – (βαθμολογία 4,2 / 19.850 κριτικές), το αεροδρόμιο Palma De Mallorca, Ισπανία – (βαθμολογία 4,2 / 19.107 κριτικές), το αεροδρόμιο Vaclav Havel Prague, Τσεχία – (βαθμολογία 4,2 / 13.786 κριτικές), το αεροδρόμιο Gran Canaria, Ισπανία – (βαθμολογία 4,2 / 10.565 κριτικές) και το αεροδρόμιο Ελσίνκι, Φινλανδία – (βαθμολογία 4,2 / 8.319 κριτικές). Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης φιγουράρει στην 11η θέση της Ευρώπης, με βαθμολογία 4,2 και 8.124 κριτικές.

Τα 5 ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τη χειρότερη βαθμολογία
Στο αντίποδα τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη είναι το Bordeaux-Mérignac, στη Γαλλία με μέσο όρο βαθμολογίας Google 2,7 και 5.700 κριτικές. Τα κυριότερα παράπονα για αυτό το αεροδρόμιο ήταν το μικρό του μέγεθος και η έλλειψη θέσεων για τους ταξιδιώτες. Ως εναλλακτική, η Holidu προτείνει το αεροδρόμιο της Τουλούζης-Blagnac (3,9 / 5.041*). Στη δεύτερη θέση, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με μέσο όρο βαθμολογίας 2,8. Tα περισσότερα παράπονα αφορούν τον συνωστισμό και τον ανεπαρκή εξοπλισμό για τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης. Ως εναλλακτική προτείνεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων (4,0 / 3,678*) το οποίο απέχει μόλις 2 ώρες οδήγησης από το Ηράκλειο. Το αεροδρόμιο του Luton και του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το Διεθνές αεροδρόμιο Berlin Willy-Brandt στη Γερμανία συμπληρώνουν την πεντάδα.

Μάνος Κόνσολας: «Δικαίωμα στην ανάπτυξη για όλα τα αεροδρόμια των νησιών μας»

Το θέμα της αξιοποίησης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα αεροδρόμια Καλύμνου, Λέρου, Καρπάθου, Κάσου, Αστυπάλαιας και Καστελορίζου, επανάφερε
ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Με κοινοβουλευτική του ερώτηση αλλά και με επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ -ενόψει της εκκίνησης της σχετικής διαδικασίας- επισημαίνει ότι κεντρική επιλογή πρέπει να είναι μια ενιαία διαδικασία για την παραχώρηση συνολικά και των 23 περιφερειακών αεροδρομίων από έναν στρατηγικό επενδυτή και όχι η παραχώρηση του κάθε αεροδρομίου ξεχωριστά ή κατά συστάδες, κάτι που επιφέρει τον κίνδυνο να μην υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τα μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια.

Αντίθετα θα υπάρξει ενδιαφέρον μόνο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για έναν επενδυτή λόγω των μεγάλων προοπτικών που διαθέτει για την αύξηση της επιβατικής κίνησης και του αριθμού των πτήσεων. Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει, μάλιστα, η Πολιτεία να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη της λειτουργίας τους, όπως μείωση τελών, επιδοτούμενα δρομολόγια, κ.ά.

Lesante Cape: Πολυτελής ξενοδοχειακή άφιξη στη Ζάκυνθο

Δεν είναι μόνο τα ξένα κεφάλαια που επενδύουν στον ελληνικό τουρισμό. Και οι Έλληνες επιχειρηματίες στηρίζουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, δημιουργώντας υποδομές ποιότητας. Τελευταία προσθήκη, το Lesante Cape στη Ζάκυνθο, το πολυτελές resort της βραβευμένης Lesante Collection της οικογένειας του Φωτεινού Βυθούλκα, που διαθέτει άλλες δυο μονάδες στο νησί.

Το Lesante Cape άνοιξε τις πόρτες του φέτος το καλοκαίρι, ως περήφανο μέλος των Leading Hotels of the World. Βρίσκεται στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου και μόλις 2χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Αποτελείται από 55 σουίτες και 10 βίλες ενώ το Armonia Wellness & Spa, προσφέρει μια σειρά από θεραπείες αναζωογόνησης.

