Δεν είναι μόνο τα ξένα κεφάλαια που επενδύουν στον ελληνικό τουρισμό. Και οι Έλληνες επιχειρηματίες στηρίζουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, δημιουργώντας υποδομές ποιότητας. Τελευταία προσθήκη, το Lesante Cape στη Ζάκυνθο, το πολυτελές resort της βραβευμένης Lesante Collection της οικογένειας του Φωτεινού Βυθούλκα, που διαθέτει άλλες δυο μονάδες στο νησί.

Το Lesante Cape άνοιξε τις πόρτες του φέτος το καλοκαίρι, ως περήφανο μέλος των Leading Hotels of the World. Βρίσκεται στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου και μόλις 2χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Αποτελείται από 55 σουίτες και 10 βίλες ενώ το Armonia Wellness & Spa, προσφέρει μια σειρά από θεραπείες αναζωογόνησης.

Μιλώντας με όρους γαστρονομίας, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των εστιατορίων του ξενοδοχείων βρίσκονται οι παραδόσεις των νησιών του Ιονίου. Το Fiore, το fine dining εστιατόριο του Lesante Cape, χάρη στην προνομιακή τοποθεσία του μέσα στο συγκρότημα, προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Ο chef Άγγελος Μπακόπουλος αξιοποιεί τις φρέσκιες πρώτες ύλες που παράγει το Μποστάνι, η βιολογική φάρμα που βρίσκεται στους χώρους του ξενοδοχείου, και προσεγγίζει ανατρεπτικά τη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού. Στη σύγχρονη ερμηνεία του αγαπημένου «μπουρδέτου» και στην εκδοχή του Άγγελου Μπακόπουλου για την κλασική «μαγειρίτσα», η παράδοση και η καινοτομία συνυπάρχουν, αποκαλύπτοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις σε κάθε μπουκιά.

Εκτός από το Fiore, υπάρχει πληθώρα άλλων επιλογών για φαγητό και ποτό από το πρωί έως αργά το βράδυ.