Μια νέα επένδυση στο κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας αναμένεται να δώσει έναν πολύ χρήσιμο αέρα ανανέωσης των ξενοδοχειακών υποδομών του νησιού. Το παραθαλάσσιο 5* boutique ξενοδοχείο Mandraki Beach Resort, είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο συνδεδεμένο με τη μορφή του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία στον απάνεμο και προστατευμένο κόλπο, με τη μοναδική αμμώδη παραλία του νησιού, το νέο ξενοδοχείο συνδυάζεται με το κορυφαίο γαστρονομικό hotspot του νησιού Mandraki Beach Restaurant. Το εστιατόριο προσφέρει μεσογειακή- fusion κουζίνα με έμπνευση από την Ελληνική γαστρονομία και επιλεγμένα υλικά από ολόκληρη την Ελλάδα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τους ντόπιους ψαράδες, λαχανικά, αλλά και sushi που ήδη λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές.

Ήδη τα πρώτα δωμάτια του Mandraki Beach Resort είναι έτοιμα και υποδέχονται επισκέπτες ενώ το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά 17 σουίτες στην πλήρη ανάπτυξή του.

Έτσι, το καρνάγιο του Μιαούλη, όπου ναυπηγήθηκαν και καθελκύστηκαν πλοία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αναβιώνει και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο καταφύγιο πολυτελών διακοπών. Τα δύο φρούρια στην είσοδο του κόλπου, τα αρχικά κανόνια που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα ως σημεία ελλιμενισμού και η πλατφόρμα που βρίσκεται σε κυρίαρχο σημείο μέσα στη θάλασσα, παραμένουν για να θυμίζουν σε όλους τη μακρά ιστορία αυτού του τόπου.

Το Mandraki Beach Resort ξαναγράφει τη δική του ιστορία όπου η ασφάλεια, η προστασία και η ελευθερία των ανθρώπων εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά αυτή τη φορά μέσα από τη φιλοσοφία του laissez-faire! Εξάλλου η κεντρική ιδέα του καταλύματος ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους ρυθμούς της Ύδρας και την ιδιαίτερη νοοτροπία του νησιού μακριά από τη βουή των πόλεων, αφού ακόμα και τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες δεν επιτρέπονται. Ζεστή φιλοξενία, διακριτική εξυπηρέτηση, minimal αισθητική, σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων συνθέτουν την εμπειρία των επισκεπτών του ξενοδοχείου αλλά και των yachters αφού ο απάνεμος κόλπος, αποτελεί ιδανικό και πασίγνωστο σημείο αγκυροβόλησης ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Η ιστορία πίσω από την επένδυση
Το Mandraki Beach Resort αποτελεί επένδυση ενός Βρετανού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον τουρισμό, αλλά αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Ύδρα, αποτίοντας φόρο τιμής στο νησί όπου γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του. Πλέον μένει σχεδόν μόνιμα στο νησί και επιθυμία του είναι να επαναφέρει την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας όπως ο ίδιος τη βίωσε πριν 40 χρόνια όταν επισκέφθηκε την Ύδρα ως τουρίστας.

Πολύ σημαντική φυσικά είναι η τουριστική αναβάθμιση του νησιού καθώς και η προσπάθεια να ενισχυθεί η αίγλη και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του προορισμού, αφού το ξενοδοχείο απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό.