Για περισσότερα από 50 χρόνια, η bluegr Hotels and Resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για τη φιλοξενία παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα φροντίζει για τις τοπικές κοινωνίες και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές.

Τα τρία θέρετρα που διαθέτει στην Κρήτη, το Minos Beach art hotel, το Minos Palace hotels & suites και το Candia Park village, σε μοναδική τοποθεσία στο γραφικό κόλπο στο Μιραμπέλο κοντά στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, παρέχουν φιλοξενία παγκόσμιας κλάσης σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Life Gallery Athens, το boutique design ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στην Αθήνα, είναι ένας προορισμός κομψότητας και ηρεμίας και, τέλος, το Sunprime Miramare Park Suites & Villas στη Ρόδο προσφέρει πολυτελείς διακοπές δίπλα στη θάλασσα σε εγκαταστάσεις ασυναγώνιστης άνεσης και αισθητικής.

Bluegr Hotels and Resorts | τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη
Σε απόλυτη εναρμόνιση με τις ανάγκες που επιτάσσει η βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη και η διατήρηση της αυθεντικότητας των τοπικών κοινωνιών, η bluegr Hotels and Resorts εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Η προσέγγισή της για την παροχή υπηρεσιών βιώσιμης πολυτέλειας είναι ολιστική και επιφέρει θετική αλλαγή στην κοινωνία, η οποία συνοψίζεται στην «b-the-Change» στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκφράζεται μέσα από τέσσερις θεματικούς άξονες: b-Green, b-Active, b-Proud & b-the Future.

Η «πράσινη» ατζέντα «b-Green!» σε ό,τι αφορά την κατανάλωση πόρων και ενέργειας, περιλαμβάνει την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων μέσα από τα «έξυπνα δωμάτια», την υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και τη βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης νερού, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει συνεχώς μέτρα εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Χρησιμοποιούνται μόνο ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά και γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την εξάλειψη της χρήσης πλαστικού στο 100% μέχρι το 2023. Την ίδια ώρα, ο σεβασμός στο φυσικό πλούτο των γύρω περιοχών και η επιλογή πρώτων υλών από την τοπική αγορά αποτελούν βασική αρχή του Ομίλου.

Η υποστήριξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού, η μετάδοση γνώσης και η στήριξη της αέναης παιδείας πραγματοποιούνται με αρωγό το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό «δεσμό» με τις κοινότητες και τους επισκέπτες.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, συνθέτουν τη βιώσιμη στρατηγική της εταιρείας και πλαισιώνονται με εθελοντικές δράσεις κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, της νέας γενιάς και των εργαζομένων και αποτελούν προτεραιότητα για την bluegr.