Οδοιπορικό σε οινοποιεία του Αττικού Αμπελώνα, του μεγαλύτερου ενιαίου αμπελώνα της χώρας, πραγματοποίησε την Κυριακή 13/11 η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε, μαζί με την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Καλογήρου και τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, το κτήμα Οινότρια Γη- Κ. Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι, τους Αμπελώνες Μάρκου, στην Παιανία, και το Οινοποιείο Νικολού στο Κορωπί.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη σημασία του οινοτουρισμού και την προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στην ενίσχυση της δυναμικής του, με το οδοιπορικό που διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες και το οποίο, ήδη, μετρά τρεις στάσεις σε τρεις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, προχωρά η ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας και η θεσμοθέτηση βραβείων για τα οινοποιεία που φέρουν το ειδικό σήμα. Ήδη υπάρχουν πάνω από 100 οινοποιεία με σήμα επισκέψιμου οινοποιείου, αριθμό-ρεκόρ για τη χώρα μας.