Υπουργοί της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπρόσωποι από το χώρο της ναυτιλίας, του τουρισμού και του επιχειρείν, αλλά και CEOs οργανισμών, συμμετείχαν στο «1st Greece – Cyprus Business Summit», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των Ελληνικών Υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ελλάδος, και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Στην ενότητα του Τουρισμού η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του καθολικού Πάσχα έφτασαν στην Ελλάδα πολλές πτήσεις με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη ενώ τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σημείωσαν πληρότητες 60-90%, με τις εκτιμήσεις νακάνουν λόγο για συνέχιση της ανόδου.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου, Σάββας Περδίος, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, τα δεδομένα είναι καλά, με το πρώτο τετράμηνο να φτάνει στο 70% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Εκτίμησε ότι η Κύπρος δεν θα φτάσει στα επίπεδα του 2019 (4 εκατ. αφίξεις), λόγω της εξάρτησης από ρωσόφωνες χώρες (το 20% των αφίξεων του 2019). Πάντως σημείωσε ότι θα μετράσει τις απώλειες (ανέμενε 800.000 αφίξεις ρωσόφωνων), μέσω της ανάπτυξης σε άλλες αγορές.