Νέα μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση έχει στα σκαριά η Grivalia Hospitality όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Χρυσικό, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τις επενδύσεις και τον τουρισμό στην Ελλάδα.
«Θα ανακοινώσουμε σύντομα ένα έργο και θα χρειαστούμε τη συνδρομή της κυβέρνησης, έτσι ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την υλοποίησή του. Θα είναι ένα εμβληματικό project για την Ελλάδα και θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Θα είναι το πρώτο resort στη χώρα που θα αναπτυχθεί με όρους πλήρους αειφορίας και με ενεργειακή αυτονομία, γιατί εκτός από την ποιότητα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες, πρέπει να εστιάσουμε και στη βιωσιμότητα των νέων επενδύσεών μας», τόνισε ο Γ. Χρυσικός.

Ο επικεφαλής της Grivalia Hospitality παράλληλα μίλησε για δρομολογημένες επενδύσεις από την εταιρεία άνω του μισού δισ. ευρώ σε τουριστικά projects μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό έργο για την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας με τη δημιουργία του πρώτου One & Only της Αθήνας 5* και κατοικιών στην Πάρο, την επένδυση για το ξενοδοχείο Piperi που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 κ.α..

«Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βλέπουμε ότι το προϊόν που ανταποκρίνεται στον high end τουρισμό έρχεται σταδιακά. Μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης, έρχεται το δικό μας project στα Αστέρια Γλυφάδας, με το πρώτο υπερπολυτελές resort One & Only, ακολουθούν οι επενδύσεις στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με δύο resorts στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΤΕΜΕΣ με τη Lamda, και το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο. Αναμορφώνεται όλη η περιοχή της Αττικής. Ακολουθούν και άλλες επενδύσεις υψηλού επιπέδου σε λιγότερο γνωστούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς».

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές
Ο Γ. Χρυσικός αναφέρθηκε και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν μεγάλες επενδύσεις που ξεκινούν εκ του μηδενός. Αναγνωρίζοντας ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων παραμένουν πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας. Σημείωσε ότι πρέπει να «εκπαιδευτούν» οι τοπικοί φορείς αλλά και οι ίδιοι οι επενδυτές. Από την άλλη πλευρά, το θετικό είναι ότι όταν ξεκινήσει να λειτουργεί μία επένδυση τότε είναι πολύ πιο εύκολο για τον επόμενο να προχωρήσει σε μία ανάλογη ανάπτυξη γιατί έχει φανεί ο θετικός αντίκτυπος από τον πρώτο.

Επεσήμανε, δε, ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα project τόσο περισσότερες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται και οι υποχρεώσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα στο project της Μυκόνου, η οποία είναι γνωστό ότι υπάρχει ζήτημα με τις υποδομές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο όγκο τουριστών η επένδυση της Grivalia έχει λάβει υπόψη το μείζον ζήτημα της διαμονής των προσωπικού για την οποία έχουν προβλεφθεί εγκαταστάσεις».