Μιλώντας με όρους γαστρονομίας, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των εστιατορίων του ξενοδοχείων βρίσκονται οι παραδόσεις των νησιών του Ιονίου. Το Fiore, το fine dining εστιατόριο του Lesante Cape, χάρη στην προνομιακή τοποθεσία του μέσα στο συγκρότημα, προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Ο chef Άγγελος Μπακόπουλος αξιοποιεί τις φρέσκιες πρώτες ύλες που παράγει το Μποστάνι, η βιολογική φάρμα που βρίσκεται στους χώρους του ξενοδοχείου, και προσεγγίζει ανατρεπτικά τη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού. Στη σύγχρονη ερμηνεία του αγαπημένου «μπουρδέτου» και στην εκδοχή του Άγγελου Μπακόπουλου για την κλασική «μαγειρίτσα», η παράδοση και η καινοτομία συνυπάρχουν, αποκαλύπτοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις σε κάθε μπουκιά.

Εκτός από το Fiore, υπάρχει πληθώρα άλλων επιλογών για φαγητό και ποτό από το πρωί έως αργά το βράδυ.

WTTC: 412.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό των ΗΠΑ θα μείνουν ακάλυπτες

Οι ελλείψεις εργαζομένων στον τουρισμό αναμένεται να κορυφωθούν το 3ο τρίμηνο του 2022, ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται στα τέλη του έτους και στις αρχές του 2023, αναφέρει σε νέα του ανάλυση το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Ειδικότερα, το WTTC εκτιμά ότι 412.000 θέσεις εργασίας ταξιδιού και τουρισμού στις ΗΠΑ θα παραμείνουν φέτος κενές, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ανάκαμψη του κλάδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, 1 στις 18 θέσεις εργασίας παρέμειναν κενές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπογραμμίζοντας μια κρίση ταλέντων που μαστίζει τον κλάδο από τις αρχές του 2021.

Εκτιμάται ότι 321.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό έμειναν ακάλυπτες το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022 (έλλειψη 5,4%) και οι ελλείψεις εργαζομένων αναμένεται να συνεχιστούν το 3ο τρίμηνο, κορυφώνοντας στις 412.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα (έλλειψη 7%).

Κατά τη διάρκεια του 2020, η απασχόληση στον κλάδο μειώθηκε κατά 35,9% στις ΗΠΑ, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο της. Καθώς ο τουρισμός άρχισε να ανακάμπτει το 2021, οι ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 12,4% στον αριθμό των θέσεων εργασίας που υποστηρίζονται άμεσα από τον κλάδο, προσθέτοντας και πάλι 480.000 θέσεις εργασίας στην αγορά.

Ειδικά στον κλάδο των καταλυμάτων, οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για σχεδόν 1 στις 7 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και θέρετρα.

Σύμφωνα με το WTTC, οι προοπτικές θα μπορούσαν να είναι πιο θετικές στο τέλος του έτους και στις αρχές του 2023, εάν κυβέρνηση και δημόσιος τομέας συνεργαστούν.

Ε.Ξ. Ρόδου: Έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Όπως τονίζεται, η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις «απρεπείς» συμπεριφορές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της ηγεσίας του, που τις αναφέρει λεπτομερώς, κάτι, όμως, που δεν πρόκειται να αποδεχθεί ξανά η Ε.Ξ. Ρόδου.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Δίκτυο Open Farm: Εμπειρίες στο αγρόκτημα

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Open Farm;

Π.Π.: Πρόκειται για μια ιδέα που προέκυψε το 2019 όταν διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον μαθητών αλλά και κατοίκων των μεγάλων πόλεων για θέματα διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος. Το κοινό αυτό ήθελε να μάθει σχετικά με την προέλευση της τροφής και τους παραγωγούς. Εγώ διέθετα προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της πιστοποίησης αγροκτημάτων και έτσι ξεκίνησε το Open Farm.

