Τι κάνει επιτυχημένο ένα destination digital marketing

Το destination digital marketing αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση ενός προορισμού που θέλει να τοποθετηθεί σωστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ψηφιακή καμπάνια για το ElaMeteoraTrikala, την οποία «τρέχει» η Nelios, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη φάση της καμπάνιας που διήρκεσε 6 μήνες.

Η τοποθέτηση του προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη (η καμπάνια έτρεξε αποκλειστικά σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες) ήταν ο βασικός στόχος-πρόκληση, αφού η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα ζήτησης σε αγορές του εξωτερικού παρά τις φυσικές ομορφιές της και την πληθώρα επιλογών που προσφέρει. Βασική επιδίωξη της καμπάνιας ήταν η αύξηση του awareness για τον προορισμό και η προβολή όλων των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει.

Η στρατηγική στηρίχθηκε στη διαμόρφωση personas, με βάση ένα σύνθετο μείγμα δημογραφικών στοιχείων, γεωγραφικής θέσης, συμπεριφοράς στο website του προορισμού και ειδικών ενδιαφερόντων. Η λεπτομερής ανάλυση που προέκυψε σε συνδυασμό με τα δεδομένα του Οργανισμού αλλά και insights της Nelios, οδήγησαν στην υλοποίηση ενός δικτύου από micro-campaigns.

Η επιλογή των μηνυμάτων ήταν διαφορετική κάθε φορά ώστε να προβάλλονται τα ιδιαίτερα experiences του προορισμού μόνο σε όσους είχαν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, αυξάνοντας σημαντικά το engagement. Ακολούθησαν καμπάνιες remarketing προσαρμοσμένες στη συμπεριφορά των επισκεπτών στο επίσημο website, οι οποίες ενίσχυσαν περαιτέρω το ‘dream stage’ και στη συνέχεια, δημιούργησαν την επιθυμία στους χρήστες να ανακαλύψουν τον προορισμό στο σύνολό του. Στα τελικά στάδια του funnel, οι καμπάνιες είχαν κυρίως εμπορική προσέγγιση με στόχο να προσκαλέσουν τους χρήστες να επισκεφθούν τον προορισμό.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της καμπάνιας ήταν άκρως εντυπωσιακά, αφού το Click Through Rate (CTR – αναλογία επισκέψεων στο website προς το σύνολο εμφανίσεων των διαφημίσεων) εκτινάχθηκε στο 1,8%, ποσοστό τουλάχιστον 350% αυξημένο από τον μέσο όρο του κλάδου για αντίστοιχες καμπάνιες, οι οποίες συνήθως είναι κάτω από 0,5%. Από το σύνολο των χρηστών που επισκέφθηκαν το website, το 77,4% αφορούσαν ποιοτικές επισκέψεις, αφού παρατηρήθηκε αυξημένος χρόνος παραμονής ή αυξημένος αριθμός σελίδων που επισκέφθηκαν (τουλάχιστον 8 σελίδες ανά επίσκεψη).

Ο συσχετισμός των αποτελεσμάτων με τις δαπάνες ήταν εξίσου εντυπωσιακός αφού για κάθε 1.000€ που δαπανήθηκαν, 679,000 στοχευμένοι χρήστες είδαν το μήνυμα, πραγματοποιήθηκαν 16,000 επισκέψεις στο website του φορέα, 2,400 παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό ενώ 600 ακολούθησαν όλα τα στάδια του funnel και άρα θεωρούνται πολύ πιθανοί επισκέπτες του προορισμού.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο της καμπάνιας, Nelios και Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Τα επόμενα βήματα για τη Nelios είναι να εμβαθύνει, να εξελίξει και να τελειοποιήσει αυτή την ήδη επιτυχημένη στρατηγική της.

