Η Σοφία Ζαχαράκη υφυπουργός Τουρισμού, η Ελένη Ανδρεάδη Διευθύντρια Αειφόρου Ανάπτυξης SANI/IKOS resorts, η Χριστίνα Δεληγιάννη Public Policy officer Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και άλλοι, θα είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο πάνελ για τον Τουρισμό που θα γίνει στις 10 Ιουνίου το απόγευμα στα πλαίσια του New European Bauhaus Festival.

Το πάνελ συντονίζει ο Γιάννης Σωτηράκος διευθύνων σύμβουλος EY ZHN LIFE ο οποίος και θα εισαγάγει το θέμα δίνοντας έμφαση στον ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα στην ανάδειξη ενός νέου ρόλου για την Τουριστική Βιομηχανία στη νέα εποχή που ανατέλλει.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10, 11 & 12 Ιουνίου, στο The Ellinikon Experience Park, θα έχει θέμα «ECO-δομώντας το Μέλλον». Οι τρεις βασικοί στόχοι του Φεστιβάλ είναι οι εξής: οικοδόμηση της κοινότητας ώστε να γίνει η ετήσια συνάντηση φορέων και ενδιαφερόμενων μερών για να προωθηθεί το κίνημα, παρουσίαση παραδειγμάτων των καλών πρακτικών, των αποτελεσμάτων και της προόδου στην ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, και ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ ως παγκόσμιας αναφοράς για το βιώσιμο μετασχηματισμό.

Στον ίδιο χώρο που θα γίνει το συνέδριο θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δύο καινοτόμα projects στον χώρο του Τουρισμού.

Το CELL OF LIFE ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που αξιοποιεί τεχνολογίες και προσέγγιση citizen science λειτουργώντας σαν τουριστικό – περιβαλλοντικό – πολιτισμικό “hub” για κάθε προορισμό (πάρκο, ξενοδοχείο, resort, δήμο ή περιφέρεια). Το XPLORE BLUE που στόχο έχει να μετατρέψει τουριστικά σκάφη, αλλά και παραλίες σε μικρογραφίες ωκεανογραφικών σταθμών. Δημιουργώντας νέες εμπειρίες για τους επισκέπτες (ή επιβάτες) και συνεισφέροντας στην προστασία των θαλασσών.