Domes Resorts & Reserves: Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Το νέο της brand Domes Aulūs ανακοίνωσε ο όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων Domes Resorts & Reserves. Το ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό του Ομίλου εμπλουτίζεται με δύο νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν τις πόρτες τους αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το Domes Aulūs Elounda στην Κρήτη (άνοιξε την 1η Ιουλίου 2022) και το Domes Aulūs Zante στη Ζάκυνθο (ανοίγει στις 10 Ιουλίου 2022).

Αντλώντας έμπνευση από το αρχαίο όνομα της πόλης της Ελούντας «Όλους», όπου βρίσκεται η ναυαρχίδα του Ομίλου «Domes of Elounda», το brand Domes Aulūs παρουσιάζει την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια παράλληλα με μια χαλαρή προσέγγιση του all-inclusive, δημιουργώντας το concept «Cool Inclusive» και στηρίζει ένα νέο στιλ διακοπών με χαλαρούς ρυθμούς, οικολογική συνείδηση και ανεπιτήδευτο lifestyle για τους ταξιδιώτες που αναζητούν πνευματική τόνωση και οικολογικό τρόπο ζωής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις μοναδικές γεύσεις και την ευεξία που τους προσφέρουν τα νέα ξενοδοχεία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

Τα Domes Aulūs θέρετρα συνδέονται και υποστηρίζουν τους προορισμούς στους οποίους βρίσκονται με δραστηριότητες όπως καθαρισμός ακτών, ανακύκλωση, πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και συνεργασίες με ΜΚΟ, ενώ οι επισκέπτες καλούνται να εμπλακούν ενεργά σε εθελοντικές εμπειρίες όπως η προστασία των θαλάσσιων χελωνών Caretta-Caretta. Παράλληλα, για να ενισχυθεί η σύνδεσή τους με το τοπικό περιβάλλον και την τοπική κοινότητα, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν fine-dining επιλογές για φαγητό, αλλά και τη γαστρονομική και οικολογική προέλευση της τοπικής κουζίνας και του κρασιού, μέσα από βοτανικούς κήπους, τοπικούς αγρότες και ψαράδες.

Domes Aulūs Elounda
Το Domes Aulūs Elounda άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου 2022 ως θέρετρο μόνο για ενήλικες μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν «Nests» και «Suites» με θέα στον κήπο ή στη θάλασσα καθώς και «Cool Living Selection» καταλύματα για όσους αναζητούν ένα ξενοδοχείο εντός του ξενοδοχείου, με μοναδικές υπηρεσίες, όπως 24/7 concierge service και πρόσβαση στο Cool Living Club. Αυτό το επίπεδο καταλυμάτων διαθέτει ευρύχωρες, ιδιωτικές βεράντες και πισίνα με θέα στους Κρητικούς κήπους ή τον Κόλπο της Ελούντας. Περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία, δύο πισίνες και μπαρ δίπλα στο βραχώδες ανάγλυφο του τοπίου, το Domes Soma Spa & Gym, πληθώρα γαστρονομικών εμπειριών, καθώς και μια ανοιχτή αγορά με υπαίθριες μπουτίκ και θερινό κινηματογράφο.

Domes Aulūs Zante
Βρισκόμενο σε ένα προστατευμένο καταφύγιο χελωνών στη μεγαλύτερη παραλία της Ζακύνθου, μόλις 5 χλμ. μακριά από το αεροδρόμιο του νησιού, το Domes Aulūs Zante (ανοίγει στις 10 Ιουλίου 2022) είναι το δεύτερο ξενοδοχείου του Ομίλου πολυτελούς φιλοξενίας που λειτουργεί υπό το νέο brand Domes Aulūs. Μέσα σε 230 στρέμματα πευκοδάσους και παραλία με λευκή άμμο, το Domes Aulūs Zante διαθέτει ευρύχωρα καταλύματα και ιδιωτικές βεράντες.

Ούτε το χάος στα αεροδρόμια δεν πτοεί τους Βρετανούς

Τα δύο χρόνια χωρίς διακοπές έχουν κοστίσει τόσο πολύ στους Βρετανούς, που δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν διακοπές, και μάλιστα παρατεταμένες ή ιδιαίτερες, παρά το απερίγραπτο χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της χώρας τους.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του σπεσιαλίστα στην ταξιδιωτική ασφάλιση, AllClear, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.016 ενηλίκων Βρετανών, σύμφωνα με την οποία το 72% επιθυμεί να κάνει αξέχαστες διακοπές.

