Μετά από ριζική ανακαίνιση, το Mykonos Theoxenia, μέλος των Design Hotels, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του και επανασυστήνεται ως ένα διεθνούς εμβέλειας destination hotel που ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο αέρα του και την αυθεντικά ελληνική ψυχή του. Ένα κτίριο ορόσημο της δεκαετίας του ’60 σε μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς, που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, αναβιώνει σήμερα από την αλυσίδα ξενοδοχείων Louis Hotels σε συνεργασία με την εταιρεία hotel management Trésor Hospitality.

Η θρυλική ιστορία του Mykonos Theoxenia ξεκινά από τη δεκαετία του 1960, όταν το νησί των ανέμων έγινε ο αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set. Το τολμηρό εγχείρημα του οραματιστή αρχιτέκτονα του μοντέρνου κινήματος, Άρη Κωνσταντινίδη, και η μοναδική του τοποθεσία στην άκρη της Χώρας ήταν ό,τι χρειαζόταν για να δημιουργηθεί το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί της Μυκόνου. Το θρυλικό Xenia Mykonos έγινε το αγαπημένο ξενοδοχείο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι. Αργότερα μετονομάστηκε σε Mykonos Theoxenia.

Το Mykonos Theoxenia ανακαινίστηκε ριζικά και με απόλυτο σεβασμό στη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του από την ομάδα Vois Architects σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Cosmos Anima που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων.

Πλαισιωμένο από επιβλητικά πεύκα και αρμυρίκια, ο επισκέπτης στο Mykonos Theoxenia μπορεί να συνδεθεί με τον εσωτερικό εαυτό του κάνοντας πρωινή yoga με θέα στο Αιγαίο, να αφυπνιστεί ενεργειακά με μια ημερήσια εκδρομή στη Δήλο, να απολαύσει την πανσέληνο ή να αφεθεί στις κορυφαίες γεύσεις του μεσογειακού μενού που έχει επιμεληθεί με μαεστρία ο καταξιωμένος σεφ της Louis Hotels, Κυριάκος Σωτηρίου.