Σήμερα ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τη Mελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί από το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse, στο οποίο κατόπιν σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, πέρασε το ιστορικό ακίνητο Castello Bibelli. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες, χώροι εστίασης και αναψυχής, καθώς και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις σε ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 51 κλινών και ο χώρος φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών θα υλοποιηθεί με την αποκατάσταση και επανάχρηση του κεντρικού κτηρίου, που στο εξής θα ονομάζεται Castello. Το εν λόγω κτήριο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, νεογοτθικού ρυθμού, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το αίθριο και τους δύο πυργίσκους. Με την αναπαλαίωση του κτίσματος θα δημιουργηθούν 17 πολυτελείς σουίτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 48 μήνες. Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία του στον τουρισμό, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Υπογραμμίζεται ότι το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Φάις, το Radisson Blu Zaffron Resort, στη Σαντορίνη, έκανε το ντεμπούτο του στον ξενοδοχειακό κλάδο τον περασμένο Αύγουστο.