Ιστορικό opening ξενοδοχείου στην κοσμοπολίτικη Ύδρα

Μια νέα επένδυση στο κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας αναμένεται να δώσει έναν πολύ χρήσιμο αέρα ανανέωσης των ξενοδοχειακών υποδομών του νησιού. Το παραθαλάσσιο 5* boutique ξενοδοχείο Mandraki Beach Resort, είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο συνδεδεμένο με τη μορφή του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία στον απάνεμο και προστατευμένο κόλπο, με τη μοναδική αμμώδη παραλία του νησιού, το νέο ξενοδοχείο συνδυάζεται με το κορυφαίο γαστρονομικό hotspot του νησιού Mandraki Beach Restaurant. Το εστιατόριο προσφέρει μεσογειακή- fusion κουζίνα με έμπνευση από την Ελληνική γαστρονομία και επιλεγμένα υλικά από ολόκληρη την Ελλάδα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τους ντόπιους ψαράδες, λαχανικά, αλλά και sushi που ήδη λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές.

Ήδη τα πρώτα δωμάτια του Mandraki Beach Resort είναι έτοιμα και υποδέχονται επισκέπτες ενώ το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά 17 σουίτες στην πλήρη ανάπτυξή του.

Έτσι, το καρνάγιο του Μιαούλη, όπου ναυπηγήθηκαν και καθελκύστηκαν πλοία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αναβιώνει και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο καταφύγιο πολυτελών διακοπών. Τα δύο φρούρια στην είσοδο του κόλπου, τα αρχικά κανόνια που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα ως σημεία ελλιμενισμού και η πλατφόρμα που βρίσκεται σε κυρίαρχο σημείο μέσα στη θάλασσα, παραμένουν για να θυμίζουν σε όλους τη μακρά ιστορία αυτού του τόπου.

Το Mandraki Beach Resort ξαναγράφει τη δική του ιστορία όπου η ασφάλεια, η προστασία και η ελευθερία των ανθρώπων εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά αυτή τη φορά μέσα από τη φιλοσοφία του laissez-faire! Εξάλλου η κεντρική ιδέα του καταλύματος ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους ρυθμούς της Ύδρας και την ιδιαίτερη νοοτροπία του νησιού μακριά από τη βουή των πόλεων, αφού ακόμα και τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες δεν επιτρέπονται. Ζεστή φιλοξενία, διακριτική εξυπηρέτηση, minimal αισθητική, σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων συνθέτουν την εμπειρία των επισκεπτών του ξενοδοχείου αλλά και των yachters αφού ο απάνεμος κόλπος, αποτελεί ιδανικό και πασίγνωστο σημείο αγκυροβόλησης ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Η ιστορία πίσω από την επένδυση
Το Mandraki Beach Resort αποτελεί επένδυση ενός Βρετανού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον τουρισμό, αλλά αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Ύδρα, αποτίοντας φόρο τιμής στο νησί όπου γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του. Πλέον μένει σχεδόν μόνιμα στο νησί και επιθυμία του είναι να επαναφέρει την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας όπως ο ίδιος τη βίωσε πριν 40 χρόνια όταν επισκέφθηκε την Ύδρα ως τουρίστας.

Πολύ σημαντική φυσικά είναι η τουριστική αναβάθμιση του νησιού καθώς και η προσπάθεια να ενισχυθεί η αίγλη και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του προορισμού, αφού το ξενοδοχείο απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Σε διπλασιασμό των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα ως το 2025 στοχεύει η Wyndham

Τον στόχο για διπλασιασμό των ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει η Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια αποκάλυψε ο πρόεδρος Ευρώπης Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής της εταιρείας, Δημήτρης Μανίκης, σε συνέντευξή του στο International Business and Hospitality συνέδριο της Liquid Media και του Insider που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis.

Ο κ. Μανίκης είπε πως μέχρι σήμερα η Wyndham έχει βάλει το brand της σε 10-12 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στόχος της είναι μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός να έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 25. Ο ίδιος είπε πως η εταιρεία φτιάχνει γραφείο στην Ελλάδα για να καταστεί το κέντρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου ενώ η χώρα μας αποτελεί το διοικητικό κέντρο του ομίλου για τις αγορές της Κύπρου, των Βαλκανίων, της Ιταλίας, του Ισραήλ και πρώην σοβιετικών χωρών.

Σημείωσε ότι η Wyndham ψάχνει συνεχώς για νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα, όχι μόνο στις κύριες μητροπολιτικές πόλεις αλλά και σε δευτερεύοντες προορισμούς, όπως Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα κ.ά.