Αρχικά, χαρτογραφήσαμε σχετικές προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα και τις αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα openfarm.gr. Σε αντίθεση με τον αγροτουρισμό, που θεωρεί προϋπόθεση την ύπαρξη καταλύματος στο αγρόκτημα, εμείς θελήσαμε να διευρύνουμε και να συ­μπεριλάβουμε παραγωγούς μαζί με τους οποίους ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μαζέψει τα προϊόντα, να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο, σε μια γευσιγνωσία ή σε μία ξενάγηση. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τα αγροκτήματα που είναι ανοικτά στον επισκέπτη.

Ξεκινήσαμε λοιπόν μια σειρά από εκδρομές το 2019. Πήγαμε να αρμέξουμε κατσικάκια και είδαμε πώς γίνεται το τυρί, μαζέψαμε φράουλες, κάναμε εργαστήρια με βότανα στον Ταϋγετο. Μετά, εγκαινιάσαμε τον θεσμό των Open Farm Days ο οποίος θέ­λουμε να γίνεται τέσσερις φορές τον χρόνο. Κατά τις μέρες αυτές, τα αγροκτήματα του δικτύου υποδέχονται το κοινό στους χώρους τους. Τα επόμενα Open Farm Days είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Ποια η δυναμική των επισκέψιμων αγροκτημάτων;

Π.Π.: Ξεκινήσαμε με 50 αγροκτήματα το 2019. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί γύρω στα 300 και, από την εμπειρία μας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον χίλιες μονάδες ακόμα που μπορούν να ενταχθούν. Η Ελλάδα έχει υπέροχη ύπαιθρο και εξαιρετική γαστρονομία. Αυτό το λένε πλέον και μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο οδηγός Lonely Planet ξεχώρισε πέρσι την Ελλάδα ως βιώσιμο διατροφικό προορισμό. Κι ενώ οι ξένοι έρχονται για την Ελλάδα για τη θάλασσα και την ιστορία της, φεύγοντας βαθμολογούν ψηλά το φαγητό που δοκί­μασαν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το φαγητό συνδέεται με την ύπαιθρο και τους παραγωγούς και ότι αξίζει τον τομέα αυτόν να τον αναδείξουμε τουριστικά. Η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα είναι αυτό ακριβώς που προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς.

Συνεργαζόμαστε με τουριστικούς πρά­κτορες του εξωτερικού και ανα­λαμ­βάνουμε την επιμέλεια διαδρομών και επισκέψεων αγροκτημάτων.

Στη Σαντορίνη, είναι έντονη η ζήτηση για επισκέψεις παραγωγών φάβας και ντομάτας και θεωρώ ότι αυτό είναι ενδεικτικό της ανάπτυξης που θα ακο­λουθήσει και σε άλλες περιοχές της Ελ­λάδας. Η Κρήτη και η Μάνη είναι επίσης πολύ μπροστά και πολλά ξενοδοχεία συνδέονται με αγροκτήματα και σχετικές μονάδες.

Σε θεσμικό επίπεδο βέβαια, αν και συζητάμε για τον εναλλακτικό τουρισμό εδώ και πολλά χρόνια, νομοθετικά θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα για να διευκολυνθούν οι σχετικές επενδύσεις.

Ποιες είναι κάποιες από τις εμπειρίες σε αγροκτήματα που θα ξεχωρίζατε;

Π.Π.: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πά­ντα η επαφή με τα ζώα. Όποτε ορ­γανώσαμε επίσκεψη σε φάρμα με κατσικάκια και προβατάκια, το κοινό έφευγε ενθουσιασμένο. Ενδιαφέρον έχει επίσης η συμμετοχή στη διαδικασία της συλλογής προϊόντων -είτε αφορά το σταφύλι, είτε την φράουλα, είτε ακόμα και το σιτάρι. Ό,τι έχει βιωματική δράση, παρουσιάζει εντονότερο ενδιαφέρον απ’ ότι μια θεωρία. Ακόμα και στα με­λισσοκομία, όταν ερχόμαστε σε επαφή με την κυψέλη, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για το κοινό.

