Η μεγάλη οικογένεια του FNL γνωστοποιεί προς κάθε επιχείρηση εστίασης, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό ότι η θετική δημοσιότητα των FNL Best Restaurant Awards 2022, δυστυχώς άνοιξε την… όρεξη σε διάφορους επιτήδειους απατεώνες που εμφανίζονται σε επιχειρήσεις και ζητούν χρηματικά ποσά για τη συμμετοχή καταστημάτων στη διαδικασία της βράβευσης ή και στην προβολή μέσω του ιστοτόπου των βραβείων.

Τα FNL Best Restaurant Awards διευκρινίζουν ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία των “πληρωμένων” βραβεύσεων (“vanity awards”), ούτε υπάρχει διαδικασία αυτοπρότασης των επιχειρήσεων, με αντίτιμο ή χωρίς.

Επομένως οποιοδήποτε πρόσωπο εμφανίζεται να τα εκπροσωπεί για τέτοιους σκοπούς, επιχειρεί να τελέσει το ποινικό αδίκημα της απάτης. «Ήδη έχουν παρουσιαστεί τέτοια “κρούσματα”, για τα
οποία θα κινηθούμε τάχιστα με κάθε νόμιμο μέσο», σημειώνουν οι διοργανωτές των βραβείων σε σχετική τους ανακοίνωση.

Τα FNL Best Restaurant Awards καλούν τα εστιατόρια να τους ειδοποιήσουν άμεσα, εφόσον έρθει σε επικοινωνία μαζί τους οποιοδήποτε πρόσωπο έρθει σε επικοινωνία μαζί τους που ισχυρίζεται ότι τους εκπροσωπεί, για σκοπούς όπως οι ανωτέρω.