Με την εντυπωσιακή επιτυχία της αναβαθμισμένης Ετήσιας Άσκησης Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά, η απόλυτη δέσμευση του Metaxa Hospitality Group στην ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο Creta Maris Beach Resort και με στόχο την προετοιμασία στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τον Όμιλο αλλά και για τον προορισμό της Χερσονήσου και της Κρήτης συνολικά.

Φέτος, η Άσκηση Εκκένωσης είχε εμπλουτισμένο περιεχόμενο και διευρυμένο ρόλο. Αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου Creta Protect: «Διαχείριση Περιβάλλοντος, Κινδύνων και Κρίσεων σε νησιωτικό περιβάλλον», που διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και το Creta Maris, με τη συμμετοχή φοιτητών του συγκεκριμένου ΠΜΣ.

Παράλληλα, συμμετείχαν ενεργά το Προξενείο Μ. Βρετανίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΜΑΚ, το Λιμενικό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα των Σαμαρειτών Διασωστών και το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, το Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου και τα ΚΤΕΛ.

Η Άσκηση, πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, o οποίος νωρίτερα έδωσε ακαδημαϊκή διάλεξη με θέμα: «Natural Hazards vs Hotels – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων σε Τουριστικό Περιβάλλον».