Την αξία της ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού για έναν προορισμό απέδειξε για άλλη μια χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Skiathos Palace Cup που διοργανώθηκε το τριήμερο 6-8 Μαΐου. Το νησί γέμισε με ιστιοπλόους αλλά και φίλους του αθλήματος, ενισχύοντας την τοπική οικονομία σε μια περίοδο χαμηλής ακόμα τουριστικής κίνησης.

Οι μαγευτικές Κουκουναριές αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για να διεξαχθεί ο αγώνας τύπου match race. Το Skiathos Palace Cup αποτέλεσε την τρίτη στάση του Hellenic Match Racing Tour, το επίπεδο του αγώνα ήταν πραγματικά υψηλό με έντονο συναγωνισμό, αποτελώντας μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα αλλά και το μαγικό νησί της Σκιάθου.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Omicron Sailing Team του Βασίλειου Γουργιώτη, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό της Αθήνας τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεύτερη ήταν η Lucas Sailing Team του Γεώργιου Παναγιωτίδη και τρίτη η Navlomenoi Sailing Team του Ρωμύλου Πολιτόπουλου.

Εκτός από τους νικητές και άλλοι σπουδαίοι ιστιοπλόοι μετείχαν στον αγώνα, όπως η Μαρία Μπόζη, με μετάλλια σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες, η οποία συνεργάστηκε με τον Νικόλαο Παπαγεωργίου, έμπειρο προπονητή και γνώστη του match race, καθώς και οι Γιώργος Παναγιωτίδης της LUCAS TEAM και Βασίλειος Γουργιώτης, πολυπρωταθλητής στα 420 και 470, skipper της Omicron Sailing team.

Πέρα από τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες, στο πλαίσιο του Skiathos Palace Cup διοργανώθηκαν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι ιστιοπλόοι έμειναν στο πολυτελές ξενοδοχείο Skiathos Palace, μεγάλο χορηγό του αγώνα. Οι ανακαινισμένοι χώροι του, το επίπεδο του service, η θέα που έκοβε την ανάσα και η ιδανική τοποθεσία επάνω από τις Κουκουναριές, έκαναν ιδανική την παραμονή στη Σκιάθο και μάγεψαν τους ιστιοπλόους και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και όλοι συμφώνησαν ότι θα επιστρέψουν και πάλι στο νησί.

Η αυλαία του Skiathos Palace Cup έπεσε με τις απονομές και με την κοινή πεποίθηση όλων, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί την καλύτερη προβολή για το πανέμορφο νησί των Σποράδων.

Η ActiveMedia Group σε συνέδριο για τον αθλητικό τουρισμό στην Κύπρο
Η εταιρεία αθλητικού τουρισμού ActiveMedia Group συμμετείχε στο Συνέδριο Αθλητικός Τουρισμός και Βιομηχανία ως καλεσμένη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.) και την Επιτροπή Αθλητικού Τουρισμού του Κ.Ο.Α. στις 11 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, Κύπρο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group, κ. Άκης Τσόλης, μίλησε για τις διακοπές σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες, παρουσιάζοντας επιτυχημένες και βραβευμένες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού της Ελλάδας όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, το Navarino Challenge, το Santorini Experience, το Messinia Pro-Am και το Greek Maritime Golf Event και σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του ελληνικού αθλητικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου δήλωσε: «Οι διοργανώσεις πρέπει πάντα να συνδυάζουν την ομορφιά ενός τόπου με τις αντίστοιχες προσφερόμενες τουριστικές υποδομές. Οι ιδιώτες πρέπει να βάζουν την τεχνογνωσία, την επικοινωνία, την οργάνωση και να συντονίζουν τις ενέργειές σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς και φυσικά με τα ξενοδοχειακά καταλύματα».