Ένα κτίριο ορόσημο μπροστά από την εποχή του, που έσπασε όλους τους κανόνες, ένας οραματιστής αρχιτέκτονας και μια συγκλονιστική τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO: το θρυλικό Mykonos Theoxenia, μέλος των Design Hotels, ανακαινίστηκε ριζικά από την Vois Architects, αναβιώνοντας από τον ερχόμενο Ιούλιο μια αυθεντική Greeknessence ιστορία που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60, αλλάζοντας τον ρου του ελληνικού τουρισμού. Η επανεκκίνηση του πιο πρόσφατου αποκτήματος της γνωστής αλυσίδας Louis Hotels, σε συνεργασία με την εταιρεία hotel management Trésor Hospitality, που διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 10 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, πρόκειται αναμφισβήτητα για το πολυαναμενόμενο γεγονός του καλοκαιριού.

Το ιστορικό Xenia Mykonos, χαρακτηριστικό έργο του τολμηρού μεταμοντέρνου αρχιτέκτονα του ΕΟΤ, Άρη Κωνσταντινίδη, κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών celebrities, την εποχή που η Μύκονος θεωρούνταν ο πιο hot μεσογειακός προορισμός του διεθνούς και εγχώριου jet set. Το αγαπημένο ξενοδοχείο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι, το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί των ανέμων, γεννήθηκε από την ίδια πέτρα που περιβάλλει τα θαλάσσια τείχη του, σε μία απαράμιλλη καταπράσινη τοποθεσία στην άκρη της πόλης, που αποτελεί προστατευόμενη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, λίγα μόλις βήματα από τους επιβλητικούς ανεμόμυλους.

Greeknessence
Για την ολική επαναφορά αυτού του ζωντανού μύθου επιστρατεύτηκε η ταλαντούχα ομάδα της Vois Architects, που σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Cosmoanima και με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, εκλήθησαν να συνεχίσουν την ιστορία και να μετατρέψουν το όραμα του αρχετυπικού ελληνικού καλοκαιριού, την πεμπτουσία του Greeknessence, σε μια εκλεπτυσμένη πραγματικότητα για τον σύγχρονο ταξιδιώτη, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά του, διατηρώντας ωστόσο τον γνήσιο χαρακτήρα της θρυλικής εκείνης δεκαετίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας γοητευτικός διάλογος μεταξύ των αέρινων εσωτερικών χώρων του κτιρίου με τον έντονα γραμμικό ρυθμό και των εκπληκτικών εξωτερικών χώρων με τη θέα τη Δήλο.

Τα 74 εξαιρετικά κομψά, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με design έπιπλα και αυστηρά επιλεγμένα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και οι 4 signature σουίτες με ιδιωτική πισίνα και βεράντα, αποτελούν την επιτομή του στυλ. Τα μονοπάτια μέσα από τους αχανείς αρωματικούς κήπους που οδηγούν στα εστιατόρια, τα μπαρ και την πισίνα, ενισχύουν την ψυχική σύνδεση με το μοναδικό τοπίο.