Σε εξέλιξη ξενοδοχειακές επενδύσεις εκατομμυρίων στα ελληνικά νησιά

Ο επενδυτικός οργασμός που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δεν προέρχεται μόνο από μεγάλους διεθνείς παίκτες ούτε περιορίζεται στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αξιόλογες επενδύσεις, και μάλιστα σε μονάδες 5 αστέρων, βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλα νησιά της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο Castro Hotel Syros, ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπερζάουι. Πρόκειται για τη μετατροπή ενός διατηρητέου κτιρίου του 1850 σε ξενοδοχείο, με μόλις 9 σουίτες, το οποίο διαθέτει επίσης εστιατόριο και Wine Bar. Η ανακαίνιση διήρκησε 4 χρόνια.

Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση στο νησί από τον Όμιλο Μπερζάουι, ο οποίος έχει ήδη έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο. Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου για την υλοποίηση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Σύρο στη θέση Φρεγάδα του Γαλησσά.

Πρόκειται για επένδυση που περιλαμβάνει ξενοδοχείο αλλά και βίλες, με τις 20 πρώτες να είναι έτοιμες και να έχουν ήδη πωληθεί σε Έλληνες και ξένους ενώ αυτήν την περίοδο υλοποιείται η δεύτερη φάση της επένδυσης με τη κατασκευή νέων βιλών, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων επίσης έχει ήδη πωληθεί. Στην έκταση περιλαμβάνεται και μία οργανική φάρμα με εστιατόριο ενώ στο επενδυτικό πλάνο προβλέπεται η δημιουργία κέντρου ευεξίας και σπα 1.000 τ.μ. στο οποίο θα υπάρχουν εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και χώρος για Yoga. Στην τρίτη φάση του επενδυτικού προγράμματος θα κατασκευασθούν και 2 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην Κέα, η εταιρεία real estate, Inmo Invest, σχεδιάζει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου με 21 δωμάτια (81 κλίνες). Πρόσφατα εγκρίθηκε η επένδυση του επενδυτικού σχεδίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το κόστος της οποίας κινείται στα 7.133.217 ευρώ ενώ το ενισχυόμενο κόστος βρίσκεται στα 7.070.337 ευρώ. Η εταιρεία έχει ως στόχο να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα στο 2024.

Ιόνιο
Τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου δεν εξαιρούνται του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στη Λευκάδα, κοντά στη διάσημη παραλία Κάθισμα, η Atlas Resorts Α.Ε. σχεδιάζει τη δημιουργία ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (196 κλινών). Η επένδυση εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με συνολικό επιλέξιμο κόστος 9.609.997,97 ευρώ και συνολικό ενισχυόμενο κόστος 9.341.773,81 ευρώ.

Στις εγκρίσεις από το Υπουργείο βρίσκουμε άλλη μια ενδιαφέρουσα επένδυση, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο, όπου η εταιρεία Μερκεσίνης Ι. & Π. ΟΕ ετοιμάζει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 56 δωμάτια και 137 κλίνες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κατάλυμα θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά της Ζακύνθου πλησίον της περιοχής του Παντοκράτωρα.

Το κόστος της ξενοδοχειακής αυτής επένδυσης κινείται στα 5.150.601 ευρώ ενώ το ενισχυόμενο κόστος για το επενδυτικό σχέδιο βρίσκεται στα 5.099.275 ευρώ.

Grand Hotel Palace – Δημιουργία “Πράσινων Εκδηλώσεων”

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία, η οποία προτρέπει για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αποτελείται από 4 Πυλώνες: την επιλογή χώρου με περιβαλλοντική πιστοποίηση, «πράσινες» επισιτιστικές επιλογές, υποστήριξη από «πράσινη» τεχνολογία και ενθάρρυνση για «πράσινη» μετακίνηση.

Το Grand Hotel Palace. Είναι πιστοποιημένο με το Green Key 2022 (από το 2016), βραβευμένο για τις δράσεις του ενώ συμμετέχει σε διάφορα σχετικά προγράμματα. Επιπλέον δημιουργεί ειδικά διαμορφωμένα ‘πράσινα μενού’ βασισμένα σε τοπικά, βιολογικά και εποχιακά προϊόντα, ενισχύοντας παράλληλα μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις. Παρέχει τη δυνατότητα εκδηλώσεων στο The Garden στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.

