Η Ευρώπη παραμένει top προορισμός

Ευρώπη ψηφίζουν οι ταξιδιώτες για το φετινό καλοκαίρι, με τους μεσογειακούς προορισμούς -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- να είναι στην κορυφή της λίστας τους. Και μάλιστα η πιθανότητα να κάνουν κράτηση, δηλώνουν ότι είναι πολύ μεγάλη. Αυτό αποκαλύπτει η μελέτη που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC), με τίτλο: “Exploring Consumer Travel Attitudes and Expectations to Drive Tourism Recovery”, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με καταναλωτές από ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες & Ηνωμένο Βασίλειο) και αγορές μεγάλων αποστάσεων (Αυστραλία & ΗΠΑ).

Στην κορυφή των προτιμήσεων η Ευρώπη
Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη (94%) δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται θετικά την Ευρώπη ως ταξιδιωτικό προορισμό. Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται περισσότερο να επισκεφτούν την περιοχή της Μεσογείου, ιδίως την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Ορισμένοι ερωτηθέντες επηρεάστηκαν από τη ρωσο-ουκρανική κρίση, αλλά η σύγκρουση δεν επηρέασε αρνητικά την αντίληψή τους για την Ευρώπη συνολικά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες φαίνεται να είναι πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίσκεψη στην Ανατολική Ευρώπη.

Η πιθανότητα οι ερωτηθέντες να κλείσουν διακοπές σε ευρωπαϊκό προορισμό είναι πολύ υψηλή, με το 80% των ερωτηθέντων να είναι, είτε πιθανό, είτε εξαιρετικά πιθανό να το πράξουν.

Αν και δεν περιμένουν να τους υποδεχτούν αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι τουρίστες θα ήθελαν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί να διατηρήσουν τα αυξημένα πρότυπα υγιεινής -όπως η διάθεση απολυμαντικών χεριών για τους επισκέπτες- και να συνεχίσουν να προσφέρουν ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.

Η μελέτη δείχνει ότι όσοι ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας (η Ελλάδα και η Ισπανία φιγουράρουν εδώ στις πρώτες θέσεις) ήταν γενικά ικανοποιημένοι από τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες στους προορισμούς που επισκέφθηκαν.

Η επίδραση του κορωνοϊού στην ταξιδιωτική συμπεριφορά
Ο Covid-19 επηρέασε κυρίως τη συμπεριφορά των καταναλωτών κάνοντας τους ταξιδιώτες πιο επιφυλακτικούς. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει τη μη κράτηση διακοπών πολύ νωρίτερα, τον πιο προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό του ταξιδιού και την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών του COVID-19 κατά το ταξίδι. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είναι πιο ανοιχτοί στο να συνάψουν ταξιδιωτική ασφάλιση για να μετριάσουν τις πιθανές οικονομικές απώλειες και να επισκεφθούν κοντινούς προορισμούς, ώστε να είναι ευκολότερη η επιστροφή στην πατρίδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ελλάδα επιλέγουν οι Γερμανοί (και) για MICE τουρισμό

Διαρκώς αυξανόμενο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της γερμανικής αγοράς για τουρισμό συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδίων κινήτρων στην Ελλάδα.

Με τη διαπίστωση αυτή, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας στη Διεθνή Έκθεση MICE Τουρισμού ΙΜΕΧ 2022 της Φρανκφούρτης, μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις παγκοσμίως με αντικείμενο τις επαγγελματικές συναντήσεις, τα συνέδρια, τα events και τα ταξίδια κινήτρων, που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου ύστερα από δύο χρόνια αναβολών.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 200 τ.μ., φιλοξενώντας συνολικά 21 συνεκθέτες και συγκεκριμένα τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συνεδριακά κέντρα, επαγγελματίες συνεδριακού τουρισμού και τουρισμού κινήτρων, καθώς και ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές.

Στη διάρκεια της έκθεσης, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν πολλά στελέχη εταιρειών του κλάδου από όλον τον κόσμο προκειμένου να ενημερωθούν σε ομαδικές παρουσιάσεις ή κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα.