Αντίστοιχο ποσοστό δήλωσε ότι η πανδημία άλλαξε την άποψή του σχετικά με τη σημασία των ταξιδιών στο εξωτερικό, με το 35% εξ αυτών να αναφέρει ότι η εμπειρία καραντίνας έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για ταξίδια, όσο αυτό είναι εφικτό. Άλλο ένα 19% δήλωσε ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει σχέδια διακοπών ζωής, ενώ ένα 12% ότι θα ήθελε να κάνει παρατεταμένες διακοπές.

Η επιθυμία να σταματήσει η αναβολή των ταξιδιωτικών σχεδίων είναι πιο ισχυρή στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (το 46% των ηλικιών άνω των 55 ετών και το 45% των συνταξιούχων). Οι άνω των 65 προτίθενται επίσης να πληρώσουν περισσότερα, με μέσο όρο ατομικών δαπανών στις 1.457 λίρες, έναντι 1.001 λίρες πέρυσι.

Η Sky Express επενδύει στους ανθρώπους

Σε νέες προσλήψεις και αυξήσεις μισθών προχώρησε η SKY express, που πραγματοποιεί μια μεγάλη επένδυση για την ανανέωση του στόλου της με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας.

Ο εμπορικός διευθυντής της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, μιλώντας στο Aviation Event επεσήμανε ότι η έξοδος από την πανδημία του κορονοϊού δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όπως είπε, «πολλές εταιρείες βγήκαν τραυματισμένες, πολλές αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν διάφορα ως προς τη λειτουργία τους, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Εργαζόμενοι που προσωρινά έχασαν τις δουλειές τους στράφηκαν αλλού, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να βλέπουμε ελλείψεις προσωπικού ακόμα και σε μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού».

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε, είναι σημαντικό ο κλάδος να γίνει ξανά ελκυστικός για τους νέους ανθρώπους που αναζητούν σταθερές θέσεις εργασίας, κάτι που προϋποθέτει ικανοποιητικές θέσεις εργασίας, υγιές εργασιακό περιβάλλον, καλές αποδοχές, δυνατότητες εξέλιξης.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της SKY express, ο κ. Σκαλτσάς τόνισε ότι μαζί με τη μεγάλη επένδυση στην ανανέωση του στόλου της με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, η εταιρεία διατήρησε όλο το προσωπικό της την περίοδο της πανδημίας, προχώρησε σε νέες προσλήψεις και σε μισθολογικές αυξήσεις, επαναφέροντας τους μισθούς σε επίπεδα προ – κορονοϊού, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όσους και όσες εργάζονται σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε, ότι στη SKY express, η 1 στις 2 θέσεις διοικητικής ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Κλείνοντας, ο κ. Σκαλτσάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική σεζόν και επανέλαβε ότι χρειάζονται άμεσες και συντονισμένες δράσεις απ’ όλους, προκειμένου η βιομηχανία των αερομετοφορών να αποκτήσει μια μόνιμη και βιώσιμη δυναμική, ώστε η φετινή άνοδος να μην είναι παροδική.

Άνοιξε το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Georgioupolis Suites

Το μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει 60 Junior σουίτες και 4 προεδρικές με ιδιωτική πισίνα στο μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα.

Επίσης διαθέτει 1 κεντρικό εστιατόριο, 2 πισίνες εκ των οποίων η μια στον πρώτο όροφο, σε συνδυασμό με ένα roof bar. To ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 3 θεματικά a la carte εστιατόρια και ένα tropical beach bar.

Το νέο lifestyle ξενοδοχείο φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης τόσο των ζευγαριών όσο και των οικογενειών με παιδιά μέσω των υποδομών που διαθέτει όπως το μεγάλο υδάτινο πάρκο με τις νεροτσουλήθρες για μικρούς και μεγάλους, το κέντρο ευεξίας, το θέατρο με τις καθημερινές εκδηλώσεις και τους ψυχαγωγείς οι οποίοι
απασχολούν τα παιδιά στο mini-club ή σε δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διαμονή τους με ημιδιατροφή ή με All Inclusive Platinum, ένα από τα πιο ποιοτικά προγράμματα all inclusive της Ελλάδος με εκτενέστατο κατάλογο κρασιών, ποτών και cocktails.

