Ανακαινίστηκε το Wyndham στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Wyndham Grand Mirabello στην Κρήτη, με το ξενοδοχείο να μπαίνει στη νέα σεζόν με νέες πολυτελείς εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 314 δωμάτια και μπανγκαλόου ιδανικά σχεδιασμένα για οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, με bohemian chic αισθητική, παραδοσιακά κρητικά μοτίβα στους εσωτερικούς χώρους και χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος και το πλούσιο φυσικό τοπίο.

Τον σχεδιασμό του έργου επιμελήθηκε η εταιρεία WeDesign Lab. Στόχος του αρχιτεκτονικού έργου ήταν η μορφολογική και γενική ανακαίνιση του ξενοδοχείου με βάση τις λειτουργικές του ανάγκες. Συγκεκριμένα, ανακαινίστηκαν 100 δωμάτια και προστέθηκαν 55 πολυτελείς ιδιωτικές πισίνες και πισίνες με εσωτερικό τζακούζι. Επιπλέον, προστέθηκαν 10 ακόμη καινούρια εξωτερικά τζακούζι. Η κοινόχρηστη πισίνα με θέα τη θάλασσα χωρίστηκε για να δημιουργηθούν 16 ιδιωτικές πισίνες.

Επιπλέον, εκτός από την ανακαίνιση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, προστέθηκε μια πληθώρα επιπλέον εμπειριών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Γήπεδα, πισίνες και υπαίθριοι χώροι άσκησης, με θέμα στο κόλπο του Μιραμπέλο θέτουν στο επίκεντρο τους επισκέπτες που είναι δραστήριοι, παθιασμένοι με τον αθλητισμό. Επίσης κατασκευάστηκαν τρεις ξύλινες πλατφόρμες γιόγκα για τους λάτρεις της γιόγκα και της ευεξίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε έναν ελαιώνα εντός των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, για τους λάτρεις του κινηματογράφου, προστέθηκε ένας υπαίθριος κινηματογράφος σε έναν χώρο που περιβάλλεται από δέντρα και λουλούδια, εξοπλισμένος με άνετες καρέκλες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθήσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ταινιών μας κάτω από τα αστέρια.

Το Wyndham Grand Mirabello Bay διαθέτει επίσης μια μαρίνα, που θα λειτουργήσει ως ένα πλωτό καταφύγιο και θα αποτελέσει νησιωτικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στα κοντινά νησάκια και τις παραλίες με σκάφη καταμαράν.

Τέλος, το παραλιακό μέτωπο ανακαινίστηκε πλήρως με αποξήλωση των υπαρχουσών διαμορφώσεων και επέκταση της αμμώδους επιφάνειας, καθώς και με την τοποθέτηση 70 νέων ξύλινων gazebo.

Πλούσιες επιλογές για φαγητό και ποτό προσφέρονται όλες τις ώρες της ημέρας. Εκτός από το κεντρικό εστιατόριο Αmaltheia, τα εκλεκτά εστιατόρια του ξενοδοχείου προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία για όλα τα γούστα: το παραδοσιακό εστιατόριο του ξενοδοχείου, το Καφενείον, το ιταλικό Elia A La Carte, και το Grill House Fish & Meat για κρέας ή ψάρι. Η μέρα σβήνει με δροσερά cocktails και μουσική ή με ποτό και ναργιλέ στο Shisha Patio, χαλαρώνοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και τις μαξιλάρες.

Attica Group: Απέκτησε ξενοδοχείο στην Τήνο έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

Τη διεύρυνση της παρουσίας της Attica Group στον ελληνικό τουρισµό σηµατοδοτεί η εξαγορά του ξενοδοχείου Tinos Beach, που βρίσκεται στη θέση Κιόνια Τήνου, έναντι συνολικού τιµήµατος 6,5 εκατ ευρώ. Ειδικότερα, η θυγατρική της Attica Group, Attica Blue Hospitality, είναι αυτή που απέκτησε το 100% των µετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου.

