Δεύτερο Ikos στην Κέρκυρα το 2023

Το Ikos Odisia θα αποτελέσει την έκτη προσθήκη στα βραβευμένα πολυτελή all-inclusive resorts της Ikos Resorts.
Το δεύτερο Ikos Resort στο νησί ανοίγει στις 19 Μαΐου 2023, στον κόλπο της Δασιάς, μετά το Ikos Dassia -ήδη βραβευμένο ως το καλύτερο All-Inclusive Resort στον κόσμο- με θέα το Ιόνιο πέλαγος.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι ήδη τεράστια. Όπως έγραψε στο twitter ο CEO του ομίλου Ανδρέας Ανδρεάδης, ήδη από την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι κρατήσεις, οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το Odisia είναι σχεδιασμένο από τη Nimand Architects και συνδυάζει αρμονικά τη μοναδικότητα του τοπίου με τον Infinite Lifestyle χαρακτήρα του brand. Η πολυτέλειά του αναδεικνύεται σε κάθε σημείο μέσα από κομψές λεπτομέρειες, με το κτιριακό συγκρότημα να αναπτύσσεται σε έκταση 242 στρεμμάτων, διαθέτοντας 395 πολυτελή δωμάτια, σουίτες, bungalow και βίλες.

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες
Το νέο 5* ξενοδοχειακό συγκρότημα θα ενισχύσει το πολυβραβευμένο μοντέλο διακοπών Luxury All Inclusive μέσα από ελληνικές και διεθνείς γαστρονομικές εμπειρίες με υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef, λίστα κρασιών επιμελημένη από γνωστούς σομελιέ με 300 ελληνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες, εστιατόρια με κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά τοπικά προϊόντα, 24ωρη υπηρεσία δωματίου, υπερπολυτελή spa με ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες από τον γαλλικό οίκο ομορφιάς Anne Semonin, υπηρεσίες babysitting και kids club απασχολώντας δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες.

Παράλληλα, το Ikos Odisia διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, 10 θερμαινόμενες εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες για μικρούς και μεγάλους και παραλία μήκους 420 μέτρων με λευκή άμμο που συναντά το φυσικό τοπίο. Για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία που προσφέρουν τα Ikos Resorts, μπορούν να επιλέξουν την exclusive σειρά Deluxe Collection Suites με προσωποποιημένες υπηρεσίες και προνόμια, σε μία από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες του resort.

Στήριξη στην τοπική κοινωνία
Στο πακέτο της διαμονής τους οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους σε επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια ή και βόλτα με ιδιωτικό σκάφος στο νησί Βίδος. Αντίστοιχα, η υπηρεσία Local Drive Adventure προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την Κέρκυρα, με δωρεάν ενοικίαση αυτοκινήτου για μια μέρα και δωρεάν εισιτήρια μουσείων, παροτρύνοντας τους να γνωρίσουν τον πολιτισμό του νησιού.

Το Ikos Odisia, όπως και όλα τα Ikos Resorts, θα υποστηρίξει την τοπική κοινωνία στοχεύοντας σε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της Κέρκυρας ενισχύοντας το νησί ως έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους και ξεχωριστούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το θέρετρο θα συνεργαστεί με τοπικούς προμηθευτές και θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον τις μισές θέσεις να καλυφθούν από κατοίκους του νησιού. Το Ikos Odisia θα δημιουργήσει βιώσιμες ξενοδοχειακές πρακτικές στο πλαίσιο του προγράμματος Ikos Green, συμπεριλαμβανομένου του ουδέτερου άνθρακα και της υλοποίησης πρωτοβουλιών μηδενικών αποβλήτων.

Aegean: Στόχος η κερδοφορία το 2022

Με στόχο το 2022 να είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά την πανδημία, η Aegean κινείται με καλή δυναμική και πληρότητες στα αεροσκάφη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Εξέφρασε όμως την ανησυχία του για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου αλλά και τη σημαντική ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ που επηρεάζει σημαντικά το κόστος καθώς και για τον υψηλό πληθωρισμό που επηρεάζει την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο κ. Βασιλάκης εξήγησε ότι οι θετικές τάσεις άρχισαν να σημειώνονται από τον Απρίλιο του 2022, όταν οι εισπράξεις (ήτοι πωλήσεις για μελλοντικά ταξίδια) ξεπέρασαν το αντίστοιχο ποσό του Απριλίου 2019. «Εν συνεχεία τον Μάιο μεταφέραμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο επιβάτες, ενώ και ο Ιούνιος συνέχισε το ίδιο δυναμικά μεταφέροντας 1,3 εκατομμύρια επιβάτες», ανέφερε από την πλευρά του ο Διευ. Σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Οι πληρότητες σήμερα προσεγγίζουν τα προ-πανδημίας επίπεδα, η επιβατική κίνηση κυμαίνεται σε επίπεδα περίπου 10% χαμηλότερα από το 2019, διατηρείται η καλή πορεία των προ-κρατήσεων, ενώ επιπρόσθετα βελτίωση σημειώνεται και στα έσοδα ανά πτήση.

