Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το εξαμηνιαίο συνέδριο της ECTAA, στις 23-25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Preferred Destination 2022 της ένωσης που σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προβάλλει φέτος την Ελλάδα (ως προτεινόμενο προορισμό) σε όλη την Ευρώπη. Στο συνέδριο θα συναντηθούν εκπρόσωποι των Ενώσεων τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων από 29 ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν μέλη της ECTAA. Συνολικά, ο φορέας εκπροσωπεί περί τα 70.000 τουριστικά γραφεία.

Οι σύνεδροι θα συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή πολιτική, που επηρεάζουν άμεσα και τον ελληνικό τουρισμό, και θα αναζητήσουν λύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα, εν μέσω της ιδιάζουσας συνθήκης – κορωνοϊός και ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, θα αναφερθούν στις προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των ταξιδιωτικών ροών τα επόμενα χρόνια, μέσα από μια σωστά δομημένη ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική. Τα μέλη της Ένωσης θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους με ταξίδι εξοικείωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε αφενός να γνωρίσουν τα Μετέωρα, τον Βόλο και το Πήλιο, και αφετέρου να κάνουν την πρώτη διερευνητική συζήτηση γύρω από τη διεθνή τάση των Digital Nomads.