Ο επενδυτικός οργασμός που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δεν προέρχεται μόνο από μεγάλους διεθνείς παίκτες ούτε περιορίζεται στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αξιόλογες επενδύσεις, και μάλιστα σε μονάδες 5 αστέρων, βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλα νησιά της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο Castro Hotel Syros, ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπερζάουι. Πρόκειται για τη μετατροπή ενός διατηρητέου κτιρίου του 1850 σε ξενοδοχείο, με μόλις 9 σουίτες, το οποίο διαθέτει επίσης εστιατόριο και Wine Bar. Η ανακαίνιση διήρκησε 4 χρόνια.

Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση στο νησί από τον Όμιλο Μπερζάουι, ο οποίος έχει ήδη έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο. Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου για την υλοποίηση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Σύρο στη θέση Φρεγάδα του Γαλησσά.

Πρόκειται για επένδυση που περιλαμβάνει ξενοδοχείο αλλά και βίλες, με τις 20 πρώτες να είναι έτοιμες και να έχουν ήδη πωληθεί σε Έλληνες και ξένους ενώ αυτήν την περίοδο υλοποιείται η δεύτερη φάση της επένδυσης με τη κατασκευή νέων βιλών, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων επίσης έχει ήδη πωληθεί. Στην έκταση περιλαμβάνεται και μία οργανική φάρμα με εστιατόριο ενώ στο επενδυτικό πλάνο προβλέπεται η δημιουργία κέντρου ευεξίας και σπα 1.000 τ.μ. στο οποίο θα υπάρχουν εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και χώρος για Yoga. Στην τρίτη φάση του επενδυτικού προγράμματος θα κατασκευασθούν και 2 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην Κέα, η εταιρεία real estate, Inmo Invest, σχεδιάζει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου με 21 δωμάτια (81 κλίνες). Πρόσφατα εγκρίθηκε η επένδυση του επενδυτικού σχεδίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το κόστος της οποίας κινείται στα 7.133.217 ευρώ ενώ το ενισχυόμενο κόστος βρίσκεται στα 7.070.337 ευρώ. Η εταιρεία έχει ως στόχο να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα στο 2024.

Ιόνιο
Τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου δεν εξαιρούνται του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στη Λευκάδα, κοντά στη διάσημη παραλία Κάθισμα, η Atlas Resorts Α.Ε. σχεδιάζει τη δημιουργία ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (196 κλινών). Η επένδυση εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με συνολικό επιλέξιμο κόστος 9.609.997,97 ευρώ και συνολικό ενισχυόμενο κόστος 9.341.773,81 ευρώ.

Στις εγκρίσεις από το Υπουργείο βρίσκουμε άλλη μια ενδιαφέρουσα επένδυση, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο, όπου η εταιρεία Μερκεσίνης Ι. & Π. ΟΕ ετοιμάζει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 56 δωμάτια και 137 κλίνες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κατάλυμα θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά της Ζακύνθου πλησίον της περιοχής του Παντοκράτωρα.

Το κόστος της ξενοδοχειακής αυτής επένδυσης κινείται στα 5.150.601 ευρώ ενώ το ενισχυόμενο κόστος για το επενδυτικό σχέδιο βρίσκεται στα 5.099.275 ευρώ.