Regno Di Morea Boutique Hotel: Νέα ξενοδοχειακή άφιξη στο Ναύπλιο

Σε ένα παλιό αρχοντικό του 18ου αιώνα, στο Ναύπλιο και δίπλα ακριβώς στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, άνοιξε το νέο Regno Di Morea Boutique Hotel.

Εξωτερικά έχει διατηρήσει τη χαρακτηριστική χρωματική παλέτα της περιοχής ενώ εσωτερικά έχουν διατηρηθεί λεπτομέρειες του αρχικού κτιρίου, όπως τα παλιά παραθυρόφυλλα και η στριφογυριστή σκάλα που οδηγεί στους ορόφους των δωματίων.

Οκτώ μόλις δωμάτια, σχεδιασμένα με φυσικά υλικά όπως ξύλο και μάρμαρο, προσφέρουν μία ατμόσφαιρα οικεία και φιλική για τον επισκέπτη. H διακριτική πολυτέλεια μεταφράζεται σε απαλό φωτισμό, κλινοσκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι, pillow menu, suite pads, πολυτελή προϊόντα περιποίησης από τον Βρετανικό οίκο Jo Malone και ενδοδαπέδια θέρμανση συνθέτοντας μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Το signature πρωινό του Regno Di Morea είναι φτιαγμένο με φρέσκες πρώτες ύλες και καλύπτει κάθε διατροφική προτίμηση και ανάγκη.

Το Regno Di Morea απευθύνεται στον σύγχρονο επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει χαλάρωση και ξεκούραση μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας με καλό φαγητό και κρασί σε έναν αγαπημένο προορισμό, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα. Παράλληλα, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός ταξιδιώτη που επιθυμεί να εργαστεί μακριά από το γραφείο ή το σπίτι συνδυάζοντας διακοπές με εργασία, γνωστό και ως workation παρέχοντας workspaces σε κάθε δωμάτιο, macbooks κατόπιν συνεννόησης, μηχανές καφέ nespresso και ταχύτατη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου λειτουργεί καθημερινά, τόσο για τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και για όλους τους επισκέπτες του Ναυπλίου το Regno Di Morea Wine Bar, ένας χώρος αφιερωμένος στο κρασί, με μια λίστα που περιλαμβάνει επιλογές από την Ελλάδα αλλά και τον διεθνή αμπελώνα, αποτέλεσμα σκέψης του γνωστού οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου. Τα κρασιά συνοδεύουν casual bites από ένα all day menu αλλά και μοναδικά charcuterie boards.

Neckermann: 50 επιπλέον ξενοδοχεία στην ελληνική ενδοχώρα

Εκτός από τα ελληνικά νησιά, ο Neckermann Reisen διευρύνει τώρα την παρουσία του στην ελληνική ενδοχώρα, με την προσθήκη δύο νέων προορισμών στο πρόγραμμα που προσφέρει στις γερμανόφωνες αγορές.

Ειδικότερα, ο tour operator προσθέτει την Ολυμπία και τη Χαλκιδική ως νέους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό του για το 2022 και, παράλληλα, διευρύνει τις επιλογές σε ξενοδοχεία που παρέχει, προσθέτοντας 50 επιπλέον ξενοδοχεία στους δύο αυτούς προορισμούς, ανάμεσά τους και τα πεντάστερο Ikos Olivia και Aegean Melathron.

Την ίδια στιγμή, μέσω του συνεργάτη του Aegean Airlines, με τον οποίο ο Neckermann προσφέρει πτήσεις, ήδη, προς Κρήτη και Ρόδο από μια σειρά από γερμανικά αεροδρόμια, πλέον δρομολόγια θα εκτελεί και προς Θεσσαλονίκη.

Bocas: Τapas με ελληνική ψυχή

Το Bocas Μeze έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα που άνοιξε, έναν χρόνο πριν, στην πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Η διαφορετική προσέγγιση στην έννοια του μεζέ και του φαγητού που μοιράζεσαι, χάρισαν ένα από τα πιο γοητευτικά και ενδιαφέροντα μοντέρνα μεζεδοπωλεία της Αθήνας.

Ο έμπειρος επιχειρηματίας στην εστίαση Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο πολυβραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης, υλοποίησαν πολύ αποτελεσματικά την ιδέα που παντρεύει την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas. Η value for money λογική, με τη χρήση μικρών ψαριών και ιδιαίτερων κοπών στο κρέας, όπως η μοσχαρίσια γλώσσα και η ουρά κρατούν το κόστος σε καλό επίπεδο. Ακόμη, οι χειροποίητες πίκλες από λαχανικά με φρέσκα μυρωδικά, συνοδεύουν τα πιάτα δίνοντας μια έξτρα πινελιά που ανεβάζει τη γεύση και την εμφάνιση των πιάτων.

