Τα επίσημα εγκαίνια έκανε την προηγούμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, το Niko Seaside Resort – MGallery στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Πρόκειται για το πρώτο resort του brand σε νησί της Ελλάδας και το δεύτερο ξενοδοχείο ΜGallery που λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν η Maud Bailly, CEO Accor Southern Europe, ο Xavier Grange, Senior Vice President, Head of Development Accor Southern Europe, ο Πολ Γομόπουλος, Senior Managing Director της Hines Greece και οι Γιάννης και Τίνα Δασκαλαντωνάκη, της Y&T Daskalantonakis Knossian Group.

To NIKO Seaside Resort – MGallery αποτελεί κοινό εγχείρημα της Accor, της Hines Greece, της Henderson Park και του Ομίλου Y&T Daskalantonakis Knossian και υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του τον Απρίλιο του 2022. Συνδυάζοντας αρμονικά την αρχιτεκτονική με τη γαστρονομία και την Τέχνη, το NIKO Seaside Resort – MGallery διαθέτει 141 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτικές plunge pools στο μπαλκόνι, τέσσερα εστιατόρια και μπαρ και εκθαμβωτική θέα στον κόλπο της Μιραμπέλου.

Η μονάδα κινείται ήδη με πληρότητες της τάξης του 90%, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης του Y&T Daskalantonakis Knossian Group.

Το ξενοδοχείο συνθέτει έναν μοναδικό adults-only προορισμό την ίδια στιγμή που η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της παγκοσμίως στις στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό. Τα στελέχη της Accor στις δηλώσεις τους σημείωσαν την πρόθεση της αλυσίδας να διπλασιάσει την παρουσία της στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει 1.400 δωμάτια. Στο επίκεντρο μπαίνει η πολυτέλεια αλλά και το τοπικό στοιχείο.

Ο Πολ Γομόπουλος από την άλλη, σημείωσε ότι πλέον η Hines διαθέτει επτά ξενοδοχεία στην Ελλάδα.