Με εξαιρετική δυναμική πραγματοποιήθηκε στο Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας, η 3η στάση του Peloponnese Food Stories – «Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 26 Αυγούστου.

Το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην πρώτη του φετινή εκδοχή, ήδη μετρά τρεις στάσεις σε διαφορετικές Περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου ενώ θα ακολουθήσουν η Αργολίδα και η Κορινθία. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο του Παράλιου Άστρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, δέκα τέσσερις (14) αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις του τόπου, παρουσίασαν ξεχωριστά αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως μέλι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, τρούφα, κρασί και τοπικά τυριά.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε στο σημείο όπου περιηγήθηκε στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια και την τρούφα του Πάρνωνα, έκανε γευσιγνωσία μελιού και ελαιόλαδου, έφτιαξε ελιόψωμα και δοκίμασε κοκτέιλ με τοπικά κρασιά και βότανα Αρκαδίας.

Οι μαγειρικές επιδείξεις από τους τοπικούς chef με συνταγές αποκλειστικά εστιασμένες στη τσακώνικη μελιτζάνα, στα μανιτάρια και στα τυροκομικά προϊόντα βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο όπως επίσης και οι παραδοσιακές συνταγές από τους Γυναικείους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τα δημοφιλή «σκαστά» ζυμαρικά ή αλλιώς κρατσούνια, την κερασόπιτα και την πλακόπιτα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιώργος Τρουπής, ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας κα Βίβιαν Μανωλέσου.