«Attica. Culture in a Word»

Νέο βίντεο από την Περιφέρεια Αττικής για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Αττική, με τίτλο: «Attica. Culture in a Word».

Στόχος του θεματικού video είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τουριστικής ροής.

Στο εν λόγω video, οι ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας επισκέπτονται τους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Αττική, και την ανακαλύπτουν μέσα από μια επική και ασφαλή διαδρομή 2500 ετών πολιτισμού. Το video δίνει έμφαση όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του παρελθόντος, αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού που εξελίσσονται και εμπλουτίζουν συνεχώς την πολιτιστική εμπειρία στην Αττική, όπως: η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, κ.ά.

Καλλιτεχνικός δημιουργός του video, το οποίο έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ, είναι η εταιρεία STEFICON A.E..

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

Έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουλίου, ο Γιώργος Παπαδάκης, μια εμβληματική μορφή του Ελληνικού Τουρισμού. Ήταν συνιδρυτής και Πρόεδρος της DTS INCOMING HELLAS, συνεταίρος του Γερμανικού τουριστικού ομίλου Der Touristik/REWE Group.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του χώρου, τον οποίο υπηρέτησε για πάνω από 40 χρόνια με ήθος και συνέπεια, προωθώντας την Κρήτη και την Ελλάδα στις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού.

Δύο νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Δύο νέες Πειραματικές Ειδικότητες Κατάρτισης που θέτουν στην πράξη την ενίσχυση της εξωστρέφειας της παρεχόμενης τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ιδρύονται στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη και του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργου Βούτσινου, του ΙΕΚ Τουρισμού και της διευθύντριάς του κ. Γερνά.

Σκοπός των νέων τμημάτων είναι η ανάπτυξη και πειραματική εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης για τις ειδικότητες:

  • Στελεχών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης Δωματίων
  • Στελεχών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Με τα νέα αυτά τμήματα, το Υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης -μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων συνεργειών και δράσεων με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς- στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του περιεχομένου σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη του εγχειρήματος, συνέβαλαν: η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, το ΞΕΕ, το Thessaloniki Convention Bureau, καθώς και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Amari Green Festival: H μεγάλη γιορτή της Κρητικής υπαίθρου

Η μεγάλη γιορτή της υπαίθρου που αγκάλιασε ολόκληρη την Κρήτη, το Amari Green Festival επιστρέφει για 7η φορά, από την Παρασκευή 22 έως την Δευτέρα 25 Ιουλίου, στη Σχολή Ασωμάτων και στα χωριά του Δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που περικλείεται από τα βουνά Κέντρος, Σάμιτος και τον Ψηλορείτη.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό, την παράδοση, τη γνώση και το περιβάλλον με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες και τους Κρητικούς να γνωρίσουν την περιοχή του Αμαρίου, τα ήθη και έθιμα της περιοχής, και τους ανθρώπους του, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν. Περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δρώμενα όπως ξεναγήσεις, ημερίδες, δραστηριότητες για παιδιά, γαστρονομικά δρώμενα, καλλιτεχνικές παραστάσεις, κ.α. Στις ξεναγήσεις, ξεχωρίζουν η επίσκεψη στο μοναδικό σπήλαιο «Νοτική Τρύπα» Paul Faure στο χωριό Νίθαυρη, στον αμπελώνα του Αμαρίου στο χωριό Πατσός, αλλά και η γνωριμία με το αυθεντικό έθιμο της και την παραδοσιακή τεχνική της «κουράς των προβάτων» στο χωριό Παντάνασσα, η περιήγηση στους σπάνιους Βυζαντινούς Ναούς στο χωριό Μέρωνας, και η γνωριμία με την παραδοσιακή φάμπρικα στο χωριό Κουρούτες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις και μαθήματα για την τέχνη του πυλού, μαθήματα μαγειρικής με βιολογικές πρώτες ύλες παντρεμένες με την παράδοση του τόπου, γευσιγνωσία κρασιών του Αμαριώτικου αμπελώνα, κ.α. Μικροί και μεγάλοι θα «Παίξουν όπως παλιά» στο χωριό Βισταγή όπου θα γίνει η αναβίωση παιδικών παιχνιδιών, με κεράσματα παλαιϊνά από τις γιαγιάδες του χωριού.

Οι ημερίδες θα παράσχουν ενημέρωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου, σημαντικές ομιλίες για τα Βιολογικά προϊόντα μέλισσας, τα φυσικά καλλυντικά, την Βιολογική αμπελουργία και την ανάδειξη και τις προοπτικές των τοπικών οίνων, για την βιοπροστασία και τις τοπικές ποικιλίες και τους οίνους ΠΓΕ, για τις δυνατότητες καλλιέργειας, εμπορίας και τυποποίησης της ντόπιας σταφιδολιάς.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκθέσεις, καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις όπως το μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη «Ο Μίκης … των ποιητών», συναυλία και γλέντι κρητικής και παραδοσιακής λαϊκής μουσικής με τη Μαρία Κώτη, συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη», όλες στο Κτήμα Πάνακρον.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και με την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων του Ψηλορείτη «Ιδαίων», του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

Εθελοντές από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μουσικοί, οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι για τέσσερις ημέρες, θα χαρίσουν απλόχερα τη φιλοξενία, τη γνώση και την αγάπη τους.

