Ντεμπούτο της Hyatt στα ελληνικά νησιά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επενδύσεις μεγάλων brands σε ελληνικούς προορισμούς και μάλιστα τα openings πραγματοποιούνται ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Το πρώτο θέρετρο Hyatt στα ελληνικά νησιά, και πιο συγκεκριμένα στη Σαντορίνη, πρόκειται να ανοίξει στις 10 Αυγούστου. Το Magma Resort Santorini θα ανοίξει ως μέρος της συλλογής The Unbound Collection by Hyatt, κατόπιν της συμφωνίας franchise που έχει συνάψει η θυγατρική της Hyatt με την Thera Island Suites Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία της Magma Resort Santorini, που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality με έδρα την Αθήνα.

Η υπογραφή της συμφωνίας υπογραμμίζει τη στρατηγική στόχευση της Hyatt να ενισχύσει το αποτύπωμά της στα θέρετρα και τα Independent Collection brands σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς αναψυχής.

Το εμπορικό σήμα The Unbound Collection by Hyatt είναι μια συλλογή από ξεχωριστά καταλύματα, όλα με διαφορετική ιστορία. Το Magma Resort Santorini θα γίνει το ένατο ξενοδοχείο στην Ευρώπη κάτω από το συγκεκριμένο σήμα, μετά τα The Wellem in Dusseldorf, Hotel SOFIA Barcelona, Hotel Reisen in Stockholm, Párisi Udvar Hotel Budapest, Great Scotland Yard Hotel in London, Hôtel du Louvre in Paris, το εμβληματικό Hôtel Martinez in Cannes και το Hôtel du Palais Biarritz καθώς και άλλα τρία υπό ανάπτυξη έργα.

Τι θα προσφέρει η νέα ξενοδοχειακή μονάδα
Το Magma Resort Santorini, που βρίσκεται στις σμιλευμένες από την ηφαιστειακή λάβα πλαγιές του χωριού Βουρβούλος, διαθέτει 59 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός από τα γραφεία PEOPLE και ELASTIC ARCHITECTS συνδυάζει αρμονικά τα φυσικά σχήματα που δημιουργήσαν οι μαύρες ηφαιστειακές πέτρες μαζί με τα υπόλευκα λιτά γεωμετρικά πρίσματα που θυμίζουν την πανταχού παρούσα ηφαιστειακή τέφρα της Σαντορίνης.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες απολαμβάνουν ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, 46 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ. Το θέρετρο διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και υπόσκαφο spa, καθώς και μια ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 250 ατόμων.

Η γαστρονομική εμπειρία του ξενοδοχείου, Magma by Spondi, φέρει την υπογραφή του ομίλου Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon, βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Σπονδή. Στόχος είναι να αναδειχθεί η τοπική γεωργική παραγωγή και τα εποχιακά προϊόντα μέσα από μια σύγχρονη, ευρηματική μαγειρική ερμηνεία. Το μενού θα περιλαμβάνει signature dishes και άλλες εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές σε συνδυασμό πάντα με τα διάσημα κρασιά από την πλούσια αμπελοκαλλιέργεια του νησιού.

ΕΛΣΤΑΤ: Πώς κινήθηκαν πέρυσι αφίξεις και διανυκτερεύσεις

Αύξηση 78,3% στις αφίξεις και 92% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε πέρυσι, σε σχέση με το 2020, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 125,3% και 124,9% αντίστοιχα, καθώς και αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 22,4% και 21,9%, αντίστοιχα.

Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής) ανήλθε σε 42,9%, έναντι 29,6% το 2020. Το μεγαλύτερο μερίδιο αφίξεων και διανυκτερεύσεων παρατηρείται στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (81% και 79%, αντίστοιχα).

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή με βάση τις αφίξεις παρουσιάζουν η Γερμανία (20,1% των αφίξεων και 24,1% των διανυκτερεύσεων) και η Γαλλία (10,3% των αφίξεων και 8,6% των διανυκτερεύσεων), ενώ από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρουσιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο (9,3% των αφίξεων και 10,2% των διανυκτερεύσεων).

Το W Costa Navarino ανοίγει τον Αύγουστο

Το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels Worldwide στην Ελλάδα, μέλος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες στις 11 Αυγούστου. Δύο brands της Marriott International έχουν ήδη παρουσία στην Costa Navarino: το The Westin Resort Costa Navarino, και το The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Το νέο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Navarino Waterfront, τη νέα παραθαλάσσια περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δέχεται ήδη κρατήσεις. Η διακόσμηση των δωματίων εμπνέεται από τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και υιοθετεί μια μοντέρνα προσέγγιση, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και τις υπηρεσίες και παροχές για τις οποίες ξεχωρίζει το brand W. Το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη έχει επιμεληθεί τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες και στη χρήση φυσικών υλικών όπως η πέτρα, το ξύλο και το καλάμι, με έμπνευση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Οι εσωτερικοί χώροι φέρουν την υπογραφή του γραφείου MKV Design με έδρα το Λονδίνο.

