Το Club Med Gregolimano στην Αιδηψό απέκτησε η γαλλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Hova Hospitality με έδρα το Παρίσι, για λογαριασμό της Primonial REIM. Σύμφωνα με τους δύο επικεφαλής της Hova Hospitality, Dominique Ozanne και Gael Le Lay, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2021, έχει φτάσει αυτή τη στιγμή να διαχειρίζεται 130 ξενοδοχεία σε 9 χώρες, ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1,3 δις. ευρώ.

Εκτός από την ανακαίνιση που πρόκειται να κάνει στο Club Med Gregolimano, η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει περαιτέρω την παρουσίας της στην Ελληνική αγορά με επέκταση της δραστηριότητάς της με νέες Τουριστικές Εγκαταστάσεις σε βραχυ-μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Το Club Med Gregolimano αναπτύσσεται σε κατάφυτη έκταση 216.000m2 με 940 κλίνες και 100 δωμάτια προσωπικού σε σύνολο 25.000m2 δομημένης επιφάνειας. Αποτελείται από Κεντρικό Ξενοδοχείο με απλές κλίνες, σουίτες, bungalows, εστιατόρια και night club, πισίνες και μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανακαίνισης
Η σχεδιαζόμενη επένδυση στο Club Med Gregolimano, που πρόκειται να δρομολογηθεί τον Οκτώβριο 2022 – Μάιο 2023, αφορά σε ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και επέκταση με τη δημιουργία πολυτελών bungalows.

Πιο συγκεκριμένα με την παρούσα επένδυση σχεδιάζεται η δημιουργία 27-30 νέων bungalows συνολικής δυναμικότητας 74-80 δωματίων (148-160 κλινών), δημιουργία Spa, επέκταση εστιατορίου, 2 νέες πισίνες, δημιουργία νέου bar, επέκταση δωματίων προσωπικού με τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση 74-80 επιπλέον εργαζομένων, πλήρη ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων δωματίων του Ξενοδοχείου, ανακαίνιση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων του Ξενοδοχείου και ενεργειακή αναβάθμιση του Ξενοδοχείου.

Με την επέκταση αυτή σκοπεύεται να δημιουργηθούν επιπλέον 5.200-5.500m2 δομήσιμης επιφάνειας, ενώ το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα περίπου 20 εκατ. ευρώ. Μόνη φαινομένη τροχοπέδη για την τελική δρομολόγηση της επένδυσης αυτής φαίνεται να είναι το χρονοδιάγραμμα αδειοδοτήσεων, κάτι το οποίο δυστυχώς είναι γνώριμο για το Club Med από το ακόμα και πρόσφατο παρελθόν, σε σειρά εργασιών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια”.

Η επένδυση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Φθινόπωρο 2022 και να ολοκληρωθεί την Άνοιξη 2023.