Σεμινάριο για τις τεχνικές του sous vide

Η Skills In Restauranting προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και εστιατορικής, κατάλληλα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες, ζαχαροπλάστες και εστιάτορες. Διαθέσιμο με έκπτωση αυτή την περίοδο το σεμινάριο του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, για τις τεχνικές του sous vide, περιλαμβάνει θεωρία, τεχνικές και πολύ μαγειρική.

Μέσα από 68 βίντεο ο σεφ που διακρίνεται για τις γνώσεις του, την μεταδοτικότητά του, το πάθος για τη μαγειρική και τη διαχείριση προϊόντων, το εύχρηστο διαδικτυακό σεμινάριο – μάθημα για μάγειρες, εξελίσσει τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια επαγγελματική καριέρα. Το μάθημα είναι από το ζωντανό τριήμερο σεμινάριο του σεφ που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα μέσα από 12 πιάτα. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης μετά από διαδικασία ερωτήσεων.

Παράλληλα, στην πλατφόρμα υπάρχουν διαθέσιμα online courses για την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, την εξελιγμένη Ελληνική κουζίνα, τις παγκόσμιες κουζίνες, τη ζαχαροπλαστική, τη διοίκηση, για την εστιατορική και την ελληνική φιλοξενία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εισηγητές στα μαθήματα είναι επίσης, οι executive chef Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Στανίτσας, οι pastry chef Νίκος Γουρζής και Μιχάλης Σαράβας και η δημιουργός του Ιωάννα Σταβάρα.

Τρία νέα tequila brands στο χαρτοφυλάκιο της Beverage World

Στο πλαίσιο της στρατηγικής “Beverages Around the Clock”, για δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου που θα ικανοποιεί όλες τις στιγμές απόλαυσης σε κάθε ώρα και περίσταση της ημέρας, η Beverage World, μέλος του Ομίλου Photos Photiades, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά, εμπλουτίζοντας το portfolio της με την προσθήκη 3 νέων tequila brands: San Jose, Topanito και Curado.

Η tequila San Jose παράγεται στην πολιτεία του Jalisco στο Μεξικό (περιοχή από την οποία προέρχονται οι ποιοτικότερες tequilas), αντανακλά – μέσω της ανάγλυφης φιάλης της – όλη την ιστορία του Μεξικό και τους μύθους της φυλής των Αζτέκων και αποτελεί την ιδανική επιλογή για σφηνάκια ή μια δροσιστική margarita λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αλκοόλ (35%) και του άκρως αρωματικού και ευκολόπιοτου χαρακτήρα της.

H tequila Topanito είναι μια 100% agave tequila υψηλής ποιότητας που έχει δημιουργηθεί για τους λάτρεις των μεξικανικών αποσταγμάτων και των επαγγελματιών bartenders που αναζητούν την καλύτερη ποιότητα αποσταγμάτων για τα bar τους. Το εμβληματικό και απλό σχέδιο των φιαλών Topanito αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των Αζτέκων του Μεξικό. Σε 2 διαφορετικές εκδοχές, blanco για κλασσικά cocktails ή reposado με 6μηνη παλαίωση.

Τέλος, η tequila Curado αποτελεί τον ορισμό της καινοτομίας στην κατηγορία της. Tequila blanco από τα Highlands του Jalisco, εμποτισμένη με διαφορετικές ποικιλίες ψημένης αγαύης (Blue Weber από το Arandas, Espadín από την Oaxaca και Cupreata από το Michoacán), συνθέτουν ένα άκρως καινοτόμο και μοναδικό portfolio (Curado Blue Agave, Curado Cupreata & Curado Espadin).

To Napolitivo γιορτάζει τα 6 του χρόνια

Πέρασαν έξι χρόνια από την ημέρα που το Napolitivo άνοιξε τις πόρτες του και μια μικρή Νάπολη δημιουργήθηκε στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Γιορτάζοντας τα γενέθλιά του, το Napolitivo διοργανώνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου ένα summer party παρέα με δροσιστικά Aperol Spritz κατευθείαν από το εντυπωσιακό Aperol jeep bar, αυθεντικές Ναπολιτάνικες γεύσεις και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα από Ιταλιάνικη dolce vita, με θεματικό DJ set.

Το Napolitivo έφερε στην Ελλάδα την αυθεντική, “vera” γεύση της Ναπολιτάνικης pizza. Άλλωστε είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Αττική με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). Οι pizzaiolos εκπαιδεύτηκαν στη Νάπολη από καταξιωμένους maestros.