Ποια τα επόμενά σας βήματα;

Π.Π.: Ετοιμάζουμε για τον Σεπτέμβριο το Open Farm Agora, έναν χώρο στη λαχαναγορά του Ρέντη, όπου θα στε­γάζονται τα γραφεία μας και μια έκθεση προϊόντων των παραγωγών του δικτύου. Παράλληλα, θα μας επισκέπτονται πα­ραγωγοί και θα γίνονται εργαστήρια για βότανα, φαρμακευτικά φυτά, μέλι, λάδι και άλλα προϊόντα, με αναφορά στις περιοχές όπου παράγονται.

On the Verandah: Ο σεφ Θεολόγος Αμηράς εμπνέεται από τις Σπέτσες

Το βραβευμένο εστιατόριο του On the Verandah του εμβληματικού Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, για δεύτερη χρονιά εμπιστεύτηκε την κουζίνα του στον executive Chef Θεολόγο Αμηρά, ο οποίος μαζί με τον head Chef του On the Verandah Παναγιώτη Μπούφη και τον sous chef Αλέξανδρο Σοροβίγκα επιμελούνται ένα πλήρως ανανεωμένο μενού ελληνικής κουζίνας που φέρνει στη θύμηση γεύσεις, αρώματα και χρώματα.

Στην πιο διάσημη βεράντα των Σπετσών, αξιοποιώντας τον πλούτο της ελληνικής γης και θάλασσας και με έμφαση στη φρέσκια πρώτη ύλη από το Μποστάνι, τη φάρμα του ξενοδοχείου, αλλά και με προϊόντα τοπικών παραγωγών, σερβίρουν πιάτα πλούσια σε γεύση και χαρακτήρα, βασισμένα στην εγχώρια παράδοση και τους σύγχρονους συνδυασμούς.

Στο μενού φιγουράρουν κλασικές συνταγές όπως η αθηναϊκή σαλάτα, η κακαβιά Αργοσαρωνικού, το αρνάκι γιουβέτσι και το ψάρι ημέρας φρικασέ. Η κάρτα ανανεώνεται τακτικά ανάλογα με την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και περιλαμβάνει προτάσεις όπως η ντομάτα “γεμιστή” με χλωρότυρο, σταφίδα, προπύρα και νερό ντομάτας με λούζα και το πληθωρικό φιλέτο βουβαλιού Κερκίνης που συνοδεύεται από πατάτες με θρούμπι, σάλτσα σοφρίτο και πουρέ μήλο.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με οινικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στα επιδόρπια ξεχωρίζει ο μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο, κρέμα φιστίκι, κατσικίσιο γάλα και παγωτό φιστίκι και το ανάλαφρο “Άρωμα Βεράντας” με γιασεμί, φράουλες και βανίλια γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο.

Το Poseidonion Grand Hotel που χρονολογείται από το 1914 και χαρακτηρίζεται από το αρχιτεκτονικό του στιλ, επηρεασμένο από εκείνα της Γαλλικής Ριβιέρας, έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή γαστρονομική φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής και οργανικά προϊόντα από το μποστάνι του και μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και γαμήλιες δεξιώσεις σε ένα πλήθος διαφορετικών venues ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering.

Νέα μεταγραφή στη Hytra

Ο νεαρός σεφ Γιώργος Φελεμέγκας αναλαμβάνει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου Hytra, που βρίσκεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και λειτουργεί κάτω από τη γαστρονομική ομπρέλα του Απόστολου Τραστέλη.

Ο 28χρονος έχει θητεύσει στην ομάδα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin σεφ Quique Dacost, ενώ το εντυπωσιακό βιογραφικό του φιγουράρουν συνεργασίες όπως τα Alancha στη Κωνσταντινούπολη, Noma στη Δανία, Osteria Francescana στην Ιταλία, The Library στο Λονδίνο, D.O.M. στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αλλά και το πέρασμά του από τα εστιατόρια των αδερφών Adrià στην Καταλονία και του Martin Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν.

