Οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων» με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών, κατέθεσε χθες -όπως αναμενόταν- το επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Μήτση.

Η προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC.

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τμ, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία.

Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Να σημειωθεί ότι εντός του ακινήτου ο όμιλος Μήτση λειτουργούσε μέχρι σήμερα, με βάση την προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης που έληξε, την ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη», με κέντρο Wellness και SPA και υδροθεραπευτήριο.

Μεγάλο το επενδυτικό πλάνο της Mitsis Hotels
Σε ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο ξενοδοχειακός όμιλος Mitsis Hotels. Πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός νέου 5 αστέρων θερέτρου στη Χαλκιδική για τα επόμενα 20 χρόνια, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει το 2025 στη Σάρτη. Το θέρετρο θα περιλαμβάνει boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 52 δωματίων, All-Suites Hotel 5 αστέρων, δυναμικότητας 98 δωματίων, καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών δυναμικότητας 20 θέσεων, κέντρο θαλασσοθεραπείας & spa, συνεδριακό κέντρο 150 ατόμων, εστιατόρια, καταστήματα και πολλές ακόμα συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.

Επίσης ο όμιλος προχώρησε νωρίτερα φέτος στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων από την αλυσίδα Aldemar στην Κρήτη, του Aldemar Royal Mare και του Aldemar Cretan Village, έχει αναλάβει το project της Αφάντου στη Ρόδο με τον Μερκούριο Αγγελιάδη και υπενοικιάζει το Μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά το οποίο θα μετατραπεί σε 4άστερο ξενοδοχείο 110 δωματίων.