Το μεγαλύτερο Hyatt της Ευρώπης ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα τις πύλες του στην Αθήνα, με την ολοκλήρωση της επένδυσης που αφορά στη δημιουργία του Grand Hyatt Athens.
Το επενδυτικό έργο που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο, αφορά όχι μόνο στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. Με την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon, από το γραφείο Diarchon, αλλάζουν τα δεδομένα όλης της περιοχής.

Συνολικά 548 δωμάτια και σουίτες μοιράζονται σε 8 ορόφους καθώς προστέθηκαν 227 νέα. Ανάμεσα τους και οι σουίτες με τη δική τους plunge pool, μοναδικές στην Αθήνα σε City Hotel. Στο rooftop, με θέα στην Ακρόπολη, δημιουργείται μια επιπλέον πισίνα όπου μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το GHA το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

Η ελληνική τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι του GHA, δίνει και εδώ το παρών υπό την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, με έργα όπως το επιβλητικό art installation ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης επισημαίνει: «Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του Grand Hyatt Athens στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευσή μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες».

Το Grand Hyatt Athens, διαχειρίζεται ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis, υπό την ιδιοκτησία των εταιρειών επενδύσεων και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας Henderson Park και Hines.