Το W Costa Navarino παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη και δημιουργική γαστρονομική προσέγγιση, παράλληλα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η Platía αποτελεί το σημείο συνάντησης για πρωινό και καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από το απόγευμα θα προσφέρει μενού με έμφαση στο γκριλ. Το W Lounge, με έμφαση στις πιο σύγχρονες τάσεις του mixology, θα παρουσιάζει ζωντανή μουσική, καθώς και γνωστούς Έλληνες και διεθνείς DJs. Το beach club Parelía συνδυάζει φαγητό και βραδινή διασκέδαση. Στο Between οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ και ένα ελαφρύ μενού ενώ το W Escape αναδεικνύει τη Μεσσηνιακή κληρονομιά, προσφέροντας αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, όπως μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και γευσιγνωσία ελαιόλαδου ή κρασιού.

Για την απόλυτη χαλάρωση αλλά και τόνωση, υπάρχει το AWAY® Spa, το γυμναστήριο FIT και πληθώρα μαθημάτων γυμναστικής εμπειριών ευεξίας.

Στην Communication Effect η τουριστική προώθηση της Σ. Αραβίας στην Ελλάδα

Η Edelman συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία για να βοηθήσει στην καλύτερη προώθηση της χώρας αυτής της Μ.Ανατολής ως τουριστικού και πολιτιστικού προορισμού.

Η Edelman σε συνεργασία με εταιρείες του δικτύου της σε επιλεγμένες χώρες στον κόσμο, δημιούργησε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που περιλαμβάνει και την καμπάνια Search Beyond.

Η πενταετής εκστρατεία θα στοχεύει κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς και στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μέση Ανατολή, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Μέρος της πρότασης είναι συνεργασίες με αναγνωρίσιμα πρόσωπα και αναζήτηση ευκαιριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υλοποίηση (‘γυρίσματα’) μεγάλων παραγωγών στη
Σαουδική Αραβία.

Η Communication Effect που έχει την ευθύνη για την Ελλάδα, συμμετέχει στην έρευνα, τον προγραμματισμό και τη στρατηγική, τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και τις στρατηγικές συνεργασίες, την ανάπτυξη σχεδίου μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την προσέγγιση και τη διαχείριση επιλεγμένων φορέων. Το διετές πλάνο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

MIA’S: Ανεβάζει στροφές με δύο διαφορετικά μενού

Το MIA’S, το εστιατόριο που έκανε την εμφάνισή του πέρυσι στην Οία της Σαντορίνης, γεννήθηκε μέσα από τις αναμνήσεις και μυρωδιές της ιδιοκτήτριας, Sellia Georges, τις οποίες μεταφέρει στο μενού η chef Αυγερία Σταπάκη και εκτελεί η chef de cuisine Έλλη Μιτράι.

Tο αρχοντικό που στεγάζεται το εστιατόριο χωρίζεται σε τρεις χώρους, από το ατμοσφαιρικό εσωτερικό «BAR» με την ανοικτή κουζίνα για εκείνους που αναζητούν μια ιδιωτική εμπειρία, το «BALCONY» με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου για τους ρομαντικούς και το «BELVEDERE» για όσους αναζητούν την απόλυτη εμπειρία της Καλντέρας και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Οίας. Εμπνευσμένο από αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και αποτυπωμένο με σύγχρονες τεχνικές, το φετινό μενού του εστιατορίου δίνει έμφαση τη χρήση του ειδικού φούρνου Josper που διαθέτει το εστιατόριο, ο οποίος δίνει τη μυρωδιά καπνιστού θωρακίζοντας παράλληλα όλες τις γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων.

Από εκεί βγαίνουν πιάτα όπως: Καλαμάρι και όστρακα. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά από το Αιγαίο, και ΠΟΠ προϊόντα, από τα τυριά που προμηθεύονται από Έλληνες εκλεκτούς παραγωγούς, και λαχανικά που προέρχονται από μποστάνια των Κυκλάδων. Ακόμη, ο επισκέπτης έχει την επιλογή να γευτεί το μεσημεριανό, δοκιμάζοντας το «Galazio Lunch» μενού και επίσης να δειπνίσει με τις επιλογές του «Blue dinner» μενού. Ξεχωρίζουν πιάτα όπως: το παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά, ραβιόλι και νιφάδες από αρσενικό Νάξου, τα γεμιστά με κριθαράκι, ζωμό γεμιστών, ξινομυζήθρα και σφακιανό παξιμάδι χαρουπιού, γιουβέτσι αστακού, τραγανό μπαρμπούνι με κουσκούς και κατσικάκι στο Josper με άγρια μανιτάρια.

