Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων Νομού Φθιώτιδας. Πρόκειται για έκταση 456.916m², όπου υπάρχουν κτίσματα συνολικής επιφάνειας περίπου 22.605m², συμπεριλαμβανομένων του λειτουργούντος Ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ», τριών (3) νεότερων μνημείων (το διατηρητέο, εκτός λειτουργίας, υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, τα επίσης διατηρητέα εκτός λειτουργίας ξενοδοχεία Ράδιον και Θρόνιον) και μιας αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής.

Το Ακίνητο βρίσκεται παραθαλάσσια, περίπου στο μέσον του πολεοδομικού συγκροτήματος των Καμένων Βούρλων, περιοχή γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά και προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού-ιατρικού τουρισμού. Συγκεκριμένα το Ακίνητο προς το Βορρά έχει μέτωπο στη θάλασσα, ενώ στο Νότο εκτείνεται μέχρι τις παρειές του δασωμένου όρους «Κνημίς» ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικού και εθνικού οδικού δικτύου. Περαιτέρω, έχει εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, βάσει της οποίας προβλέπονται οι χρήσεις για “Τουρισμό-Αναψυχή” και καθορίζονται ζώνες προστασίας της ιαματικής πηγής.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για το Ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων θα διεξαχθεί σε μία φάση. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 31η Οκτωβρίου 2022. Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ενδιαφέρον του Ομίλου Mitsis Hotels
Το ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμμένα Βούρλα αποτελεί τη ναυαρχίδα του ομίλου Mitsis Hotels. Ο διαγωνισμός που προκηρύσσει το ΤΑΙΠΕΔ για το σύνολο της έκτασης μέσα στην οποία βρίσκεται το Γαλήνη, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα να επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου. Άλλωστε ο όμιλος έχεις εκφράσει ανεπισήμως το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία.