Μια ξεχωριστή ξενοδοχειακή άφιξη υποδεχτήκαμε τον Αύγουστο στην Αθήνα. Το Athens Flair, ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε boutique ξενοδοχείο. Το Athens Flair αποτελείται από 6 σουίτες με μοναδικό σχεδιασμό. Μέσα σε κάθε χώρο, υπάρχουν έντονα χρώματα, εξαιρετικές λεπτομέρειες, μοντέρνες παροχές και κυρίως ένα ήσυχο περιβάλλον.

Το Athens Flair είναι ένα αρχιτεκτονικό νεοκλασικό αριστούργημα στην Αθήνα.

Η κατασκευή του αρχικού κτιρίου χρονολογείται από το 1880-1889 και σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Edvard Freiherr von Hansen. Το 1985 το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. Βρίσκεται στη γωνία των οδών Δελφών και Διδότου στην περιοχή του Κολωνακίου, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της νεοκλασικής εποχής και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας. Στη νεοκλασική μορφή του κτιρίου, είναι εμφανής η επιρροή από το Ελληνικό Δωρικό Ρυθμό, που ήταν το πρώτο στυλ της Κλασικής Αρχιτεκτονικής στην Αρχαία Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτό το όμορφο κτίσμα στη γωνία των οδών Δελφών και Διδότου χτίστηκε το 1906 και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με μια τεράστια προσωπικότητα των ελληνικών τεχνών, την Έλλη Λαμπέτη. Ήταν η ιδιωτική κατοικία της διάσημης Ελληνίδας ηθοποιού η οποία μετακόμισε εκεί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τη δεκαετία του 1940. Προς τιμή της έχει τοποθετεί η προτομή της μπροστά από το εμβληματικό κτίριο.

Το Athens Flair λειτουργεί υπό τη διοίκηση της εταιρείας Hotelising.