Το νέο καλοκαιρινό μενού του Bocas “τρέχει” εδώ και λίγες ημέρες με ιντριγκαδόρικους μεζέδες δημιουργικής προσέγγισης, όπως: η γαριδοσαλάτα με αβοκάντο, η ψητή φέτα με μύρτιλα, μια χωριάτικη σαλάτα με κρέμα φέτας, κους κους και σκόνη ντομάτας, σαλάτα με ψητά ροδάκινα, hot dog με μοσχάρι στηθοπλευρά που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο, καβούρι παϊδάκια και μπιφτέκι με κρέμα κρεμμυδιού, γιαούρτι μουστάρδας και τηγανητό κρεμμύδι με σουσάμι. Παράλληλα στο μενού παραμένουν πιάτα που αγαπήθηκαν από την πρώτη μέρα όπως: τορτίγια ημέρας, πατάτες bravas, γαρδούμπες γαρίδας. Το γλυκό κλείσιμο, αναλαμβάνουν, τα καλύτερα και πιο ανάλαφρα churros της Αθήνας, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, συνοδεύονται με σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα.

Ακόμη, ο φούρνος βγάζει καθημερινά φρεσκοφτιαγμένα, σπιτικά ψωμιά, λευκό και χαρουπόψωμο, ενώ στα “πιάτα ημέρας”, σερβίρονται παέγια ή γουρουνόπουλο σε περιορισμένες μερίδες.
Οι επιλογές στο αλκοόλ περιλαμβάνουν μπύρες (Pilsener Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Septem 8η μέρα, Πικρή, Κίρκη, Stella Artois 0%), επιλεγμένα κρασιά, τσίπουρα (Zαχαριάς, Μετέωρο Τσίνα, Αγιονέρι τσιλιλή, Lost Lake Distellery), κοκτέιλ (ΑThyme Martini, Mezcal Negroni, All Spice), ενώ στα plus και ο πύργος παγωμένης μπίρας Estrella Damm, που έρχεται στο τραπέζι με μια ειδική συσκευή που κρατάει τη μπίρα δροσερή μέχρι να τελειώσει.

Le Cordon Bleu: Ανοίγει fine dining εστιατόριο στο Λονδίνο

Το διάσημο γαλλικό ινστιτούτο γαστρονομικής τέχνης Le Cordon Bleu πρόκειται να ανοίξει το πρώτο fine dining εστιατόριο στο Λονδίνο. Το opening προγραμματίζεται μέσα στον Ιούνιο, και ο χώρος στην οδό Fleet Street είναι εμπνευσμένος από το Παρίσι του 17ου αιώνα. Εκτός από το εστιατόριο CORD by Le Cordon Bleu θα λειτουργεί και το καφέ CORD, το οποίο θα είναι ανοιχτό για πρωινό και μεσημεριανό, θα σερβίρει γαλλικές patisserie και viennoiseries που θα ψήνονται στον χώρο.

Το dinner menu γευσιγνωσίας θα περιλαμβάνει: καβούρι με μαρμελάδα αγγουριού και ραβέντι, ντομάτες με ρεβίθι και σιρόπι ντομάτας, μαριναρισμένη τσιπούρα με γκουακαμόλε & εσπεριδοειδή, Muscavado με κεράσια, παγωτό από φύλλα σύκου και φιστίκι Αιγίνης, αλλά και πανακότα με τζίντζερ και τριαντάφυλλο μαρέγκα.

Το ινστιτούτο Le Cordon Bleu του Λονδίνου θα προσφέρει επίσης μαθήματα με επικεφαλής σεφ που ειδικεύονται στο food & wine pairing, τη διεθνή κουζίνα και τα γλυκά.

To evian στο Privilege Athens

Δύο iconic brands συναντήθηκαν σε ένα Summer Opening party. To evian και το Privilege, ενώθηκαν στις 11 Μαΐου, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, στο Summer opening του Privilege Athens Restaurant & Cocktail Bar powered by evian®.

150 τυχεροί καλεσμένοι απόλαυσαν μία βραδιά στο μαγικό rooftop του Privilege Athens, στο Γκάζι, με την μουσική του dj Vassili TsiliChristos.

Το fine dining water evian® και το πρωτοεμφανιζόμενο evian® Sparkling συνόδευσαν τους καλεσμένους από το welcome drink «LAVERTEN», ένα ελαφρύ apéritif που συνδυάζει τη δροσιά του λεμονιού με τη γεύση της λεβάντας, των τροπικών φρούτων και τις απαλές φυσαλίδες του evian® Sparkling.