Τα Italian Afternoon Εvents του Crodino ταξίδεψαν στην Ελλάδα

Τα Crodino Italian Afternoon Events ταξίδεψαν σε 34 σημεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα με εντυπωσιακά σκηνικά και πολλές εκπλήξεις. Η ομάδα του αφρώδους, μη-αλκοολούχου ποτού, ντυμένη στα χρώματα του Crodino, έκανε βόλτα με τα ποδήλατα σε 34 σημεία από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα προσφέροντας πολλές εκπλήξεις, σε μια προσπάθεια να διαδώσει την κουλτούρα του Aperitivo. Το πρόγραμμα του event περιελάμβανε food pairing και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και giveaways.

Το Crodino αντιπροσωπεύει μια εκλεπτυσμένη πρόταση κατανάλωσης για κάθε ώρα της ημέρας, με ιταλικό αέρα και χαρακτήρα, χωρίς αλκοόλ. Η πολυπλοκότητα της γεύσης που χαρακτηρίζει τη μυστική συνταγή του, προκύπτει από ένα μείγμα 15 βοτανικών συστατικών υψηλής ποιότητας, που επιλέγονται από όλο τον κόσμο. Από τα αναγνωρίσιμα συστατικά του Crodino είναι το μοσχοκάρυδο, ο κόλιανδρος, το γαρύφαλλο και το κάρδαμο, καθώς τα υπόλοιπα στοιχεία που δημιουργούν τη μοναδική επίγευση εσπεριδοειδών και καρυκευμάτων που το χαρακτηρίζει παραμένουν κρυφά, κρατώντας ζωντανό το μυστήριο γύρω από το αυθεντικό rituale italiano.

To Crodino, διανέμεται κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα από την Beverage World, μέλος του Ομίλου Photos Photiades.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts προωθεί την ελληνική γαστρονομία

Στη γαστρονομική έκθεση National Geographic Traveller Food Festival, στο Λονδίνο έδωσε δυναμικό παρών ο Όμιλος Aldemar Resorts το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου.
Η διεθνής έκθεση-γιορτή της γαστρονομίας που διοργάνωσε το περιοδικό National Geographic Traveller (UK), είχε ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας στους πάνω από 6.000 Βρετανούς επισκέπτες.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ και στο Masterclass Theatre της διοργάνωσης. Οι έμπειροι Chef του Ομίλου, Γιώργος Χατζόπουλος και Μανώλης Ρουμπάκης που αποτελούν και τη βασική μαγειρική ομάδα του Sympossio Greek Gourmet Touring, επιμελήθηκαν και μαγείρεψαν και για την Περιφέρεια Κρήτης, που αποτελεί τον έναν από τους δυο προορισμούς των ξενοδοχείων του Ομίλου. Συνολικά, τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν: Λαβράκι με γιαχνερά χόρτα, Καλαμάρι με σκιουφιχτά μακαρόνια, Γιουβαρλάκια με αρωματικό ζωμό λουΐζας και Σοφεγάδα με φιλέτα χοχλιών. Τέλος, παρουσιάστηκε και το cocktail «Always a Friend I.R.», ως φόρος τιμής στον χαρισματικό Ιωάννη Ροδοκανάκη που ήταν Chef και αναπόσπαστο μέλος της Aldemar και πριν από δυο χρόνια «έφυγε» από τη ζωή.

Από την αποστολή της Aldemar δε θα μπορούσε να λείπει ο CEO του Ομίλου, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η κα Μάντυ Καλλιοντζή, Commercial Director και η κα Marlen Taffarello εκπρόσωπος UK Press Office. Τα 4 μαγειρικά sessions που παρουσίασαν οι Chefs τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συμπλήρωσε με τη δική της ενέργεια και διαδραστικότητα την παρουσία των ελληνικών αποστολών.