Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι επενδύσεις στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας έτσι το ξενοδοχειακό δυναμικό με τα πρότυπα των νέων τάσεων. Προσεγμένο design, έμφαση στις υπηρεσίες που συμβάλλουν στη δημιουργία εμπειριών και φυσικά ξεχωριστό storytelling, είναι τα βασικά σημεία στα οποία δίνουν έμφαση οι νέες αφίξεις.

Σε αυτό το πνεύμα, το επόμενο διάστημα περιμένουμε δύο νέα openings, ένα στο κέντρο της Αθήνας και ένα στην ορεινή Αρκαδία.

Altar: Ένας σύγχρονος βωμός με κλασική γοητεία
Με όνομα εμπνευσμένο από τον Βωμό των Δώδεκα Θεών, το Altar που πρόκειται να ανοίξει στην οδό Άστιγγος, φιλοδοξεί να συνδυάσει την κλασική γοητεία της Αρχαίας Ελλάδας με τη σύγχρονη κομψότητα. Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο, στην καρδιά της Αθήνας, πολύ κοντά στην Αρχαία Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και την Πλάκα, με 16 δωμάτια και σουίτες. Οι λευκοί εσωτερικοί χώροι και οι μικρές πινελιές με έντονα χρώματα δημιουργούν ένα περιβάλλον ζεστό, γαλήνιο και φιλόξενο. Ο κομψός και μοντέρνος σχεδιασμός προσφέρει μια υπερπολυτελή μίνιμαλ αισθητική σε κάθε χώρο. Όλα τα δωμάτια είναι φωτεινά και ευρύχωρα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό με θέα την πόλη και την Ακρόπολη.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το storytelling του ξενοδοχείου, από το οποίο προκύπτει και το όνομα. Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της Αθηναϊκής Αρχαίας Αγοράς. Με βάση το σημείο αυτό υπολογίζονταν όλες οι αποστάσεις της Αττικής. Αποτελούσε επίσης το κυρίαρχο άσυλο για τους διωκόμενους και σημαντικό καταφύγιο. Έτσι το Altar μετατρέπεται σε κέντρο του κόσμου, καθώς βρίσκεται στη διασταύρωση της Ιστορίας με τον σύγχρονο κόσμο.

Η εταιρεία Hotelising έχει αναλάβει τη δημιουργία του concept του Altar, το branding, την εταιρική ταυτότητα, τη διαχείριση των πωλήσεων και τα social media.

ΜΑΝΝΑ: Ένα design mountain resort με ιστορία
Στις αρχές του 2023 αναμένεται το άνοιγμα ενός ακόμα ξεχωριστού ξενοδοχείου, του ΜΑΝΝΑ, στα Μαγούλιανα Αρκαδίας. Δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα ενταχθεί στην αλυσίδα των Design Hotels, το μοναδικό mountain resort της αλυσίδας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιστορική διαδρομή του κτιρίου. Πρόκειται για ένα σανατόριο που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’20 µε πρωτοβουλία και εράνους της αδερφής του Παύλου Μελά, Άννας Παπαδοπούλου -που ήταν γνωστή ως Μάνα.

Το κτίριο άρχισε να λειτουργεί το 1928 και φιλοδοξία της Άννας Παπαδοπούλου ήταν να το καταστήσει το μεγαλύτερο Σανατόριο των Βαλκανίων.

Η εταιρεία Otus εξαγόρασε το κτίριο το 2015, έναντι του ποσού των 830.000 ευρώ, και μετά την έκδοση των απαραίτητων αδειών προχωρά στην ανακατασκευή και μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο. Θα περιλαμβάνει 33 σουίτες, μοναδικές παροχές spa και εστιατόριο το οποίο θα συνεργάζεται με γνωστό chef.

Τη διαχείριση των πωλήσεων του MANNA έχει αναλάβει η Modus & Amplio.