Φροντίζει για την ανακύκλωση των υλικών μετά το πέρας της εκδήλωσης, καθώς και για την αξιοποίηση του πλεονάζοντος φαγητού. Υποστηρίζει ‘πράσινη’ τεχνολογία η οποία συμβάλει στη σημαντική μείωση χρήσης χαρτιού και ενέργειας. Τέλος, το Grand Hotel Palace ενθαρρύνει για ΄πράσινη’ μετακίνηση και προτρέπει για χρήση του Shuttle Bus του ξενοδοχείου και εναλλακτικών μορφών μεταφοράς.

Στην Aria Hotels το νεοκλασικό boutique ξενοδοχείο του Agora Athens Suites

Τις ολοκαίνουργιες σουίτες του Agora Athens Suites ενέταξαν στο χαρτοφυλάκιό τους τα Aria Hotels. Το Agora Athens Suites, poy είναι ήδη διαθέσιμο και λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου, είναι ένα διώροφο νεοκλασικό αρχοντικό με 6 ψηλοτάβανες, μοντέρνες και ευρύχωρες σουίτες, με γύψινες σκαλιστές οροφές.

Ο κάθε όροφος αποτελείται από τρεις σουίτες, τις Pegasus, Artemis, και Poseidon, που περιλαμβάνουν μαρμάρινα μπαλκόνια και μοντέρνα μπάνια, ενώ οι δύο από τις σουίτες διαθέτουν και καθιστικό.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται επί της οδού Περικλέους, δίπλα στην Ερμού τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, αποτελώντας ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τα ιστορικά μνημεία και μουσεία της πόλης, καθώς επίσης και για εκείνους που θέλουν να νιώσουν τον παλμό της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας.

Σε διαγωνισμό έκταση στην Ανάβυσσο

Ηλεκτρονικό ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό προκήρυξε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. για την εκμίσθωση παραθαλάσσιας έκτασης στις Αλυκές Αναβύσσου. Πρόκειται για έκταση εμβαδού 4.878,70 τ.μ., επί της οποίας υφίστανται: κτίριο ξύλινης κατασκευής, συνολικής επιφάνειας 225,29 τ.μ. (ενεργειακής κατηγορίας Ζ), περιβάλλων διαμορφωμένος χώρος με πέργκολες και ξύλινο deck, καθώς και στεγασμένος βοηθητικός χώρος, επιφανείας 41,42 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο 50ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Σκοπός της μίσθωσης είναι η λειτουργία σχολής ή ομίλου ή κέντρου θαλασσίων αθλημάτων (ενδεικτικά ιστιοσανίδας) μετά των συνοδών σε αυτή λοιπών επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων (αναψυκτήριο/εντευκτήριο), σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιθείσα δόμηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο www.e-publicrealestate.gr. Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού: Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, 14.00 ώρα Ελλάδος, Γραφεία ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο).

Bonus 1000 ευρώ στους εργαζόμενους των Μεγάλη Βρεταννία, King George και Athens Capital

Έκτακτη χρηματική επιβράβευση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ συνολικού κόστους για την επιχείρηση θα καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία, King George και Athens Capital με απόφαση του βασικού μετόχου της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.

Πρόκειται για χορηγία οριζόντιας πρόσθετης αμοιβής 1000€ για όλους τους εργαζόμενους ως επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν καθημερινά προκειμένου να διασφαλίσουν την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών φιλοξενίας και ιδιαίτερα κάτω από την πίεση της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Την αφορμή για την ενέργεια αυτή έδωσαν το πλήθος των θετικών σχολίων και ευχαριστήριων μηνυμάτων που λαμβάνουν οι διευθυντές των ξενοδοχείων σε καθημερινή βάση από τους επισκέπτες την ίδια στιγμή που η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Η Λάμψα αναγνωρίζει και επιβραβεύει το ήθος, την απόδοση και τα υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού του προσωπικού της, το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί το ισχυρότερο σημείο υπεροχής των τριών ξενοδοχείων της εταιρείας.

