Ο τουρισμός είναι εμπειρία, συνηθίζουν να λένε, και γι’ αυτό πρέπει να αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προϊόν. Αυτό έκανε πράξη, η αλυσίδα ξενοδοχείων Aria Hotels, μια από τις θυγατρικές του Ομίλου Libra, προσφέροντας στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Η συγκεκριμένη παροχή έρχεται μετά τη σχετική συμφωνία των Aria Hotels με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία LCI. Προάγοντας τον οικοτουρισμό στην Ελλάδα, η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των Aria Hotels να διατηρήσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στο επίκεντρο, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία των φυσικών πόρων.

Η μίσθωση και παροχή των αεροσκαφών eVTOL από τα Aria Hotels αποτελεί πρωτοπόρα κίνηση στον τομέα της φιλοξενίας, παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, τα Aria Hotels θα διαθέσουν προς χρήση 10 αεροσκάφη eVTOL ALIA-250, παρέχοντας στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν εντός Ελλάδας και να επισκεφτούν τα νησιά της, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς «ευαίσθητου» φορτίου, με έναν πράσινο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό τρόπο. Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος ALIA, το οποίο έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή φορτίο 635 κιλών. Με μέγιστη εμβέλεια τα 250 ναυτικά μίλια και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά, καθώς και τους ενδιάμεσους προορισμούς της χώρας.

Αυθεντική ελληνική εμπειρία
Ως μέλος του Ομίλου Libra, τα Aria Hotels εξειδικεύονται στον τομέα της φιλοξενίας παρέχοντας αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες μέσα από 50 boutique ξενοδοχεία και ανεξάρτητες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Στο χαρτοφυλάκιο των καταλυμάτων των Aria Hotels ανήκουν ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, αναπαλαιωμένες ευρύχωρες ιστορικές βίλες, καθώς και «ακατέργαστα διαμάντια», που προβάλουν την αυθεντική πλευρά της χώρας.

Νωρίτερα φέτος, η LCI, μια εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο τον αερομεταφορών και αδελφή εταιρεία των Aria Hotels μέσω του Ομίλου Libra, του οποίου οι θυγατρικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται ακίνητα σε περίπου 60 χώρες, ανακοίνωσε την εξαγορά 125 αεροσκαφών eVTOL από την BETA Technologies, εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική και η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί τα αεροσκάφη ALIA. Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026. Σε αυτό το πλαίσιο και για την λειτουργία των αερομεταφορών, τα Aria Hotels προσβλέπουν σε συνεργασία με αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.