La Cantine du Faubourg: Από την Ίμπιζα και το Ντουμπάι… στη Μύκονο

Το διεθνές εστιατοριακό project La Cantine du Faubourg επεκτείνοντας την παρουσία του στους πιο λαμπερούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως η Ίμπιζα και το Ντουμπάι, εγκαινίασε μόλις πριν από λίγες ημέρες τον νέο του γαστρονομικό προορισμό στον Ορνό της Μυκόνου. Καλλιτεχνικό στέκι, προορισμός για φαγητό το La Cantine du Faubourg είναι ο νέος τόπος συνάντησης για του λάτρεις του fine dining, τους jet setters και τους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Χαλαρό και εκλεπτυσμένο, το υπαίθριο εστιατόριο είναι σχεδιασμένο, από τους Pierre Pirajean και Helena Paraboschi, παντρεύει την chic φιλοσοφίας του La Cantine με τη φρεσκάδα του κυκλαδίτικου αέρα. Το interior design υπογράφει ο Pirajean Lees περιλαμβάνει αρχετυπικά κυκλαδίτικα στοιχεια όπως η φυσική πέτρα, τα στέγαστρα από ακατέργαστο ξύλο σε συνδυασμό με φυτά που δίνουν μια εξωτική νότα στον 1.300 τετραγωνικών μέτρων χώρο με τα 250 καθίσματα.

Στην κουζίνα, ο Γάλλος corporate chef, βραβευμένος με αστέρι Michelin, Gilles Bosquet είναι επικεφαλής της 20μελούς ομάδας που δημιουργεί με βάση τις κοσμοπολίτικες ρίζες του brand.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα της στεριάς και της θάλασσας, όπως το “ολόκληρο μπούτι καβούρι με πικάντικη μαγιονέζα”, η “αστακοσαλάτα με πεπόνι και ντομάτα” ή το “ταλιολίνι με χαβιάρι και λεμόνι”. Ο Bosquet σερβίρει επίσης signature πιάτα όπως τα “μελωμένα παϊδάκια με πόμελο και ρόδι” αλλά και το “σεβίτσε κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού”.

Τα Ancho τώρα και στην Αγ. Ειρήνης

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία που μετρά 10 ολόκληρα χρόνια και τρία καταστήματα σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γλυφάδα, ένα νέο κατάστημα Ancho ανοίγει τις πόρτες του στην οδό Αιόλου 25, έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας. Σε ένα διώροφο κτίριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, που εξελίσσεται σε δυναμικό street food προορισμό της πόλης, σερβίρεται η Do It Yourself συνταγή των Ancho που βασίζεται στη γευστική ελευθερία, τις μεξικάνικες γεύσεις και τα αρώματα.

Η εμπειρία των Ancho ξεδιπλώνεται μέσα από ένα μενού απλό, όπου ο πελάτης διαλέγει τη βάση που επιθυμεί μέσα από διάφορες επιλογές όπως nachos, chivichangas και burrito bowls και την αγαπημένη τριάδα της Tex-Mex κουζίνας – tacos, burritos και quesadillas. Στη συνέχεια, επιλέγει τη γέμιση ανάμεσα από το σιγομαγειρεμένο για ώρες μοσχάρι barbacoa, το χοιρινό carnitas με chipotle paste, τον χειροποίητο χοιρινό γύρο Al Pastor, το chicken asada ή τιςspicy shrimps. Επιπλέον γεύση προσθέτουν τα extras και οι salsas, φτιαγμένες με μεξικάνικες πιπεριές όπως jalapeno, serrano, habanero και chipotle, από την ήπια έντασης ranchera μέχρι την αληθινά spicy, ghost pepper sauce.

Το concept επενδύει στα φρέσκα υλικά, με την απουσία κατάψυξης και φούρνου μικροκυμάτων και την έμφαση στο χειροποίητο, όπως το ολόφρεσκο guacamole από ώριμα αβοκάντο, που ανανεώνεται κάθε 2 με 3 ώρες και τα nachos που κόβονται καθημερινά στο χέρι. Frozen margaritas και μεξικάνικες μπύρες συνοδεύουν ιδανικά το φαγητό, ενώ το γλυκό φινάλε δίνουν τα χειροποίητα churros, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα με τις spicy Mayan σοκολάτα και τη dulce de leche.

Knave: H νέα bar άφιξη στα Εξάρχεια

Το Knave είναι το νέο δημιούργησα του Λέλου Γεωργόπουλου που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού στο σημείο όπου για χρόνια βρίσκαμε
τον Ρινόκερο.

Ο γνωστός bar maker μαζί με τον Βαγγέλη Θανάση ( Theory, Frater Soro)- και τον Δημήτρη Μπούκουρη (The Clumsies) αναβιώνουν τον χώρο δίνοντας έμφαση στα cocktails και στη μουσική με έμφαση στο RnB, τη soul και την old school house.

Το εμπνευσμένο όνομά του κρύβει πολλές σημασίες: γι’ άλλους σημαίνει απατεώνας, γι’ άλλους και βαλές, το σίγουρο είναι ότι έχει χαρακτήρα, χαλαρή ατμόσφαιρα και ισχυρό DNA με διακόσμηση που δίνει έμφαση στα έντονα χρώματα.

