Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του τουρισμού με στόχο την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην ιταλική αγορά.

\Στις 9 Μαΐου ο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Resorts, διοργάνωσε cooking show στη Ρώμη, στη σχολή μαγειρικής Chef Gourmet, όπου οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευτούν τα πιάτα που ετοίμασαν.

Στις 10 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, διοργάνωσε στον πολυχώρο – εστιατόριο Identità Golose στο Μιλάνο την εκδήλωση «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα».

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παρουσίαση για τις γαστρονομικές και οινικές διαδρομές στην Ελλάδα από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου. Κατόπιν, οι καλεσμένοι γεύτηκαν πιάτα gourmet με ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εξάγονται στην Ιταλία, που χορήγησαν οι εταιρείες Αthens Food, ΕΛΟΠΥ, Eccelenza Ellenica, Όλυμπος και Panemporiki.

Το μενού και τα πιάτα επιμελήθηκαν οι chef της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aldemar Resorts, κ. Γιώργος Χατζόπουλος και Μανόλης Ρουπάκης.