Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποεπένδυσή της από τη Sani/Ikos, η Goldman Sachs (GSAM) προχώρησε στην αγορά τριών ξενοδοχείων στη Χαλκιδική.

Το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, συμφερόντων της οικογενείας Γρηγοριάδη (G Hotels).

Τα τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική αποτελούν ένα συγκρότημα που βρίσκεται σε έκταση 40 στρεμμάτων και σύμφωνα με τον επενδυτή μετά και την ολοκλήρωση των επενδύσεων σε ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις και επεκτάσεις, θα έχει δυναμικότητα που θα ξεπερνάει τα 1.000 δωμάτια και τις 2.000 κλίνες.

Η GSAM ετοιμάζει ένα ευρύ πλάνο ανακαίνισης για την επανατοποθέτηση των τριών μονάδων στην τουριστική αγορά, σε ένα προορισμό ιδιαίτερα δημοφιλή στις αγορές του εξωτερικού ο οποίος είναι προσβάσιμος και οδικώς.

Η κίνηση της Goldman Sachs συνοδεύεται και από την επιστροφή ενός ιδιαίτερα έμπειρου και γνωστού στελέχους, του Γιώργου Γαλανάκη (πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος σε Λάμψα, Hyatt Group κ.ά.) ο οποίος ανέλαβε Πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής της Goldman Sachs.

Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα φαίνεται να εξετάζει και άλλες ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μεγάλη δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η GSAM μαζί με τις Oaktree, Moonstone, Florac και Hermes GPE προχώρησαν στην προγραμματισμένη μετά τη συμπλήρωση επταετίας αποεπένδυση από τον όμιλο Sani/Ikos, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω μερίδιο πουλήθηκε στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης, GIC.

Να σημειωθεί πως παλαιότερα, η GSAM είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τον Γιάννη Ρέτσο και τους άλλους μετόχους της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της τα ξενοδοχεία Electra, όμως οι συνομιλίες δεν προχώρησαν.

Τα GHotels
Η ιστορία του ομίλου GHotels ξεκινά το 1972 όταν το πρώτο του ξενοδοχείο, το Pallini Beach χτίστηκε σε οικόπεδο περίπου 59.000 τ.μ. στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Το 1976 χτίστηκε το Athos Palace – Villa Princess Theophano σε οικόπεδο 79.000 τ.μ. στην ίδια περιοχή, Καλλιθέα, δίπλα στο Pallini Beach.

Ο όμιλος GHotels διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιό του τα Simantro Beach, πέντε αστέρων και το τριών αστέρων Macedonian Sun στη Χαλκιδική, όπως και το Panormo Beach Hotel στην Κρήτη.