Η χρηματοδότηση του τιμήματος προέρχεται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Το ξενοδοχειακό συγκρότηµα Tinos Beach έχει ανεγερθεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 14.500 τ.µ., διαθέτει 180 δωµάτια σε ένα τριώροφο κεντρικό κτίριο µε υπόγειο και τρία συγκροτήµατα bungalows.

Η Attica Blue Hospitality θα προχωρήσει στην αναβάθµιση και στον εκσυγχρονισµό των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου. Σηµειώνεται πως η Attica Blue Hospitality είναι
100% θυγατρική της εισηγµένης Attica Group, που αποτελεί το όχηµα του οµίλου για τη δραστηριοποίησή του στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανήκει επίσης το ξενοδοχείο Naxos Resort Beach Hotel στη Νάξο.

Πόση ακόμη ταλαιπωρία επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια;

Δυσοίωνες οι προβλέψεις σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Με τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα ίδια τα αεροδρόμια να έχουν κόψει έως και το 50% του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση της αυξημένης ζήτησης. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι απεργίες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, που ζητούν -ως επί το πλείστον- την επαναφορά των μισθών τους στα προ πανδημίας επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι να ακυρώνονται πτήσεις και να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Και η ταλαιπωρία αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

«Οι τρέχουσες καθυστερήσεις μπορεί να συνεχιστούν και μέσα στο χειμώνα», δήλωσε ο επικεφαλής του αερομεταφορέα EasyJet, Johan Lundgren, ο οποίος προέβλεψε ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν στην κανονικότητα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, οι πιλότοι της Ryanair ανήγγειλαν νέες απεργίες στο Βέλγιο και τη Γαλλία στις 23 και 24 Ιουλίου. Οι πιλότοι ζητούν εγγύηση κατώτατου μισθού για όλους.
Στη SAS, οι πιλότοι συνεχίζουν την απεργία και μάλιστα ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν θα επιτρέπουν εξαιρέσεις για την πραγματοποίηση πτήσεων επαναπατρισμού, μια εξαίρεση που είχε δοθεί προκειμένου να διευκολύνει επιβάτες που βρίσκονταν σε προορισμούς όπου δεν υπήρχαν άλλες επιλογές επιστροφής στη χώρα τους. Ωστόσο, το συνδικάτο επισημαίνει ότι η SAS τελικά πραγματοποίησε πτήσεις και σε προορισμούς που υπήρχε πληθώρα επιλογών, όπως η Ρόδος, η Κρήτη και το Σπλιτ.

Και γιατί οι αεροπορικές εταιρείες δεν ικανοποιούν τα αιτήματα των εργαζομένων προκειμένου να ομαλοποιηθεί κατάσταση; Γιατί η εκτόξευση της τιμής κηροζίνης (+89%) έχει ήδη οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων και όσο οι εταιρείες προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες των δύο ετών της πανδημίας, δεν είναι σε θέση να αυξήσουν και το μισθολογικό κόστος.

ΣΕΤΚΕ: Ζητά επανεξέταση των προϋποθέσεων για τα καταλύματα με πισίνα

Σε περιπέτειες έχουν οδηγηθεί οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή με την εφαρμογή του άρθρου 46 του ν. 4688 (ΦΕΚ 101 Α’ / 24-5-2020).

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), εξαρχής, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αδύνατον να εφαρμοστεί από τα μικρά τουριστικά καταλύματα, δυναμικότητας 5 – 10 και 15 δωματίων, για πρακτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους, με συνεχόμενες παρεμβάσεις της προς το Υπουργείο Τουρισμού έχει τονίσει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα τους αλλά και στη βιωσιμότητα τους.

Και ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου μετά από δυο χρόνια υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη φετινή τουριστική περίοδο για ανάκαμψη, τελικά βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων και τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών. Η ΣΕΤΚΕ επισημαίνει ότι οι πισίνες στα ακίνητα τύπου Airbnb λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., για άλλη μια φορά καλεί το Υπουργείο Τουρισμού να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των πισινών εντός των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων και να μην αναγκάσει τους επιχειρηματίες του κλάδου να προβούν σε αναστολή λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Μεδίκων»: Το Ενετικό παρελθόν συναντά τις γεύσεις της Μάνης

Ο θρύλος συναντά την πραγματικότητα, μέσα από την ιστορία των προγόνων -μέλη της οικογενείας των Μεδίκων- που δένει τα λαμπερά παλάτια της Φλωρεντίας με τα πυργόσπιτα των Μανιατών και την μεταφέρει στο σήμερα, με επίκεντρο το αναπαλαιωμένο πετρόχτιστο αρχοντικό, που φιλοξενεί το εστιατόριο «Μεδίκων».

Απόγονοι των Medici οι ιδιοκτήτες του πανέμορφου bar restaurant που ξεχωρίζει με την αισθητική και τη γαστρονομική του πρόταση, στο ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου στη Μάνη, συνεχίζουν τον θρύλο, κάνοντας τους επισκέπτες τους κομμάτι αυτής της συναρπαστικής ιστορίας.

Μόλις 1 ώρα διαδρομή από την Καλαμάτα και απολαμβάνεις αυθεντικές γεύσεις, δίπλα στη θάλασσα, με θέα το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από την Καρδαμύλη. Το αναπαλαιωμένο πετρόχτιστο αρχοντικό, αναδεικνύει την αρχιτεκτονική, και προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που βάζει την περιοχή στον χάρτη των καλοφαγάδων.

Με επίκεντρο τον δροσερό κήπο, το άναμμα του ξυλόφουρνου σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ημέρας με υπέροχες προτάσεις για πρωινό µε φρέσκα τοπικά – farm to table – προϊόντα. Το παστό, οι ελιές Καλαμάτας, το κρίταμο, πίτες ζυμωμένες στο χέρι, φρέσκα αυγά και ζεστό ψωμί δίνουν το τοπικό στίγμα. Το μεσημέρι σερβρίρονται πιάτα ηµέρας εμπνευσμένα από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα ενώ η βραδινή κάρτα εμπλουτίζεται με πιάτα της σύγχρονης µεσογειακής κουζίνας. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιδανική για να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια κάβα, με τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, που δημιουργούν εμπειρίες, ξυπνάνε αναμνήσεις και χαλαρώνουν.

Η Μανιάτικη σαλάτα με παστό, μεθυσμένα σύκα, φιλέτα πορτοκάλι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, τα λαδοπαξίμαδα, η Σοφιγάδα με κοκκάρια, βολβούς, άγρια μανιτάρια, τσαπέλες και πορτοκάλι, ο Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες και παλαιωμένο ντόπιο τυρί, το Αρνάκι γάστρας με αρωματικό πλιγούρι και σάλτσα με φρέσκια μαντζουράνα και κρασί Νεμέας, ψάρια και θαλασσινά από την ψαριά της ημέρας, δίνουν νόστιμες επιλογές, ενώ το grill ψήνει με δεξιοτεχνία εκλεκτές κοπές ωρίμασης από ελληνικά και εισαγόμενα βοοειδή.

Λαχταριστά επιδόρπια, υπέροχα signature cocktail και σπάνια αποστάγματα, ολοκληρώνουν το ταξίδι-μύησης που κάνει τους φιλοξενούμενους μέρος της μακράς ιστορίας που μέσα από την αυθεντική φιλοξενία τους συνδέει το ένδοξο παρελθόν των Μεδίκων δημιουργώντας δεσμούς με τον τόπο, τις γεύσεις και τους ανθρώπους του.

Dirty Sanchez: Νέο μεξικάνικο στέκι στο Ψυχικό

Το Dirty Sanchez Cantina Mexicana, είναι το νέο bar restaurant που έστησε η ομάδα του «Finca Vigia» και η ομάδα των Δημήτρη Μπαλλιάν, Γιάννη Μωράκη και Δημήτρη Παππά με τον Σπύρο Μαυροειδή (‘Nikkei’), στην επιμέλεια της κουζίνας.

Τo γωνιακό μαγαζί της οδού Ολυμπιονικών στο Νέο Ψυχικό απέκτησε διακόσμηση και μετατρέπεται σε στέκι με έμφαση στη μεξικάνικη κουζίνα, τα ωραία κοκτέιλ και την αλεγκρία του πάρτι που ξεκινά από τη δροσερή αυλή του και εκτείνεται στο λιλιπούτειο εσωτερικό του. Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη με μεξικάνικα χρώματα, φιγούρες και τοιχογραφίες που απεικονίζουν γυναικείες φιγούρες, κάκτους και θεματικές από τη ζούγκλα.

Η κουζίνα προτείνει πρωτότυπα πιάτα με άξονα τα κλασικά και αγαπημένα δημοφιλή πιάτα, τα οποία σερβίρονται σε μια πιο ανεβασμένη εκδοχή με καλές πρώτες ύλες. Τάκος με μπακαλιάρο, jalapeno mayo, yuzu και ρέβα, σαλάτα Mexicana με καρπούζι, yuca με σάλτσα brava chipotle, pulpo aquachille με χταπόδι και καμένο αβοκάντo, Iberico Pata Negra με κίμτσι και πιπεριές Padrón. Τα επιδόρπια που κλείνουν το μενού είναι τα απαραίτητα Churros, αλλά και η Panna Cotta tres leches με γάλα βρώμης, passion fruit, blueberries και τραγανό μπισκότο.

Εμφαση έχει δοθεί και στο κεφάλαιο κοκτέιλ, με τον Αλέξανδρο Στεπτσένκο να υπογράφει τη λίστα των ποτών. Θραύση κάνει το ομώνυμο Dirty Sanchez κοκτέιλ, αλλά και το Dirty Tommys και την Dirty Sangria. Η πρόταση της διασκέδασης περιλαμβάνει και live μουσική. Κάθε Τετάρτη μάλιστα, η σκηνή ανήκει στον Ηλία Μπόγδανο με τους Inco που κρατά τον ρυθμό σε υψηλές στροφές.

Peloponnese Food Stories: Μια εμπειρική περιήγηση γαστρονομίας

Αυλαία ανοίγει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, την Κυριακή 17 Ιουλίου και Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στην Αρεόπολης Λακωνίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά δράσεων με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), φιλοδοξώντας να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που οι εν λόγω προορισμοί καταλαμβάνουν διαχρονικά στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδος.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι:

  1. Η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους.
  2. Η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος των περιοχών με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.
  3. Η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και παράλληλα η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Συμφωνία Aegean – ΕΛΠΕ για το πρώτο πρόγραμμα χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

Τη συμφωνία Aegean και ΕΛΠΕ για το πρώτο πρόγραμμα χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (Sustainable Aviation Fuels, SAF) σε πτήσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Aegean κ. Ε. Βασιλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, κ. Α. Σιάμισιης, στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ, μέσω της θυγατρικής του ΕΚΟ, ανέλαβε να εξασφαλίσει την προμήθεια SAF στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και η Aegean δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί SAF σε πτήσεις της που αναχωρούν από τη βάση στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας την πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μια από τις λίγες στην Ευρώπη, που πραγματοποιεί πτήσεις σε τακτική βάση με βιώσιμα καύσιμα.

Με τη συμφωνία αυτή, οι δυο οργανισμοί ανοίγουν το δρόμο για την έγκαιρη προσαρμογή της χώρας μας στους στόχους της επικείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας για υποχρεωτική χρήση SAF 2% το 2025 σε όλες τις πτήσεις από τα αεροδρόμια της ΕΕ.