Psyche: Ενα wine bar με… ψυχή

Η μικρή στοά που βρίσκεται στον ήσυχο πεζόδρομο της Κορνάρου εδώ και λίγο καιρό απέκτησε ένα νέο wine bar με… ψυχή. Το σημείο που συναντάμε το Psyche είναι ειδυλλιακό αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται ένα βήμα από την Ερμού. Αυτό είδαν και οι ιδιοκτήτες του Αμαλία Αυγέρη και Αντώνης Μούγιας και συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν έναν χώρο αφιερωμένο στο καλό κρασί που να μπορεί κανείς να συνοδεύσει με πιάτα που προσφέρονται για sharing.

Ετσι μετέτρεψαν το ψηλοτάβανο ισόγειο του κτιρίου της δεκαετίας του ‘30, σε ένα φιλέξενο στέκι, με ατμόσφαιρα bistro και όρεξη να καθοδηγήσει ακόμα και τους πιο αμύητους στον κόσμο του κρασιού, σε συνεγασία με τον σεφ Άγγελο Γρηγοράτο και τον σομελιέ Λάμπρο Σιαφάκα που υπογράφει τη λίστα των κρασιών. Ξεκινώντας από το κρασί υπάρχου ετικέτες από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, και πολλούς μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς με γηγενείς ποικιλίες, κρασιά φυσικής οινοποίησης. Εκτός από τις προτάσεις που διαθέτει η walk-in κάβα, σερβίρονται και δεκαεπτά ετικέτες στο ποτήρι, οι οποίες ανανεώνονται συχνά.

Στις επιλογές φαγητού βρίσκει κανείς ταρτάρ με ψάρι ημέρας και φρέσκιες γαρίδες, τσιπούρα a la paupiette, πουρές σελινόριζας, γλασαρισμένα καρότα σε λάδι μέντας, χτένια με πουρέ κουνουπιδιού, γαύρο μαρινάτο σε μπρουσκέτα από ζυμωτό ψωμί, με αρωματικό πράσινο λάδι, μανιτάρια αρωματισμένα με φρέσκο βούτυρο, θυμάρι και ξύσμα από λεμόνι και μοσχαρίσιο φιλέτο αρωματισμένο με βούτυρο και θυμάρι με baby πατάτες με τη φλούδα τους.

Για όσους επιθυμούν απλώς να συνοδεύσουν το κρασί τους υπάρχει προσεγμένη ποικιλία τυριών με κασέρι από τον Βόλο, γραβιέρα και κασέρι με βασιλομανίταρα, κρασοτύρι από τη Φλώρινα, κρητική γραβιέρα 12μηνης παλαίωσης, γαλοτύρι από το Ηράκλειο, που σερβρίρονται με καλοφτιαγμένα δικά τους τσάτνεϊ.

Ελληνικά κρασιά από 23 οινοποιεία στο Λονδίνο

Περισσότερα από 300 οινοποιεία από 23 χώρες συμμετείχαν στην 40ή έκθεση London Wine Fair η οποία πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Ιουνίου 2022 στο Λονδίνο. Στις τρεις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης στο Ελληνικό Εθνικό Περίπτερο λειτούργησε wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν επιλεγμένες ετικέτες απο όλα τα συμμετέχοντα οινοποιεία.

Συνολικά συμμετείχαν 23 ελληνικά οινοποιεία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και μέσω ανεξάρτητων συμμετοχών. Η ελληνική συμμετοχή συμπληρώθηκε με το infokiosk της Περιφέρειας Στερεάς ελλάδας στο οποίο προβλήθηκαν αποκλειστικά ετικέτες Π.Γ.Ε (Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης) της Στερεάς Ελλάδας από οινοποιεία της Περιφέρειας.

Το wine bar στελεχώθηκε από έξι διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts οι οποίοι είχαν άμεση επαφή με την βρετανική αγορά, συμβάλλοντας στην καλύτερη προώθηση των ελληνικών κρασιών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τρία Masterclasses αφιερωμένα στο ελληνικό κρασί τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες. Τα “Wines of Central Greece. Anything but classic”, “Wines of Crete. Soul and Personality (PGI Crete)” και “Wines of Greece – More myths unraveled”.

