Η επενδυτική φόρα την οποία έχει πάρει ο ελληνικός τουρισμός δεν σταμάτησε ούτε τον Αύγουστο, μήνα που συνήθως επικρατεί επιχειρηματική ανάπαυλα. Ο μήνας έκλεισε με την ηχηρή ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας των ξενοδοχειακών ομίλων Κυπριώτη και HotelBrain. Η συμφωνία συνίσταται στη μακροπρόθεσμη μίσθωση και των 5 ξενοδοχείων του Ομίλου Κυπριώτη στην Κω από τον Όμιλο HotelBrain. Πρόκειται για σύγχρονες ιδιόκτητες μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων, 4.500 κλινών, δύο συνεδριακών κέντρων με χωρητικότητα 7.500 συνέδρων, αποτελώντας τον μεγαλύτερο ξενοδόχο στην Κω και έναν από τους μεγαλύτερους στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Έτσι, η HotelBrain, αποτελώντας ήδη τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό Όμιλο της Ελλάδας, ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό της.

Έρχεται στην Αθήνα ο Όμιλος Νικολαΐδη
Την είσοδό του στην αγορά της Αθήνας ετοιμάζει ο όμιλος Νικολαΐδη της Atlantica, με περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο (μεταξύ αυτών και το project στην Αφάντου Ρόδου). Μέσω του επενδυτικού φορέα Ionian Sun Α.Ε., σχεδιάζει τη δημιουργία μιας μικρής 5άστερης μονάδας, επί της οδού Περικλέους 46. Οι αρμόδιες αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ενέκριναν τη μελέτη για το έργο και η Ιonian Sun A.E. προχωρά τώρα στις αδειοδοτήσεις. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου στα 3 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου σε υφιστάμενο παλιό, κτίριο επί της οδού Περικλέους, το οποίο θα αποκτήσει έναν ακόμη όροφο και θα έχει δυναμικότητα 33 δωματίων/66 κλινών.

Ξένα κεφάλαια
Η ελληνική βιομηχανία της φιλοξενίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο και ξένων κεφαλαίων. Σε συνέχεια της έντονης επενδυτικής της δραστηριότητας στη χώρα μας, η ισραηλινή Brown Hotels, μέσω του επενδυτικού σχήματος WH Europe, επενδύει στο Σούνιο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Εντός του Αυγούστου δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η έκκριση εγκρίθηκε του επενδυτικού σχεδίου της «WHG Σούνιο Management Α.Ε.», σε καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 179 δωματίων ή 406 κλινών, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 14,2 εκατ. ευρώ και με ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της WH Europe, το ακίνητο είναι ένα πρώην θέρετρο, που αποτελείται από δύο κτίρια, χτισμένο σε συνολική έκταση άνω των 33.000 τ.μ. Το πεντάστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει σπα, γυμναστήριο, παιδική χαρά και αίθουσα συνεδριάσεων για 500 άτομα. Θα υπάρχει επίσης πισίνα στον τελευταίο όροφο με καφέ μπαρ και δωμάτια με ιδιωτική πισίνα. Το project φέρει την υπογραφή των Elastic Architects.

Την ίδια ώρα, με ελληνικά μεσιτικά γραφεία φέρεται να έχει επικοινωνήσει αμερικανικό fund που ψάχνει τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, είτε για αγορά είτε για ανάληψη management.