Σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, κρεμασμένο στον λόφο του χωριού της Καρδιανής, με θέα τον γαλάζιο ορίζοντα του Αιγαίου, το 2018, άνοιξε τις πόρτες του το βραβευμένο ξενοδοχείο Living Theros και από τότε φιλοξενεί κάθε χρόνο επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης.

Τα 6 δωμάτια είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους, και προέκυψαν από τη διαμόρφωση ενός παλιού σπιτιού σε σουίτες και της προσέγγισης του “δεν γκρεμίζουμε” τόσο του αρχιτέκτονα του έργου όσο και της ομάδας του interior design. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του κτιρίου έγινε προσπάθεια να κρατηθούν αναλλοίωτα πολλά στοιχεία που υπήρχαν από παλιά, όπως οι μαρμάρινοι νεροχύτες, τα μωσαϊκά και τα μαρμάρινα υπέρθυρα. Σε κάθε δωμάτιο εντάχθηκαν στοιχεία της Τήνου, όπως το χαρακτηριστικό πράσινο μάρμαρο και τα γεωμετρικά patterns που παραπέμπουν σε περιστεριώνες, σήμα-κατατεθέν του νησιού.

Το Living Theros έχει ένα ανεπιτήδευτα cool στυλ. Τα άνετα δωμάτιά του είναι λουσμένα στο φως και έχουν μινιμαλιστική διακόσμηση βασισμένη στα φυσικά στοιχεία. Παράλληλα, διατηρεί έναν χαρακτήρα διακριτικής πολυτέλειας παρέχοντας amenities υψηλού επιπέδου που καλύπτουν τις ανάγκες ενός well-travelled κοινού. Έτσι, θα βρει κανείς πολυτελή στρώματα και αφράτα μπουρνούζια, rainfall showers, ηχεία bluetooth και flatscreen τηλεοράσεις με σύνδεση στο netflix, μηχανή espresso και κάψουλες και ένα breakfast basket γεμισμένο με τοπικά καλούδια και επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα. Πάνω απο όλα όμως, αυτό που ξεχωρίζει το Living Theros είναι η αληθινά tailor made εμπειρία φιλοξενίας που συνέθεσαν οι εμπνευστές του.

Το Living Theros είναι αποτέλεσμα οραματισμού για έναν χώρο στον οποίο οι διαμένοντες θα εντάσσονταν από την πρώτη στιγμή. Αλλωστε είναι χτισμένο ανάμεσα σε σπίτια μόνιμων κατοίκων του νησιού, δίνοντας νέο νόημα στη φράση “like a local”.