Άνοιξε το AluaSoul στη Ζάκυνθο

Άνοιξε στη Ζάκυνθο υπό την επωνυμία AluaSoul Zakynthos το πρώην Plagos Beach hotel, μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 5,4 εκατ. ευρώ από την Hotel Investment Partners (HIP), ιδιοκτησίας επενδυτικών κεφαλαίων της Blackstone και την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων της Apple Leisure Group® (ALG), μέρος της Hyatt,. Η διαχείριση του ξενοδοχείου ανήκει στο brand Alua Hotels & Resorts.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων. Το ξενοδοχείο διαθέτει 161 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 προορίζονται για τους επισκέπτες του “My Favorite Club”, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο χαλάρωσης και άνεσης για μια αποκλειστική εμπειρία πολυτέλειας με ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών. Επιπλέον, οι επισκέπτες του “My Favorite Club” έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικής χρήσης χώρους, όπως αποκλειστικό χώρο στην πισίνα, ιδιωτικό check-in και check-out, αποκλειστικό σαλόνι, δεσμευμένους χώρους στα εστιατόρια, μεγαλύτερα και καλύτερα τοποθετημένα δωμάτια, ανώτερες ανέσεις στο μπάνιο κ.λπ.

Το AluaSoul Zakynthos διαθέτει τρία εστιατόρια. Το κεντρικό εστιατόριο Terra Café σερβίρει τοπικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ. Επιπλέον, φιλοξενεί θεματικές βραδιές για τους λάτρεις του φαγητού. Το Kentia Pool Club, αποτελεί το ιδανικό μέρος για το μεσημεριανό γεύμα, με θέα στην πισίνα και τη θάλασσα. Το Mare Nubim, είναι ένα εστιατόριο à la carte, που σερβίρει επιλεγμένα πιάτα από φρέσκα τοπικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η ανακαίνιση AluaSoul Zakynthos ακολούθησε μια βιώσιμη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής και η λειτουργία του ακολουθεί σύγχρονα βιώσιμα κριτήρια.
Η ανακαίνιση υποστηρίχθηκε από την Alpha Bank η οποία παρείχε τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση της δαπάνης.

Διάκριση του Porto Carras Grand Resort

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητών των Health & Safety Awards 2022 στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη. Στόχος των βραβείων ήταν να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο εργασίας, καθώς και να αναγνωρίσουν την καινοτομία, την ηγεσία και την ποιότητα στον σχεδιασμό του Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας.

Κατά την τελετή, η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ απέσπασε Sliver Award για το «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Eκπαίδευσης – Ευαισθητοποίησης Προσωπικού του ξενοδοχείου Porto Carras» (Κατηγορία – Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση Προσωπικού / Work H&S Training Program & Awareness Initiative), ένα έργο που υλοποιήθηκε από το συνεργάτη της εταιρίας ΣΑΜΑΡΑΣ & Συνεργάτες ΕΠΕ.

Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί απόδειξη ότι η εταιρεία μας θέτει υψηλούς στόχους στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων και εργάζεται αποτελεσματικά για την επίτευξη αυτών. Η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ με αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παρέχει στους ανθρώπους της ένα υγειές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας και υπόσχεται ότι η βράβευση αυτή θα είναι μόνο η αρχή για μια πορεία γεμάτη διακρίσεις με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον πελάτη και τους συνεργάτες της.

Σημαντική πρωτοβουλία του Grecotel Creta Palace

Την περιβαλλοντική και κοινωνική του ευαισθησία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, καθώς το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Το Grecotel Creta Palace επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών για να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα Clean Up the Med. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ομάδων παραλίας και ψυχαγωγίας, των παιδιών του παιδότοπου Grecoland, τμηματαρχών, αλλά και φιλοξενούμενων, ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στη σημαντική αυτή ενέργεια.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διένειμαν γάντια, λαβίδες, μάσκες, νερά και σακούλες συγκομιδής για τη συλλογή και διαλογή των σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Στη δράση συμμετείχε το αμαξάκι Μάικ που με διαδραστικό, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο βοηθά τα παιδιά που το ακολουθούν να εξοικειωθούν με τον καθαρισμό, τοποθετώντας μέσα στον μηχανικό τους φίλο τα απορρίμματα με ειδικές λαβίδες.

Ο Όμιλος λειτουργεί εδώ και δεκαετίες βάσει διεθνών προτύπων αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης και το Creta Palace αποτέλεσε το ξενοδοχείο – υπόδειγμα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του.

Το ξενοδοχείο βραβεύεται 29 συναπτά έτη με τη “Γαλάζια Σημαία”.

Ανοιξε η Galazia Hytra στην Πάρο

Από το 2019 όπου και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του η Galazia Hytra στην ειδυλλιακή τοποθεσία, μέσα στο 5* Summer Senses Luxury Resort, άλλαξε τη γαστρονομική σκηνή του νησιού αποκτώντας πολλούς πιστούς φίλους.

Το αγαπημένο εστιατόριο επιστρέφει και υποδέχεται τους επισκέπτες του, με φόντο το γραφικό Πίσω Λιβάδι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου η κουζίνα του εστιατορίου εμπνευσμένη από το αδελφό και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra στην Αθήνα, υπόσχεται νέες ξεχωριστές προτάσεις και γεύσεις με αρώματα από τις Κυκλάδες και υλικά από την πλούσια νησιωτική γη.

Φέτος, η δημιουργική κουζίνα της ανανεωμένης ομάδας του εστιατορίου φέρνει καινούργιες συνταγές και σύγχρονα πιάτα σύγχρονα που συνδυάζουν την απλότητα με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές αλλά και την ελληνική παράδοση με τις νέες γαστρονομικές επιρροές.

Στο μενού φιγουράρουν πιάτα όπως: λαβράκι ανοιχτής θάλασσας με αγγούρι-σέλερι και αυγοτάραχο, σαλάτα άγριας ρόκας με κολοκύθια του κήπου, παλαιωμένη μυζήθρα και βανίλες. Στα ζεστά ορεκτικά προτείνονται οι καραβίδες στα κάρβουνα με λευκά σπαράγγια, σταφύλλι και μέλι πεύκου, αλλά και γιουβετσάκι με αστακό και μπαρμπούνι σαβόρο.

Από τα κυρίως πιάτα, ο βιολογικός κόκορας με παλαιωμέο κρασί και κρέμα καλαμποκιού και το αρνίσιο κότσι με πουρέ λευκής μελιτζάνας είναι πιάτα που μεταφράζουν τις παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονο τρόπο.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει άψογες επιλογές για τη συνοδεία του δείπνου, ενώ δε λείπουν και οι προτάσεις από δροσιστικά signature cocktails.

Η minimal αρχιτεκτονική του χώρου με διακριτικές πινελιές πολυτέλειας αλλά και οι προσεγμένες λεπτομέρειες του μοντέρνου art de la table δημιουργούν το setting για μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.

Τέλος, η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει επιλογές για τη συνοδεία του δείπνου, ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις από δροσιστικά signature cocktails.

H ομάδα του six d.o.g.s στην Πειραιώς 260

Στον μοναδικά γοητευτικό βιομηχανικό προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260 έχει στηθεί ένα σκηνικό, το οποίο συνοδεύει ιδανικά το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και φέρει την υπογραφή του six d.o.g.s.

Για πρώτη φορά, οι επισκέπτες/θεατές της Πειραιώς 260 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών δροσιστικά ροφήματα, εμπνευσμένα cocktails, ελληνικά κρασιά (υπάρχει και μια orange πρόταση), παγωμένη draught μπύρα και ετικέτες μικροζυθοποιών.

