Βραβείο για τη μείωση σπατάλης νερού απέσπασε ο Όμιλος Aldemar Resorts στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώθηκε από το QualityNet Foundation.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, με συνεχή προσήλωση στην υιοθέτηση πρακτικών για την προστασία και τη μείωση της σπατάλης του νερού, βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Κυκλική ροή & μείωση σπατάλης του νερού» που εφαρμόζει στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, στην Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο του Ομίλου για τη Διαχείριση Πόρων, Πρώτων Υλών και Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και έχει καταφέρει να κάνει συμμέτοχους και «συμπαίκτες» το προσωπικό του ξενοδοχείου και τους επισκέπτες του.

Οι πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού επικεντρώνονται, αλλά δεν περιορίζονται, στη λεπτομερή και συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσης, τον έλεγχο καταναλώσεων μέσω σύγχρονων και πιστοποιημένων συστημάτων, τον περιορισμό των ροών νερού, την άμεση και συστηματική αντιμετώπιση βλαβών και την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.