Η περιοχή του Πόρτο Χελίου και της Ερμιονίδας έχει αποδεχτεί σημείο συγκέντρωσης υπερπολυτελών μονάδων αποκτώντας έτσι έναν exclusive, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Άλλα τρία 5άστερα ξενοδοχεία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να δώσουν ένα ακόμα πιο exclusive χαρακτήρα στη δυτική αυτή χερσόνησο της Πελοποννήσου.

Το νέο 5άστερο Infinity Porto Heli
Το Infinity, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη, πήρε το πράσινο φως όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και προχωράει προς υλοποίηση. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 304 κλινών και θα περιλαμβάνει δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων όπου βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Mold Architects.

Το τουριστικό project Kilada Hills
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό νόμο η επένδυση για το golf πολυτελείας στο Kilada Hills στην Αργολίδα, μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνά συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ. Η επένδυση που είναι γνωστή με την ονομασία Kilada Country Club, Golf and Residences και υλοποιείται από τη συνδεδεμένη εταιρεία με την Dolphin Capital Investors Ltd, Mindcompass Overseas, του Μίλτου Καμπουρίδη, αφορά στην κατασκευή επαγγελματικού γηπέδου γκολφ 18 οπών σε συνολική έκταση 869 στρεμμάτων στην κοιλάδα της Ερμιονίδας. Είναι ύψους 19 εκατ. ευρώ και η επιδότηση θα ανέλθει περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Το πρώτο σκέλος της επένδυσης θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Golf Club House με 260 κατοικίες.

Στην επόμενη φάση του project θα κατασκευαστεί πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και 88 κατοικίες και βίλες. Σχετικά με τις τελευταίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για 5 από αυτές και θα βγουν σύντομα προς πώληση.

Επέκταση του Amanzoe
Μια ακόμα βίλλα προσθέτει το πολυτελές Amanzoe στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Ερμιονίδας. Η ΕΚΤΕΡ ανέλαβε την κατασκευή της «AMANZOE VILLA 04a». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται σε 2.455.200,00 ευρώ.

2 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να αξιοποιήσει δυο ακίνητα στην Αργολική ακτή που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του και τα οποία προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις. Το ένα αφορά έκταση 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι και το άλλο αφορά τρία παραθαλάσσια οικόπεδα απέναντι από την Ύδρα, συνολικής έκτασης σχεδόν 170 στρεμμάτων. Και τα δύο ακίνητα-φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ προωθούνται προς πώληση.