Συνεργασία Marine Tours με ΒCD ERM

Η Marine Tours, o κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός στη ΝΑ Ευρώπη -με εξειδίκευση στο business travel και ιστορία 42 ετών- επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία της με την BCD Travel, ανακοινώνοντας τη νέα, στρατηγική συμφωνία με τη BCD ERM, την ηγέτιδα στον κλάδο του Energy, Resources & Marine Travel.
Το ορόσημο μιας τέτοιας συνεργασίας συνεπάγεται ταυτόχρονα και νέα ορόσημα ανάπτυξης για τον Οργανισμό, σε 3 σημεία-κλειδιά της δραστηριότητάς του:

  • Παγκόσμιο Δίκτυο: Το κορυφαίο διεθνές δίκτυο της Marine Tours, ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, αναβαθμίζεται περαιτέρω, τόσο σε έκταση (109 αγορές παγκοσμίως), όσο και σε ποιότητα.
  • Τεχνολογία Αιχμής: Το προηγμένο μείγμα υπηρεσιών της εταιρείας αποκτά νέες δυνατότητες και πρωτοπόρα εργαλεία, βασισμένα στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η τεχνολογία αυτή ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Marine Tours και της προσφέρει νέες προοπτικές ανάπτυξης.
  • Τravel Management: H εξειδίκευση, η μακρά πείρα και η υψηλή τεχνογνωσία της Marine Tours ενώνονται με την ισχυρή διεθνή παρουσία και το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο της BCD, με στόχο την παροχή των πλέον προηγμένων υπηρεσιών Τravel Μanagement προς τις εταιρείες και τους ταξιδιώτες, όπως η ενίσχυση του επιχειρησιακού μοντέλου, η μεγιστοποίηση του Duty of Care και η βελτιστοποίηση κόστους ταξιδίων.

Η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα Ποσειδώνια 2022, τα οποία έλαβαν χώρα στις 06-10 Ιουνίου 2022 με πρωτοφανή επιτυχία. Στο περίπτερο της εταιρείας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενέστερα ως προς τα σπουδαία οφέλη που η εν λόγω συνεργασία συνεπάγεται για τους πελάτες, τους συνεργάτες και το μέλλον της Marine Tours.

Amari Green Festival 2022: Η μεγάλη γιορτή του Κρητικού πολιτισμού επιστρέφει

Το Amari Green Festival επιστρέφει για 7η φορά, 22-25 Ιουλίου, στη Σχολή Ασωμάτων και στα χωριά του Δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο.

Η μεγάλη γιορτή της υπαίθρου, θα είναι και πάλι αφιερωμένη στον πολιτισμό, την παράδοση, τη γνώση και το περιβάλλον.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως βιωματικές ξεναγήσεις στα χωριά, ημερίδες, δραστηριότητες για παιδιά, γαστρονομικά δρώμενα, καλλιτεχνικές παραστάσεις, εκθέσεις κ.ά., οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο και τους ανθρώπους του, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν.

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

O Γιάννης Λουκάκος στο Πόρτο Χέλι

Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι ξεκίνησε στα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli, σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο. Ο βραβευμένος σεφ με την πολυετή εμπειρία και τις σημαντικές διακρίσεις, δίνει τον πρώτο λόγο σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γαστρονομικών προτιμήσεων. Στα δύο νέα μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra, προτάσσει πιάτα εμπνευσμένα από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών.

Με φόντο τον πανέμορφο κόλπο του Πόρτο Χελίου, το εστιατόριο Riviera, βρίσκεται στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, όπου η λιτή διακόσμηση συνδυάζεται με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της ελληνικής ριβιέρας συνθέτοντας έναν όμορφο καλοκαιρινό σκηνικό. Στο μενού φιγουράρουν πιάτα όπως το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες.

Στον κόλπο της Χηνίτσας
Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με γευστικές επιλογές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού. Επιδόρπια και δροσιστικά signature cocktails συμπληρώνουν την πρόταση, σε έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.

