Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Pernod Ricard Hellas, «My beach. Our planet», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, ολοκληρώθηκε για φέτος, δημιουργώντας ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 83.000 τμ παραλιών στην Αττική και τη συλλογή μισού τόνου απορριμμάτων.
Περισσότεροι από 350 εθελοντές πολίτες συμμετείχαν στους καθαρισμούς επτά παραλιών, από τη Νέα Μάκρη ως το Λαγονήσι, που πλήττονται από τη ρύπανση των ακτών. Συνολικά, συλλέχθηκαν 553 κιλά απορριμμάτων με τον μεγαλύτερο όγκο αυτών να είναι τα πλαστικά μπουκάλια, καλαμάκια, καπάκια, κομμάτια πλαστικού, κ.α.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εκπροσώπους της iSea για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και για το σωστό διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου στη συνέχεια να απομακρύνουν τα απορρίμματα κατά μήκος των ακτών.

Ο στόχος της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας της Pernod Ricard Hellas δεν σταματά εδώ καθώς θα συνεχίσει και του χρόνου, με τη δράση να επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές, αποτελώντας μια μακροπρόθεσμη δέσμευσή της να φέρει την αλλαγή τόσο στον κλάδο της εστίασης όσο και στο περιβάλλον των παραλιών της Ελλάδας.

Επιπλέον, συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης μίας κουλτούρας βιώσιμης συμπεριφοράς στις παραλίες, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες εστίασης αναφορικά με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας των ελληνικών beach bars. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα παρέχει στα συνεργαζόμενα beach bars τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και οικολογικά καλαμάκια που θα συμβάλουν σε ένα βιώσιμο τρόπο λειτουργίας, ενώ, ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης και σημάνσεις με προτάσεις για οικολογική συμπεριφορά στις παραλίες.