Το Taste of Athens 2022 ολοκληρώθηκε και ήταν πιο νόστιμο από ποτέ! 10 κορυφαία εστιατόρια, 34 μοναδικά πιάτα, μουσική, live cooking, παρουσιάσεις, καλοκαιρινή διάθεση και αμέτρητα χαμόγελα ήταν το φετινό “μενού” του μεγαλύτερου γαστρονομικού event, το οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες.

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της χώρας, διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας στην καρδιά της πόλης τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής και όλους τους λάτρεις του φαγητού.

Για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 07 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου, δέκα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια – κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin – έστησαν τις κουζίνες τους στα pop-up κιόσκια τους στο Ζάππειο και σέρβιραν στους επισκέπτες πιάτα υψηλής ποιότητας σε προνομιακές τιμές, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την Αθήνα και την Ελλάδα ως παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό: Η ομάδα της Σπονδής, το Pelagos και ο Luca Piscazzi, το Delta και οι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, η ομάδα της Hytra, το Alficon και οι Νίκος Βόργιας και Έλβι- Δημήτρης Ζύμπας, τo Herve και ο Herve Pronzato, η ομάδα της Fuga, το Gastone και ο Κλεομένης Ζουρνατζής, το Zillers Roof Garden και ο Παύλος Κυριάκης, αλλά και το κοινωνικό project, το Shedia Home που βρέθηκε στο Ζάππειο για να υπενθυμίσει σε όλους πως η αλληλεγγύη περνά και από το στομάχι!

Η φετινή διοργάνωση άνοιξε την αυλαία της με ένα special Οpening Reception από τον ΕΟΤ – Visit Greece με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Φραγκάκη, σε συνεργασία με την Aegean Airlines, στο VIP Area του φεστιβάλ στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Taste Theater by Grundig | Κωτσόβολος, οι σεφ έκαναν live demonstration των πιάτων τους, ενώ καλεσμένοι από τη γαστρονομική σκηνή της πόλης – και όχι μόνο – μοιράστηκαν μαγειρικά μυστικά, συμβουλές για zero-waste μαγειρική και ιστορίες γεμάτες έμπνευση.

Κάποιοι από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς και προμηθευτές στον χώρο της εστίασης υποστήριξαν τη διοργάνωση και τα συμμετέχοντα εστιατόρια, ενώ τα μεγαλύτερα brands τροφίμων και ποτών συμπλήρωσαν το φεστιβαλικό κλίμα με παράλληλες δράσεις, δοκιμές προϊόντων, γευσιγνωσίες και εκπλήξεις για τους επισκέπτες.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

H TOPOSOPHY Ltd. είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος της παγκόσμιας πλατφόρμας γαστρονομικών φεστιβάλ, Taste Festivals, στην Ελλάδα και διοργανωτής του γαστρονομικού φεστιβάλ “Taste οf Athens” και των επιμέρους εκδηλώσεών του.