Το μενού, υπό την καθοδήγηση του chef Νikos Thomas και σε συνεργασία με τον chef Kώστα Τερζούδη από το Villa Mercedes είχε πολλές σύγχρονες επιλογές εμπνευσμένες από τη μεσογειακή κουζίνα. Από τον Ιανουάριο 2022, το Evian®, νο.1 εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο, διανέμεται και προωθείται στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ηγέτη στην αγορά εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα.

ITA Airways: Καθημερινά το Αθήνα-Ρώμη

Το πρόγραμμα πτήσεων από και προς την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2022, σε εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς και σε επιχειρηματικούς συνεργάτες της στην ελληνική αγορά παρουσίασε η ITA Airways, ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας.

Η ITA Airways εκπροσωπήθηκε από τον κ. Pierfrancesco Carino, Αντιπρόεδρο Διεθνών Πωλήσεων, τον κ. Aldo D’Elia, Διευθυντή Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων και την τοπική ομάδα της ITA Airways. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η ITA Airways, με ισχύ από την 1η Ιουνίου, προσφέρει τρεις καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα προς τη Ρώμη / αεροδρόμιο Fiumicino και αντίστροφα. Επιπλέον, το πρόγραμμα της εταιρείας συμπεριλάβει απευθείας εποχικές πτήσεις τον Αύγουστο από το Fiumicino και από το Milan Linate προς την Κέρκυρα, το Ηράκλειο και τη Ρόδο (από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο). Επίσης, τον Αύγουστο η Κεφαλονιά θα εξυπηρετείται από τη Ρώμη / Fiumicino και η Θεσσαλονίκη από το Milan Linate.

Την καλοκαιρινή περίοδο 2022, το πρόγραμμα της ITA Airways θα περιλαμβάνει επίσης τους πιο δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς με νέες πτήσεις προς τα νησιά της Ιταλίας, συμπεριλαμβανόμενης της Σαρδηνίας που εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, καθώς και από το Milan Linate, επίσης, πτήσεις προς την Ισπανία και την Κροατία και εποχικές πτήσεις τον Αύγουστο από τη Ρώμη / Fiumicino και το Μιλάνο / Linate προς Λαμπεντούζα, Παντελερία, Ίμπιζα, Μινόρκα και Μαγιόρκα. Επίσης, τον Αύγουστο, το Ντουμπρόβνικ και το Σπλιτ θα εξυπηρετούνται από το Fiumicino της Ρώμης.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, θα έχει επίσης ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ITA Airways για την αγορά των ΗΠΑ: πέραν των δρομολογίων προς Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Βοστώνη (λειτουργούν ήδη οι απευθείας πτήσεις από Ρώμη και Μιλάνο / Malpensa προς τη Νέα Υόρκη) το πρόγραμμα περιλαμβάνει την έναρξη του δρομολογίου προς το Λος Άντζελες, από την 1η Ιουνίου, με απευθείας πτήση από τη Ρώμη / Fiumicino. Την καλοκαιρινή περίοδο θα προστεθούν επίσης νέες πτήσεις από τη Ρώμη / Fiumicino προς το Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο από τις αρχές Ιουνίου, καθώς και προς το Τόκιο από τις 2 Αυγούστου.

Η καλοκαιρινή σεζόν 2022 της ITA Airways περιλαμβάνει 63 νέους προορισμούς, εκ των οποίων 22 είναι εσωτερικού, 34 διεθνείς και 7 διηπειρωτικοί. Χάρη στις συμφωνίες κοινών κωδικών με τους μεγαλύτερους διεθνείς αερομεταφορείς, η ITA Airways συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών με άλλους παγκόσμιους αερομεταφορείς – παρέχοντας πρόσβαση στις αγορές που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία, πρωτίστως στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς επίσης και στην Αφρική και τη Σαουδική Αραβία.

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στα ταξίδια λόγω έλλειψης προσωπικού

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα ταξίδια λόγω του παγκόσμιου φαινομένου έλλειψης προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα η TUI να αναγκαστεί να διακόψει πτήσεις από αυτό το αεροδρόμιο τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος Ιουνίου ακυρώνονται 6 πτήσεις την ημέρα, επηρεάζοντας έως και 37.000 παραθεριστές.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες η ΤUI και η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του τουρ οπερέιτορ Swissport αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα με τις εργασίες check-in και παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Από τις συζητήσεις, που είχε το αεροδρόμιο με εκπροσώπους της TUI και της Swissport είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουν προσωρινές ελλείψεις προσωπικού, όπως και άλλες αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα είναι προσωρινές και η κατάσταση θα βελτιωθεί, καθώς όλες οι εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία προσλήψεων.