Στο Food Court το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα για να κρατά αμείωτο το γαστρονομικό ενδιαφέρον. Η αρχή έγινε με το Nokela κι ένα μενού που περιλαμβάνει από Τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και Hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς, μέχρι Lobster Loaf και Grilled Cheese Sandwich. Επιπλέον, το αγαπημένο σε όλους Food Truck με βραβευμένο μοσχαρίσιο Burger, σάντουιτς με κεμπάμπ μαύρου χοίρου και curry με ρεβύθια και ρύζι ενώ για επιδόρπιο προσφέρεται παγωτό μηχανής. Στο πρόγραμμα του φαγητού θα ακολουθήσουν ναπολιτάνικη πίτσα, cheeseburgers και άλλες street food λογικής νοστιμιές.

Όλη αυτή η εμπειρία θα στήνεται ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη.

Κάθε βράδυ αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, από το DJ Booth μέσα σε ένα ανοιχτό Container, παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα, υπό την επιμέλεια του six d.o.g.s. Freestyle, Balearic, Nu Jazz, Ethnic, Disco, Folk είναι λίγα μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα DJ Sets θα ξεκινάνε μετά το τέλος των παραστάσεων, αλλά το Cocktail Bar και το Modular Food Court θα είναι προσβάσιμα και ανοιχτά στο κοινό από νωρίτερα.

Το ‘six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260’ λειτουργεί σχεδόν καθημερινά έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260*), από το απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ.

Μπουτάρη: 3º γαστρονομικό event

Στο εστιατόριο 48 Urban Garden διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου, το 3º event υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία της στη Σαντορίνη και την Κρήτη, η οινοποιία Μπουτάρη προσκάλεσε και πάλι διακεκριμένους, ταλαντούχους σεφ να εμπνευστούν από τα κρασιά της, να τα συνδυάσουν με δημιουργικά πιάτα τους και από κοινού να προσφέρουν στο κοινό ένα αποτέλεσμα γευστικής απόλαυσης.

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι chefs: Γιάννης Αραπακόπουλος – Chef στο 48 Urban Garden, Δημήτρης Δημητριάδης – Head Chef στο Artisanal, Χάρης Νικολούζος – Chef Patron στο Jerár, Γιάννης Παρίκος – Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino και Σταμάτης Τσίλιας – Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayan, εντυπωσιάζοντας με τις γευστικές τους προτάσεις που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα κρασιά που τις συνόδευσαν.

Ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τα πιάτα του με τα ανανεωμένα: Σημείο Στίξης Λευκό, Σημείο Στίξης Ροζέ και Σημείο Στίξης Ερυθρό, ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα, ο Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το Dianthos, ο Γιάννης Παρίκος για το Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη «νεοϋορκέζικη» ατμόσφαιρα του αγαπημένου 48 Urban Garden.

Mataroa Nights στο Ρέθυμνο

O head bartender του «1930», ενός από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, σερβίρει Mataroa Mediterranean Dry Gin στο The Royal Senses, Curio Collection by Hilton της Κρήτης, στις 14 Ιουνίου.

Οι γνώστες το έχουν κατατάξει μεταξύ των καλύτερων μπαρ στον κόσμο, No 20 στη λίστα world50best, κι όταν επισκέπτονται το Μιλάνο, το αναζητούν εναγωνίως, αν και γνωρίζουν πως δεν είναι σίγουρο πως θα μπουν ή, έστω, πως θα το βρουν: εκτός από αυστηρή πόρτα, το «1930» έχει και secret location, γνωστό σε λίγους και κρυμμένο από το google maps!

Όμως, στις 14 Ιουνίου ο Daniele Celli είναι καλεσμένος του Mataroa Mediterranean Dry Gin και της εταιρείας Σιγανός, αποκλειστικού διανομέα Mataroa στην Κρήτη, για μια ιδιαίτερη βραδιά.

Ο διάσημος και ακριβοθώρητος bartender θα σερβίρει λίγο από το expertise του στο πλαίσιο των Mataroa Mediterranean Nights -αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο The Royal Senses, Curio Collection by Hilton στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί workshop μόνο για bartenders. Για δήλωση συμμετοχής στο workshop: [email protected]