Ανοίγει ο δρόμος για νέο ξενοδοχείο στη Μητροπόλεως σε ακίνητο που ανήκει σε γνωστή ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία επενδύσεων ακινήτων που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα. Ο λόγος για την Gnosis Investments (BZPW Real Estate) στην οποία ανήκουν το ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως και Υπατίας 1, καθώς και το ακίνητο στην οδό Υπατίας 3-5 ακριβώς δίπλα.

Και για τα 2 ακίνητα ορίζεται πλέον και η χρήση ξενοδοχείου σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το πρώτο ακίνητο στη Μητροπόλεως και Υπατίας αφορά διατηρητέο κτίριο, καθαρής επιφάνειας 1.083 τ.μ. και χρήζει ειδικής προστασίας, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ένα άκρως αξιόλογο νεοκλασικό κτίριο της πρώτης δεκαετίας του αιώνα, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διακοσμήσεις στις προσόψεις και με γενικότερο μορφολογικό ενδιαφέρον.

Το έτερο ακίνητο επί της Υπατίας 5, το οποίο ανήκει, επίσης, στο χαρτοφυλάκιο της Gnosis Investments, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μετατραπεί σε συγκρότημα εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων μαζί με τη Radisson. Το Radisson RED αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα συμπεριλαμβάνει 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα, χώρο συναντήσεων 150 τ.μ. και γυμναστήριο. Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων

Ύστερα από την απόφαση του ΥΠΕΝ για τα όμορα διατηρητέα, αναμένεται το συνολικό πλάνο της αξιοποίησης των ακινήτων από την εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων.

Η Gnosis Investments είναι μια ιδιωτική real estate εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης. Η Epacron S.A., μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των κατασκευών, είναι αυτή που επιλέχθηκε για την κατασκευή του έργου.