Το πρώτο της ξενοδοχείο με διεθνές brand απέκτησε η Θεσσαλονίκη, με το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου MonAsty Autograph Collection by Marriott International. Το πολυτελές ξενοδοχείο, που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality, διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 5 με εξωτερικό jacuzzi, και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

Το MonAsty, Autograph Collection βρίσκεται σε προνομιακή θέση δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, και σε απόσταση αναπνοής από τον Θερμαϊκό κόλπο. Ο εντυπωσιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και το interior design στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, προσφέρουν μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικό κέντρο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας με την κοσμοπολίτικη κομψότητα και ζωντάνια του παρόντος. Τoν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ξενοδοχείου υπογράφουν οι D2C2 Architects & engineers και οι DelBlu Architetti. Το interior design επιμελήθηκαν οι Not A Number Architects σε συνεργασία με τους D2C2 Αrchitects & engineers, ενώ τη μελέτη φωτισμού ανέλαβε η Ελευθερία Ντεκώ.

Για επαγγελματικές συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από επιλογές για private dining, χώρους συνεδρίων, αίθουσες συσκέψεων, ενώ διαθέτει και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με φυσικό φως.

Γαστρονομία & Διασκέδαση
Το εστιατόριο Botargo είναι ανοιχτό για τους ενοίκους αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές συνδυάζονται σε high-end, comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε περιορισμένη κυκλοφορία.

Στο Samite Lounge all-day gastro bar, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, brunch, light lunch, καθώς και κοκτέιλς, εκλεκτά bites και αποκλειστικά DJ sets & live shows. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το Ennea rooftop bar παραλαμβάνει τη σκυτάλη και με special events με 360 view, από τα Κάστρα μέχρι το Θερμαϊκό Κόλπο.

Τα μενού εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ το Samite Lounge & το event calendar του υπογράφει η ομάδα του Apallou Group.