Το AQUA Carpatica βρέθηκε στα «Chefs Choice Awards 2022»

To ΑQUA Carpatica, το νερό από τα Καρπάθια Όρη, ήταν χορηγός των Chefs Choice Awards που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα βραβεία Chefs Choice, που ήρθαν για να μείνουν και να εξελιχθούν σε θεσμό, αποκαλύπτουν τις προτάσεις, τη γκάμα των υλικών και τις πρώτες ύλες που προτιμούν οι Έλληνες σεφ στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Οι chef αφού εμπνεύστηκαν από τα υποψήφια προϊόντα, μαγείρεψαν με πάθος και στη συνέχεια παρουσίασαν το τελικό πιάτο.

Με το πέρας της μαγειρικής διαδικασίας και δοκιμής, οι σεφ διάβασαν και τον φάκελο των υποψηφιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη βαθμολογία των υλικών. Τα βασικά κριτήρια που έλαβαν υπόψη τους οι chef για να αξιολογήσουν τα προϊόντα είναι η καινοτομία και η λύση που προσφέρουν στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η εμφάνιση και η αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις παραγωγής.

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό και Φυσικώς Ανθρακούχο AQUA Carpatica δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια γιορτή αφιερωμένη στη γεύση και συνόδευσαν τους chef καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

«Γεννημένο» στις πιο αγνές πηγές του κόσμου, στα Καρπάθια όρη, εκεί που η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν επιτρέπεται, το Φυσικό Μεταλλικό (με σχεδόν μηδενικά νικτρικά) και το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό (χωρίς καθόλου νιτιρικά) είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Γι’ αυτό και η γεύση τους είναι ιδιαίτερα απαλή ενώ δεν αφήνουν καμία επίγευση. Έτσι, αφήνουν μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα και συμβάλλουν ώστε να αναδεικνύεται η γεύση στο κάθε πιάτο που συνοδεύουν και γι’ αυτό ταίριαζαν με όλα τα πιάτα του διαγωνισμού.

Εμπνευσμένοι chefs της σοκολάτας από όλο τον κόσμο στην καρδιά της Ελλάδας

Μία φορά τον χρόνο, η Barry Callebaut, ο κορυφαίος παραγωγός σοκολάτας και προϊόντων κακάο υψηλής ποιότητας παγκοσμίως, προσκαλεί Chefs της Chocolate Academy ™ από όλο τον κόσμο για το Global Chef Seminar, με στόχο να εξερευνήσουν μαζί τον ατελείωτο κόσμο της σοκολατένιας απόλαυσης.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, το Global Chef Seminar επέστρεψε: το CHOCOLATE ACADEMY ™ Center Athens άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει 70 chefs από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίως αναγνωρισμένους και βραβευμένους τεχνίτες. Μέσα σε 5 έντονες και γεμάτες ημέρες, οι chefs έμαθαν για νέες τάσεις και τεχνικές, αντάλλαξαν νέες ιδέες και δούλεψαν μαζί στοχεύοντας στις σοκολατένιες δημιουργίες του μέλλοντος.

Με το concept του “Philo.Chef”, το φετινό Global Chef Seminar ταξίδεψε τους καλεσμένους του στις ρίζες της ελληνικής φιλοσοφίας. Το concept αναφερόταν στους chefs ως σύγχρονους φιλόσοφους της σοκολάτας, συνδέοντας την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα με τις αξίες των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας.

Το κέντρο της Chocolate Academy ™ στην Αθήνα λειτουργεί σαν μία δημιουργική πλατφόρμα όπου τεχνίτες, ζαχαροπλάστες και υπεύθυνοι τροφοδοσίας μπορούν να αναδείξουν και να αναπτύξουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους, να μάθουν για τις νέες τάσεις, τεχνικές και συνταγές, και να εξερευνήσουν τον ατελείωτο κόσμο της σοκολάτας.