Οι καλεσμένοι μπορούν να συνοδεύσουν τη γευστική εμπειρία με ξεχωριστά ποτά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από το αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Συνταγές που έχουν δημιουργηθεί από ελληνικές πρώτες ύλες (όπως κίτρο Νάξου, Ελληνικό γιαούρτι, σουμάδα, λεβάντα) και αποστάγματα, και οι οποίες έχουν ως στόχο να συστήσουν τις ελληνικές γεύσεις στους καλεσμένους. Για τους λάτρεις του κρασιού διαθέτει μια μεγάλη λίστα ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες όπως επίσης και διεθνείς.

Mirra Kythnos: Νησιωτικό dining με άποψη

Το Mirra είναι το all day που, εδώ και ένα χρόνο, άλλαξε τη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών της Κύθνου. Η απόφαση του Νικόλα Λαμπρογεώργου, να επενδύσει στο ανερχόμενο νησί, πρόσθεσε στις επιλογές των απαιτητικών της γεύσης, ένα προσεγμένο all-day, που κατάφερε να γίνει προορισμός, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

Ποιοτικό comfort-food με προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, νόστιμα πιάτα σύγχρονης προσέγγισης και ποιοτικές κοπές κρέατος συνθέτουν την κάρτα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σεφ Στέφανο Σαράντο. Την αυθεντικότητα του μενού ενισχύει η συνεργασία με καλλιεργητές που προμηθεύουν την κουζίνα του Mirra με ντόπια λαχανικά, μέλι, αυγά αλλά τυροκομικά, όπως το διάσημο τυρί τρίμμα της Κύθνου.

Στο πλούσιο brunch παρασκευές αυγών, ομελέτες και healthy power bowls δίνουν επιλογές που ικανοποιούν τα διαφορετικά διατροφικά γούστα, ακολουθούν η Pinsa, τα Mirra σάντουιτς και τα smash double burgers. Στη βραδινή κάρτα φιγουράρουν, tartare από βοδινό φιλέτο, καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και yellow tuna, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα USDA Prime Black Angus, fillet, striploin και rib eye, ενώ συχνά φιλοξενούνται διαφορετικές κοπές ωρίμανσης όπως Porterhouse αλλά και slow cooked σπαλομπριζολα.

Την ενημερωμένη κάβα του Mirra, που συγκαταλέγεται στις καλύτερες των Κυκλάδων, υπογράφει η sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου, και ολοκληρώνει την εμπειρία με ταιριαστά pairing από μια ευρεία γκάμα ετικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων.

Η κάβα του Mirra διαθέτει συλλογή από οινοπνεύματα για απαιτητικούς, όπως γιαπωνέζικα whisky, παλαιωμένα τζιν, ρούμι κ.α. ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα cocktails.

Ηχηρή παρουσία της ελληνικής κουζίνας στο Food Festival στο Λονδίνο

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα είχαν την τιμητική τους την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Περίπου 6000 Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε 16 και 17 Ιουλίου 2022 στο Λονδίνο, το δημοφιλές βρετανικό περιοδικό National Geographic Traveller γνώρισαν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας διοργάνωσε μια εμπνευσμένη και πρωτότυπη παρουσία για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, προκαλώντας πολλά θετικά σχόλια και ερωτήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival» απευθυνόταν σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για πολιτισμό, ταξίδια και πολυτέλεια.

«Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το National Geographic Traveler Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η ανάδειξη και η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και γενικότερα του γαστρονομικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η ενίσχυση του τουρισμού εμπειρίας αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και πολύ περισσότερο την αυθεντικότητα του τόπου μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, τους σεφ που πήραν μέρος με τις δημιουργικές συνταγές τους, καθώς κι όλους συμμετέχοντες για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας. Όλοι μαζί, με καλή συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για την ελληνικό τουρισμό» δήλωσε από την Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Δύο περίπτερα ΕΟΤ – Συμμετοχές
Για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας εξασφαλίστηκαν από τον ΕΟΤ, δύο περίπτερα καθώς και η χορηγία του «Cinnamon Theatre» (ενός από τα δύο θέατρα παρουσιάσεων masterclass της έκθεσης) όπου η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και το κοινό να δοκιμάσει τα ελληνικά πιάτα. Τα masterclasses που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από τους παρακάτω συμμετέχοντες:

  • Περιφέρεια Κρήτης, μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Mitsis Hotels
  • Οργανισμός Προβολής Θεσσαλονίκης μέσω του σεφ Γιώργου Παλησίδη & Δήμος Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα γαστρονομίας της UNESCO μέσω των chefs του ERGON
  • Ειρήνη Τζώρτζογλου, νικήτρια σεφ του Masterchef UK 2019
  • Τηλέμαχος Αργυρίου, chef του εστιατορίου Kalimera London.