Στον κατάλογο φιγουράρουν κλασικές συνταγές με δημιουργικά twist. Από το ‘Boulevaryeah’ με mezcal, το ‘GNTI?’ μια παραλλαγή του gin tonic με αποξηραμένα βερίκοκα εμποτισμένα με bitter, το «Fidel» με δύο ρούμια και λευκή τεκίλα, μια εξωτική pina colada, με καρύδα με φύλλα παντάν, αλλά και μια παραλλαγή
της μαργαρίτας, με τεκίλα μαγειρεμένη με πιπέρι σετσουάν και μαύρο αλάτι στο ποτήρι.

Το Knave ανοίγει από το πρωί σερβίροντας specialty καφέ ενώ σερβίρεται και bar food, από σαλάτες, σάντουιτς έως burger.

Προσφορές στα ημερήσια δρομολόγια της ANEK Lines

Η ΑΝΕΚ LINES ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου τα δημοφιλή καλοκαιρινά ημερήσια δρομολόγια για Κρήτη και σηματοδοτεί & επίσημα την έναρξη του φετινού καλοκαιριού. Μάλιστα, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά περιόδους, η ΑΝΕΚ LINES στηρίζει τη μακρόχρονη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους επιβάτες της, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από οικονομικά πακέτα προσφορών. Ενδεικτικά υπάρχει 30% έκπτωση στα ημερήσια δρομολόγια στις καμπίνες όλων των κατηγοριών και στα Ι.Χ. οχήματα ενώ για τους φοιτητές, τους πολύτεκνους, τα Ι.Χ. οχήματα και τα δίκυκλά τους παρέχεται έκπτωση έως 50%. Ιδανική επιλογή για οικογένεια η 4κλινη καμπίνα όπου η παροχή είναι στα 3 εισιτήρια το 4ο δωρεάν ενώ υπάρχει 20% έκπτωση σε όλους τους ναύλους επιστροφής.

Η ANEK LINES συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά να επιβραβεύει τα μέλη του προγράμματος ΑΝΕΚ Smart Bonus για τη σταθερή προτίμησή τους με δωρεάν εισιτήρια και προνομιακές παροχές.

Τα δρομολόγια, από Πειραιά προς και από Κρήτη, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Blue Star Ferries.

Academias Hotel & NYX Rooftop: Ηospitality Partners του Τaste of Athens

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επανέρχεται στην Αθήνα στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου προσφέροντας 4 ημέρες απόλαυσης. Το Academias Hotel και το εστιατόριο ΝΥΧ Rooftop Japanese Fusion δε θα μπορούσαν να λείψουν και συμμετέχουν ως Ηοspitality Partners της διοργάνωσης όπου θα παρουσιαστεί η ελίτ της Ελληνικής γαστρονομικής και εστιατορικής σκηνής.

Διάσημοι chef, 10 από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και τα πιο cool γαστρονομικά πρότζεκτ σε περιμένουν να τα απολαύσεις στην καρδιά της Αθήνας.
Φέτος μάλιστα κάθε βράδυ έχει στηθεί κεντρικό Entertainment Stage για να φιλοξενήσει live από μεγάλα ονόματα της μουσικής, ενώ από νωρίς γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί πλαισιώνουν με την μουσική τους το φεστιβάλ.

Τέλος όσοι κλείσουν VIP εισιτήρια θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εμπειρία του Taste of Athens στο Aegean VIP Lounge – προσομοίωση του AEGEAN Business Lounge στο αεροδρόμιο της Αθήνας – που έχει στηθεί στο περιστύλιο του Ζαππείου. Aποκλειστικά happenings, wine & cocktail Masterclasses είναι κάποια από τα πολλά προνόμια που μπορεί κάποιος να απολαύσει!

“Bravo” για τη μείωση σπατάλης νερού στον Όμιλο Aldemar Resorts

Βραβείο για τη μείωση σπατάλης νερού απέσπασε ο Όμιλος Aldemar Resorts στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώθηκε από το QualityNet Foundation.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, με συνεχή προσήλωση στην υιοθέτηση πρακτικών για την προστασία και τη μείωση της σπατάλης του νερού, βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Κυκλική ροή & μείωση σπατάλης του νερού» που εφαρμόζει στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, στην Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο του Ομίλου για τη Διαχείριση Πόρων, Πρώτων Υλών και Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και έχει καταφέρει να κάνει συμμέτοχους και «συμπαίκτες» το προσωπικό του ξενοδοχείου και τους επισκέπτες του.

Οι πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού επικεντρώνονται, αλλά δεν περιορίζονται, στη λεπτομερή και συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσης, τον έλεγχο καταναλώσεων μέσω σύγχρονων και πιστοποιημένων συστημάτων, τον περιορισμό των ροών νερού, την άμεση και συστηματική αντιμετώπιση βλαβών και την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.