La Corda Restaurant: γεύσεις στο Μικρολίμανο με θέα

To La Corda Restaurant στο Μικρολίμανο αποτελεί ωδή στη μεσογειακή γαστρονομία. Ο όμορφος χώρος με θέα το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού με προτάσεις από τη στεριά και τη θάλασσα.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με την άριστη διαχείριση τους δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. To εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβρη του 2021 προσφέρει ένα πλούσιο μενού του με πιάτα όπως: Ceviche Λαυράκι,φρέσκο φιλέτο μαριναρισμένο σε χυμό μοσχολέμονου, κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι & αβοκάντο σως, Κριθαρώτο θαλασσινών, Τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με σκορδαλιά & μπραντάδα από τα Φράγκικα Σαντορίνης, αλλά και χοιρινό κότσι στη γάστρα καρέ χοιρινής πανσέτας σαλάτες και ορεκτικά και επιδόρπια για το γλυκό κλείσιμο του δείπνου, όπως το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδασκάρης.

Ο χώρος είναι κατάλληλος για κοινωνικές εκδηλώσεις με άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία.

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της Καλαμπάκας ως «Πόλης της Τρούφας». Πρόκειται για μία περιοχή που διαθέτει αποθέματα του ανεπανάληπτου και πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού και υψηλή τουριστική δραστηριότητα, με υποδομές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με την τρούφα, από την εστίαση, ως τις ξενοδοχειακές δομές και τα καταστήματα.

Είναι μία απόφαση, που εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να καταστήσει την Καλαμπάκα σημείο αναφοράς, όχι μόνον εξαιτίας των Μετεώρων, που είναι, ούτως ή άλλως το μεγάλο τους πλεονέκτημα, αλλά και εξαιτίας μιας συμπληρωματικής φυσιογνωμίας που αποκτά και η οποία σηματοδοτεί την δυνατότητα εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη, με επίκεντρο την τρούφα.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, η οποία συζητήθηκε με θεσμικούς φορείς
της πόλης, την επιτροπή τουρισμού του Δήμου και κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε συντριπτικά.

Cafitesse: Ένα σύστημα καφέ ιδανικό για ξενοδοχεία και καφεστίαση

Το σύστημα Cafitesse, παγκόσμιος leader στα συστήματα καφέ καθώς το εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι όμιλοι ξενοδοχείων και καφεστίασης, εξασφαλίζει:

  1. Σταθερά υψηλή ποιότητα καφέ
  2. Ευκολία στη χρήση & λειτουργία
  3. Έλεγχος του συνολικού κόστους
  • Το σύστημα Cafitesse παράγεται από άριστης ποιότητας κόκκους Arabica & Robusta στην κατάλληλη δοσολογία και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και νερού.
  • Ο καφές συμπυκνώνεται και καταψύχεται με σκοπό να διατηρήσει όλα τα ποιοτικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά.
  • Το Cafitesse δεν είναι σύστημα παραγωγής στιγμιαίου καφέ!
  • Αποτελεί πρόκληση για τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής καφέ, εξασφαλίζοντας ένα φρέσκο φλιτζάνι καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς καμία προετοιμασία.

Aποκλειστικός διανομέας (εκτός Κρήτης και Δωδεκανήσων): Foodrinco SA

Στη Manifest το housekeeping του ξενοδοχείου Moxy Athens

Η Manifest ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με το ξενοδοχείο Moxy Athens City, αναλαμβάνοντας τις υπηρεσίες Housekeeping.

Τα Moxy Hotels είναι αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίου φήμης, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορες χώρες. To Moxy Athens City, βρίσκεται σε κεντρική ιστορική τοποθεσία, δίπλα στις οδούς Σταδίου και Αθηνάς (Σταδίου 65), λίγα βήματα μακριά από πολιτιστικά αξιοθέατα. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να συνδυάσει ένα ζωντανό και αυθόρμητο σκηνικό με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της πόλης και την Ακρόπολη.

Η Manifest, κορυφαία εταιρεία facility management, διαθέτει τμήμα Hospitality Services. Μέσω της θυγατρικής Manifest Human Resources, εξασφαλίζει για τις μονάδες φιλοξενίας την εύρεση του κατάλληλου εξειδικευμένου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών τους. Προσφέρει υπηρεσίες παροχής προσωπικού οροφοκομίας, καθαρισμών κουζινών αλλά και διάφορους εξειδικευμένους καθαρισμούς.