Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ημιτελούς ξενοδοχείου στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς στη Σητεία της Κρήτης, μετά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τον οποίο αναδείχτηκε νέος πλειοδότης. Η ξενοδοχειακή μονάδα ανήκε μέχρι πρότινος στην εταιρεία Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης συμφερόντων της οικογένειας του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη.

Μετά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, το ακίνητο πέρασε σε καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με το ποσό της κατακύρωσης να ανέρχεται στα 4.921.057, δηλαδή μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Η ιστορία του συγκροτήματος
Στη δεκαετία του 1990, ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης ξεκίνησε τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, τη Σητεία, το οποίο ωστόσο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση 185.640 τ.μ. στην γνωστή παραλία της Αγίας Φωτιάς, στην οποία έχουν ανεγερθεί ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα καθώς και 5 συγκροτήματα bungalows στο δυτικό τμήμα με τη συνολική επιφάνεια να ανέρχεται στα 13.365 τ.μ., εκ των οποίων τα 12.765 τ.μ. αφορούν στο κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου και τα 600 τ.μ. στα bungalows. Το κτίριο είναι αποπερατωμένο σε ό,τι αφορά στον σκελετό του από οπλισμένο σκυρόδερμα ενώ έχει αποπερατωθεί μικρό τμήμα της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής έκτασης, έχουν ανεγερθεί τα 5 bungalows με διαφορετική χωρητικότητα το καθένα.

Κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την εκποίηση της ιδιοκτησίας χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης, με αποτέλεσμα τα κτίρια να μένουν εγκαταλελειμμένα και έρμαια στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών.