Την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Στανό Χαλκιδικής, η πρεμιέρα της γαστρο-πολιτιστικής γιορτής KOUZINA, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, μετρώντας 32 κύριες και περίπου 200 παράλληλες δραστηριότητες.

Η μηνιαία διοργάνωση, που πραγματοποιείται από το Δήμο Αριστοτέλη, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, στηρίζεται φέτος από: 22 τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους γυναικών, 54 τοπικές επιχειρήσεις τουρισμού, 19 τοπικούς chef και 6 guest chef και περίπου 1000 εθελοντές, σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου Αριστοτέλη.

Επικεφαλής chef της διοργάνωσης είναι η Ντίνα Νικολάου, η οποία επιμελείται τη γαστρονομική ενότητα της γιορτής, ενώ υπεύθυνη για τα πολιτιστικά δρώμενα είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, Ελένη Καραντώνα.

Φέτος το KOUZINA είναι πολιτιστικά αφιερωμένο στα «100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή», φέροντας τον τίτλο «100 χρόνια στη νέα πατρίδα». Μια μεγάλη και τιμητική συνεργασία, αυτή με το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, έρχεται να επισφραγίσει την εν γένει ποιοτική πολιτιστική προσέγγιση του Δήμου Αριστοτέλη.

Τιμώμενος ελληνικός προορισμός της διοργάνωσης είναι η Δράμα, με την οποία ο Δήμος Αριστοτέλη δικτυώνεται οινικά, δημιουργώντας την πρώτη οινική διαδρομή με τίτλο «από το Αιγαίο Πέλαγος στη Μαύρη Θάλασσα». Τιμώμενος μεσογειακός προορισμός είναι το Μαυροβούνιο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης.