Η μεγαλύτερη αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων στον κόσμο δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί τις τάσεις της εποχής. Έτσι η Marriott International ανακοίνωσε την επέκτασή της σε διαμερίσματα με την ονομασία Apartments by Marriott Bonvoy.

Στην απόφασή της αυτή οδηγήθηκε λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των καταναλωτών που συνδυάζουν εργασία και ταξίδι αναψυχής και ζητούν περισσότερο χώρο στη διαμονή.

Άλλωστε αυτό είναι ένα είδος καταλύματος που δεν είναι άγνωστο στη διεθνή αλυσίδα. Η Marriott εδώ και χρόνια διαθέτει τα Marriott Executive Apartments. Πρόκειται για την επωνυμία εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Επιπλέον, η Marriott από το 2019 έχει εισάγει στο χαρτοφυλάκιό της και το Homes & Villas by Marriott International, προσφέροντας σπίτια πολυτελείας, μέσω της συνεργασίας της με επιλεγμένες εταιρείες διαχείρισης premium ακινήτων.

Ήπια προσέγγιση στα serviced apartments
Το Apartments by Marriott Bonvoy είναι μια ήπια προσέγγιση στα serviced apartments που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες την ευελιξία να κατασκευάζουν, να μετατρέπουν και να σχεδιάζουν ανεξάρτητες premium επώνυμες κατοικίες και να επωφελούνται από το πρόγραμμα διανομής και αφοσίωσης της Marriott ταυτόχρονα. Η εμπειρία του brand έχει σχεδιαστεί για ταξιδιώτες που απολαμβάνουν μοναδικές, τοπικές εμπειρίες, αλλά δεν απαιτούν όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που σχετίζονται με ένα παραδοσιακό premium ξενοδοχείο.

Με την εισαγωγή του Apartments by Marriott Bonvoy, η αλυσίδα αναμένει ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της παγκοσμίως και θα φέρει την ιδέα του serviced-apartment στους επισκέπτες της Marriott στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Η εισαγωγή του Apartments by Marriott Bonvoy προσφέρει ένα premium προϊόν που υποστηρίζεται από το αξιόπιστο όνομα και την πλατφόρμα διανομής μας», δήλωσε η Stephanie Linnartz, Πρόεδρος της Marriott International, προσθέτοντας: Με το Apartments by Marriott Bonvoy, οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν μια ευρύτερη ποικιλία επιλογών διαμονής στο χαρτοφυλάκιο Marriott Bonvoy.

Η Marriott σχεδιάζει να εισαγάγει το Apartments by Marriott Bonvoy στα ανώτερα και πολυτελή τμήματα, που διακρίνονται από τις υπάρχουσες επωνυμίες παρατεταμένης διαμονής της Marriott.

Τα διαμερίσματα της Marriott Bonvoy θα διαθέτουν ξεχωριστό σαλόνι και υπνοδωμάτιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθώς και πλυντήριο και στεγνωτήριο. Δεν έχουν υποχρέωση να διαθέτουν χώρους εστίασης και χώρους εκδηλώσεων/συναντήσεων. Επίσης υιοθετούν ένα χαλαρό μοντέλο σε ό,τι αφορά το προσωπικό (1 οικοδεσπότης, εβδομαδιαία υπηρεσία καθαριότητας).
Στροφή προς τα serviced apartments έχουν κάνει και άλλες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Πρόσφατα η Radisson ανακοίνωσε τη δημιουργία apart hotel στην Αθήνα.